Elçi liste başı rozetini taktı

Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye CHP’ye katıldı. Rozetini Kılıçdaroğlu taktı. Elçi’nin Diyarbakır’da liste başı olacağı bekleniyor.

Haberler 18.03.2023 - 01:30 Son Güncelleme : 18.03.2023 - 00:30

Türkiye 14 Mayısta yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimine kilitlenirken, Millet İttifakı Diyarbakırda CHPnin çıkaracağı liste ile seçime girecek. Öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin eşi Türkan Elçi dün CHPye katıldı. Elçinin rozetini CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Elçinin Diyarbakırda birici sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

ELçİ CHP ROZETİNİ TAKTI

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin eşi Türkan Elçi ile CHP Genel Merkezinde bir araya geldi.

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Elçi ve oğlu Arda Arin Elçi ile görüşen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisine katılan Türkan Elçiye parti rozeti taktı. Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, PM Üyesi ve Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış çelik ve Genel Başkan Danışmanı Abdurrahman Yargucı da hazır bulundu. Elçinin bir süredir CHPden Diyarbakır Milletvekili adayı olacağı iddia ediliyordu.

CHPNİN DİYARBAKIR HEDEFİ

HDPnin kalesi olarak bilinen Diyarbakırda Millet İttifakı en az iki milletvekili çıkarmak istiyor. Son anketlere göre HDPnin yüzde 60-65 oy aldığı Diyarbakırda Millet İttifakı, CHPnin listesinden seçime girmeye hazırlanıyor. CHP ile İYİ Partinin ayrı, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisinin ittifak halinde ayrı liste ile seçime girmesinin oyları dağıtacağı ve güç biriğine zarar vereceğini düşünen il teşkilatlarının tek liste ile seçime girmekte ısrarlı oldukları belirtiliyor. Millet İttifakını oluşturan partilerin istenilen milletvekili sayısına ulaşılması için CHP listesi ile seçime girilmesine dair görüşlerini genel merkezlerine ilettiği öğrenildi.

ELçİ LİSTE BAŞI OLACAK

Millet İttifakının Diyarbakırda CHPnin listesi ile seçime girmesine kesin gözüyle bakılırken, listenin başında ise öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin eşi Türkan Elçi olması bekleniyor. Elçinin dün CHP Genel Merkezine gidip Kılıçdaroğluyla görüşmenin ardından parti rozetini takması, adalığının kesinleştiği anlamına geldi. Türkçe öğretmeni olan Türkan Elçi, Tahir Elçinin öldürülmesinin ardından hukuk fakültesini bitirip avukat oldu. Tahir Elçi davasında hukuk mücadelesini sürdüren Türkan Elçi, geçen yıl Mavi Karga adlı bir roman yayınladı.

Ana Sayfaya Git