Demirtaş’ın annesi: Benim oğlum terörist değil

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın AİHM kararı kapsasında, tahliye edilmemesine tepki gösteren anne Sadiye Demirtaş, ‘Şimdi de tutturmuşlar Selahattin ‘teröristtir’. Benim çocuklarım ‘terörist’ değil" iddiasında bulundu. Demirtaş, Erdoğan’ın “AİHM kararı bizi bağlamaz” sözlerine de ilişkin de “Türkiye, Avrupa Birliği’ne nasıl girecek? O Avrupa’yı tanımıyorsa Avrupa nasıl Türkiye’yi tanıyacak” diye sordu.

Demirtaş’ın annesi: Benim oğlum terörist değil

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) hakkında ‘hak ihlali’ kararı verdiği, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AİHM kararının ardından Demirtaş için “Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz” ifadelerine karşı Anne Demirtaş, şöyle dedi;

MİLYONLAR İÇERİDE

“Benim çocuğumu rehin almışlar, koymuşlar cezaevine ve diyorlar ‘teröristtir’. Benim çocuğum hiç ‘terörist’ olur mu? Benim çocuklarım terörist değil. Oğlum teröristti niye cumhurbaşkanı adayı oldu içeriden? Teröristti niye milletvekili oldu, Meclis’te el alemin hakkını savunurken aldılar kaldırdılar yataktan götürdüler. O tek değil, milyonlarca kişi içeridedir. Dünya alem biliyor ben onun arkasındayım, tüm sevdikleri arkasındadır. Ben anlamadım neyi paylaşamıyorlar”

‘AVRUPA TÜRKİYE’Yİ NASIL TANIYACAK?’

Erdoğan’ın “AİHM kararı bizi bağlamaz” sözlerinin sorulduğu Sadiye Demirtaş, “Türkiye, Avrupa Birliği’ne nasıl girecek böyleyse? O Avrupa’yı tanımıyorsa Avrupa nasıl Türkiye’yi tanıyacak” dedi. Koronavirüs salgınının ardından yapılan af düzenlemesine gönderme yapan Demirtaş, “Af çıktı ama katillere, hırsızlara, uyuşturucu satıcılarına çıktı. Bir tane siyasetçiyi çıkartmadılar” diye konuştu.

‘YALAN HABERLERİ İZLEYİNCE TANSİYONUM YÜKSELİYOR’

Televizyon izlemediğini belirten Demirtaş, “O yalan haberleri izleyince tansiyonum yükseliyor ve çok üzülüyorum” ifadelerini kullandı. Ameliyatlı olduğu için iki senedir oğlunu görmediğini söyleyen anne Demirtaş, “Öyle kolay mı sanıyorsunuz yaşadıklarımı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz