Diriliş ruhuna sarılmalıyız!

Erdoğan, Kahraman ve Yıldırım'dan 21 Mart Nevruz Günü mesajı; "Nevruz'un ifade ettiği yeniden diriliş ruhuna sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız…."

Haberler 21.03.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan: Dünya, demokrasi, hak, özgürlük, hogörü gibi kavramlarn uygulamalarna, bizzat bu deerleri sistemletirenler tarafndan ihanet edildii ac günler yayor. Medeniyet ve kültür havzamz bomaya çalanlara kar mücadeleyi, kendi tarihimizden ve geleneklerimizden aldmz güçle vereceiz

TBMM Bakan Kahraman: Bin yldr bar ve kardelik içinde yaadmz Anadolu topraklarn, emperyalistlerin oyun sahas olmaktan çkartmak ve kardeliimizi bozmak isteyen er odaklarnn planlarn boa çkartmak hepimizin ortak gayesi ve hedefi olmaldr

Babakan Yldrm: Topran uyann iddet ve nefretin gerekçesi klanlara inat, aramzdaki dayanmay güçlendirmeli, sevginin evrensel dilini yüceltmeli ve her tür anari ve terörün karsnda olduumuzu bütün dünyaya göstermeliyiz

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Dünya, demokrasi, hak, özgürlük, hogörü gibi kavramlarn uygulamalarna, bizzat bu deerleri sistemletirenler tarafndan ihanet edildii ac günler yayor. Medeniyet ve kültür havzamz bomaya çalanlara kar mücadeleyi, kendi tarihimizden ve geleneklerimizden aldmz güçle vereceiz. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolaysyla yaymlad mesajda, nevruzun, geni bir corafyada, hem topran uyan ve baharn geliinin hem de kardelik, dostluk ve dayanmann sembolü bir gün olduunu aktard.

Tüm vatandalarn Nevruz Gününü kutlayan Erdoan mesajnda, u deerlendirmeyi yapt:

Yaadmz corafyann her geçen gün biraz daha kskaca alnd bir dönemde, Nevruzun ifade ettii yeniden dirili ruhuna sk bir ekilde sahip çkmalyz. Dünya, demokrasi, hak, özgürlük, hogörü gibi kavramlarn uygulamalarna, bizzat bu deerleri sistemletirenler tarafndan ihanet edildii ac günler yayor. Medeniyet ve kültür havzamz bomaya çalanlara kar mücadeleyi, kendi tarihimizden ve geleneklerimizden aldmz güçle vereceiz.

Yaratlan severiz Yaradandan ötürü diyen bir medeniyet anlaynn mensuplar olarak bu yeni dönemin öncülüünü ve taycln yapmak mecburiyetinde olduklarna iaret eden Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti:

Corafyamzla birlikte dünyadaki tüm mazlum ve madur halklar için kutlu bir gelecein sembolü olacak Nevruz ateini, inallah, Anadoludan yakacaz. Bu duygularla bir kez daha milletimizin ve tüm kardelerimizin Nevruz Gününü kutluyorum. Nevruzun bölgemizle birlikte tüm dünya için barn, huzurun, istikrarn, refahn müjdecisi olmasn diliyorum.

Kahramandan Nevruz Bayram mesaj

TBMM Bakan smail Kahraman, yüzlerce yldr kutlanan ve ortak kültür deerleri arasnda olan Nevruz Bayramnn hayrlara vesile olmasn diledi.

nsan hayatna dinamizm kazandran, Orta Dou, Balkanlar ile Orta Asya halklar tarafndan geleneksel olarak her yl kutland bilinen Nevruz Bayramnn, insanlar arasnda sevgi, bar ve hogörünün yaygnlamasna vesile olmasn temenni eden Kahraman, unlar kaydetti:

Böylesi günlerin çatma ve gerginlie deil, kardelik ve dostluk duygular içinde yardmlama, dayanma ve karlkl anlaya yol açmas hepimizin ortak beklentisidir. Unutmayalm ki bizler ancak ortak inanç, kültür ve tarih bilincine sahip insanlar olmamz halinde bu topraklarda huzur ve mutluluk içinde birlikte yaammz devam ettirebiliriz. Yine birliimize ve dirliimize katk salayan kutlamalar bir anlam tayabilir. Bin yldr bar ve kardelik içinde yaadmz Anadolu topraklarn, emperyalistlerin oyun sahas olmaktan çkartmak ve kardeliimizi bozmak isteyen er odaklarnn planlarn boa çkartmak hepimizin ortak gayesi ve hedefi olmaldr.

Kahraman, Nevruz Bayram dolaysyla yakn corafyadaki çatmalar bata olmak üzere dünyadaki tüm huzursuzluklarn son bulmasnn en büyük beklentilerden birisi olduunu vurgulad.

Bütün insanln hep birlikte bar ve kardelik içinde bir arada yaama hazzn paylamasnn herkesin ortak arzusu olduunun altn çizen Kahraman, Dünya manevi kültür mirasnn bir parças kabul edilen Nevruz Bayramnn aziz milletimize, gönül corafyamzda yaayan ve yürei bizlerle birlikte atan herkese kutlu olmasn diliyor, bu anlaml günün bar, huzur ve mutluluk içinde geçmesini niyaz ediyorum. ifadelerini kulland.

Yldrmdan Nevruz Bayram mesaj

Babakan Binali Yldrm ise yaymlad mesajda, baharn geliini ve topran diriliini müjdeleyen Nevruz Bayramnn Balkanlardan Orta Asyaya uzanan geni bir corafyada, yüzyllardr cokuyla kutlandn belirtti.

çetin bir kn ardndan gelen bahar için ükür ve senenin bereketli geçmesi için dua niyetiyle gerçekletirilen nevruz kutlamalarnn, asrlardr bar ve kardelik duygularnn pekimesine vesile olduunu ifade eden Yldrm, mesajnda unlar kaydetti:

çeitli etkinliklerle Nevruzu idrak ettiimiz bugün, birlik ve beraberliimizi her zamankinden güçlü klmalyz.

Topran uyann iddet ve nefretin gerekçesi klanlara inat, aramzdaki dayanmay güçlendirmeli, sevginin evrensel dilini yüceltmeli ve her tür anari ve terörün karsnda olduumuzu bütün dünyaya göstermeliyiz.

Bütün vatandalarmzn Nevruz Bayramn en içten dileklerimle kutlar, bahar müjdeleyen bu güzel günün milletimize ve bütün insanla huzur, bereket getirmesini dilerim.

Ana Sayfaya Git