Dörtlü zirve yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın NATO Zirvesinde liderler seviyesinde yapılacak olan 4'lü görüşme öncesi, basın açıklaması yaptı. Kalın açıklamasında Londra'da 3-4 Aralık'taki NATO Zirvesi marjında yapılmasında mutabık kalındığını bildirdi.

Haberler 09.11.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl sözcüsü brahim Kalnn bakanln yapt heyet Almanya, Fransa ve ngiltere heyetleri ile NATO Zirvesinde liderler seviyesinde yaplacak olan 4lü görüme öncesi, stanbul Mabeyn Kökünde toplant yapt. Toplann ardndan basn açklamas yapan Kaln, gazetecilerin sorularn yantlad.

ZRVEYE ODAKLANDI

Kaln, Suriyedeki bundan sonraki süreci ele almak için. Cumhurbakanmz da, alternatif yer olarak bu toplantnn stanbul, anlurfa veya Gaziantepte yaplmasnn daha isabetli olacan söylemiti. Biz hala bu görüteyiz. çünkü Suriyeliler meselesi, mülteciler meselesi Türkiyenin içinde, yan banda yaanan bir hadise. Bunun doru adresinin de buras olduu kanaatindeyiz. Ama çeitli gerekçelerle bu toplantnn NATO zirvesine kadar yaplamayaca anlald. Bunun üzerine de Londrada 3-4 Aralkta yaplacak olan NATO zirvesi marjnda bu 4lü zirvenin yaplmasnda mutabk kalnd. dedi.

Ana Sayfaya Git