Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, yüzde 80-90 oranda malul gaziler bulunduğunu belirterek, vazife ve harp malullerine emekli aylığı bağlanmasına yönelik maddeyi olumlu bulduklarını ancak buna ilişkin şartların esnetilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 25.02.2020 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili milletvekillerin imzasn tayan Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifinin görümeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ediyor.

HDP Diyarbakr Milletvekili Garo Paylan, sigara reklamlar gibi tüm bahis ve kumar reklamlarnn da tümüyle yasaklanmas gerektiini belirterek, ddia bayilerinin önünde 12-13 yanda çocuklar sraya giriyor. Bunlarn önüne geçecek düzenlemeler yaplmal. diye konutu.

Y Parti Bursa Milletvekili smail Tatlolu, teklifin birçok maddesine olumlu baktklarn, ancak teknik hususlara yönelik uyarlarnn dikkate alnmadn dile getirdi.

sizlik rakamlarnn azaltlmasna yönelik kampanyalar düzenlenmesini eletiren Tatlolu, kaytl çalanlarn ülke nüfusunun dörtte birine tekabül ettiini, bu kiilerin bütün ülkeye baktn söyledi. Tatlolu, Güney Kore, Almanyay örnek alacaksak u anda 16 milyon insanmzn üretim gücünden yoksunuz. alanlarn ve Türkiyenin perspektifini buna göre açmamz lazm. Böyle potansiyeli olan bir ülkeyiz. htiyacmz olan her eye de sahibiz. Yaad corafyay ve ça anlayan siyasal anlayla bunu harekete geçirebiliriz. deerlendirmesinde bulundu.

- eref ayl tutar herkese eit olmal

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalayc, vazife ve harp malullerine emekli ayl balanmasna yönelik maddeyi olumlu bulduklarn ancak buna ilikin artlarn esnetilmesi gerektiini ifade etti. Kalayc, Yüzde 80-90 oranda malul gazilerimiz var. Bu insanlar 20 yl çalma yaamnda düünün. Teklifte yer alan artlarn esnetilmesi lazm. dedi.

ehit anne ve babalarna balanan ayln artrlmas gerektiini de vurgulayan Kalayc, Kbrs ve Kore gazilerine balanan eref aylnn, gelir durumuna göre farkllatrlmasn eletirerek, bunun herkese eit tutarda ödenmesi gerektiini söyledi.

Malul saylmayanlara da gazilik madalyas verilmesini isteyen Kalayc, iverenlere asgari ücret desteinin 2020 yl için 75 lira olarak belirlenmesine yönelik düzenlemeyi desteklediklerini kaydetti.

- Hükümetimiz yapsal reformlar yapyor

AK Parti Manisa Milletvekili Uur Aydemir, teklifte imzas bulunduunu, bir aydan uzun süredir devam eden çalmalara zaman zaman kendisinin de katldn anlatt.

Deprem kuandaki Türkiyede, söz konusu afetlerin oluturaca maduriyetlerin azaltlmaya çalldn ifade eden Aydemir, Hükümetimiz yapsal reformlar yapyor. Dümeye basar gibi 7 bölgeyi bir anda afetlerden koruyacak imkanmz yok. Türkiyenin altyapsn yarna hazrlamaya kimsenin gücü yetmez. 1999 ylndan sonra bütün hükümetler afetlere yönelik tedbirlerini alyorlar; almaya da devam edeceiz. diye konutu.

Aydemir, teklifle deprem nedeniyle madur olan vatandalarn sorunlarnn çözümüne yönelik adm attklarn, bu balamda afet maduru vatandalarn elektrik ve doal gaz borçlarnn ertelenmesine yönelik düzenlemeye gidildiini söyledi.

Teklifle iverene asgari ücret desteinin devam ettirilmesinin öngörüldüünü de anmsatan Aydemir, sizlik Sigortas Fonundan hem çalanlarn hem de iverenlerin yararlandna iaret etti.

Ana Sayfaya Git