Diyarbakır'da Sarıkamış şehitleri için yürüyüş düzenlendi

Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında düzenlenen "Gençlik Şühedanın İzinde" yürüyüşüne öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Haberler 08.01.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 08.01.2018 - 10:12

Diyarbakrda Sarkam ehitlerini anma program kapsamnda, Gençlik ühedann zinde yürüyüü düzenlendi.

Merkez Yeniehir ilçesi Sümer Park önünde toplanan aralarnda Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, l Müftüsü Müftü Burhan liyen, l Salk Müdürü Mehmet Sait Avar, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, örenciler ve çok sayda vatanda Valilik Binasna kadar yürüdü.

SARIKAMI EHTLER çN

Türk bayraklarn tayan kalabalk, ehitler için okunan dualarn ardndan dald. Kaymakam Kartal, gazetecilere yapt açklamada, böyle anlamla bir programda gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, gençleri milli manevi deerleriyle en güzel ekilde yetitirmenin balca görevleri olduunu ifade etti.

Kartal, Türk milleti çok büyük badireler atlatarak bugünlere gelmitir. çanakkaleyi, Kutul Amareyi, Sarkam, Süvey Kanalnda ve dünyann dört bir yannda kanlarn aktm dedelerimizin ehadet erbetlerini içtiklerini ve bize bu memleketi hediye ettiklerini bilmek çok önemli. diye konutu.

Bütün katlmclara teekkürlerini ileten Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Demir de Bugün Diyarbakr ecdan yad ediyor. Ecdadmz geçmite cann feda ederek, bugün yaamamzn temel sebebi olmulardr. dedi.

Ana Sayfaya Git