"Devlet olarak Diyarbakır annelerinin yanındayız"

"(Diyarbakır'daki terör saldırısı) Ne olursa olsun bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Sonunda inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusuyla polisiyle jandarmasıyla güvenlik güçleriyle bu işten galip çıkacaktır"

Haberler 14.09.2019 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Diyarbakrdaki terör saldrsna ilikin, Ne olursa olsun bu mücadelemizi ylmadan devam ettireceiz. Sonunda inanyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusuyla polisiyle jandarmasyla güvenlik güçleriyle bu iten galip çkacaktr. dedi.

Cuma namazn Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisinde klan Erdoan, çkta gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

Erdoan, Diyarbakrdaki terör saldrsna ilikin bir soru üzerine, olayn dün gece gerçekletirildiini hatrlatarak, unlar söyledi:

Olayda ilk etapta 4, daha sonra oradaki ehitlerimizin says 7ye yükseldi. u anda 10 kadar da yaralmz var. Allah yarallarmza ifalar versin, ehitlerimize rahmet eylesin. Hemen çileri Bakanm oraya gönderdik, ayn zamanda genel bakan yardmcm oraya gönderdim. Valimizden anbean bilgileri aldm gibi ehit aileleriyle dördüyle birebir ayn zamanda görüme frsatm oldu. Fakat onlarn tevekkülü, onlarn bütün bunlar karsnda Zaten biz yllardr airet olarak çok ehit verdik. Bunlar bizi yldrmayacak. diyor.

Erdoan, Ne olursa olsun bu mücadelemizi ylmadan devam ettireceiz. Sonunda inanyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ordusuyla polisiyle jandarmasyla güvenlik güçleriyle bu iten galip çkacaktr. u anda da orada gerek HDP lçe bakan gerekse belediye fen ileri, imdilik ilk etapta bunlar alnd ve daha bakalarn da bu süreç içerisinde alnyor, alnacak diye düünüyorum. diye konutu.

- Üçlü zirve

Pazartesi günü Rusya ve rann katlmyla gerçekleecek üçlü zirvede konuulacaklara yönelik soruya Erdoan, u karl verdi:

Bu zirve bir süreç. Soçide balad, Ankara ile devam etti. Daha sonra Tahranla bu süreci devam ettirdik. Tekrar dönüü yaptk, Soçi ve u anda Ankarada devam ediyoruz. Ankarada yapacamz bu zirveyle beraber de arlkl olarak dlibteki gelimeleri ele alacaz. dlibteki gelimelerde de gözetleme noktalar dahil olmak üzere bunlardaki gelimeler ve buradaki terör örgütleriyle verilen mücadele, bunlar ele almak suretiyle bu süreci devam ettireceiz. Koalisyon güçlerinin kendilerine göre yapt baz çalmalar var. Bizim onlarla da yaptmz baz görümeler var, Amerika ile yaptmz baz görümeler var. Bizim snrmzda derinlie baktmzda Sayn Trumpn daha önce 20 mil diye ifade ettii 30 kilometre civarndaki bir derinlii kapsayan bu bölgedeki çalmalarmz, bizim Silahl Kuvvetler mensuplaryla Amerikann yine ayn ekilde görümeler yapt. Bu görümeler neticesinde varlan baz noktalar var. Nitekim u anda karlkl olarak helikopterlerimiz hep birlikte lojistik olarak bir hava harekat yürütüyorlar. Ama tabii bu hava harekat yeterli mi? Deil. Burada terör örgütü PYD, YPG bunlara kar Amerikann tavrn çok önemsiyoruz. stediimiz tavr var m u anda? Henüz istediimiz tavr yok. Bu istediimiz tavrn gelimesi, olumas lazm. Bir hafta önce Sayn Trumpla bir görümem olmutu. imdi de biliyorsunuz Birlemi Milletler Genel Kuruluna gidiyorum. Birlemi Milletler Genel Kurulunda büyük ihtimalle Sayn Trumpla orada bir görümemiz olacak. Gerek dar kapsaml, gerekse belki ikili. Bu görümelerimizde bunlar tekrar ele alacaz. Buna göre de bu bölgedeki çalmalarmz hassasiyetle yürüteceiz.

- Peyderpey say artyor, daha da artacak diye düünüyorum

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Diyarbakrda çocuklarn terör örgütünden kurtarmak için nöbet tutan annelerin hatrlatlmas üzerine unlar söyledi:

Bu annelerin duruu sradan bir olay deil. Tabii burada can yanan anneler. Yani evlat acs nedir, bunu anneler gayet iyi bilir. Alarsa anam alar diyor ya. imdi bu i adeta serbest braklm olsa burada öyle 28 aile filan deil, belki binler oraya akacak ama tabii bir yerde de bir korku olay da var. Tüm bunlara bunlara ramen sivil toplum kurulular vesaire, bunlar da artk Diyarbakra gelmeye baladlar. Bu daha da artacak.

Diyarbakr annelerine, Bir defa biz devlet olarak yannzdayz. Bundan hiç endieniz olmasn. Bu süreci biz de takip ediyoruz. diye seslenen Erdoan, öyle konutu:

Burada PKK, siyasi uzants HDP, bunlar yapacaklar bir ey varsa bunu yaparlar. Bu ii adeta Meclise tamak suretiyle kendilerini merulatrma gayretine kusura bakmasnlar, biz prim vermeyiz. Onlardan gelecek bir tehditle bunu yapmamza gerek, zaten biz yaplacak olan yapyoruz. Nerede yapyoruz? Gabarda, Tendürekte, Bestler Derelerde yapyoruz. Bu süreci devam ettiriyoruz ve bunu devam ettirirken de bütün o terör örgütünün, PKKnn ykm olduu binalar yeniden ina ettik. Oralara bütün bu vatandalarmzn yerlemesini saladk. Bunlar yapan biziz. Devlet burada varln sürdürüyor ama bunlar bugüne kadar hiçbir zaman Kürtlerin savunucusu havasna giren bu terör örgütü tam aksine oradaki Kürt vatandalarm, kardelerimi her türlü eza, cefann içerisine sokuyor. Onlar orada süründürürken kendi evlatlarn, yaknlar en lüks yerlerde elendirdiler, yaam saladlar. O bakmdan biz u anda Diyarbakrda hatta bugün Süleyman (Soylu) bey, cenazelerin defninden sonra genel bakan yardmcmla beraber o da onlar ziyaret edecek. Bu sabah kendisiyle onlar da görütük. Bu arada da peyderpey say artyor, daha da artacak diye düünüyorum.

Ana Sayfaya Git