Elçi liste başı rozetini taktı

Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye CHP’ye katıldı. Rozetini Kılıçdaroğlu taktı. Elçi’nin Diyarbakır’da liste başı olacağı bekleniyor.

Elçi liste başı rozetini taktı

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimine kilitlenirken, Millet İttifakı Diyarbakır’da CHP’nin çıkaracağı liste ile seçime girecek. Öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi dün CHP’ye katıldı. Elçi’nin rozetini CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Elçi’nin Diyarbakır’da birici sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

ELÇİ CHP ROZETİNİ TAKTI

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Elçi ve oğlu Arda Arin Elçi ile görüşen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan Türkan Elçi’ye parti rozeti taktı. Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, PM Üyesi ve Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik ve Genel Başkan Danışmanı Abdurrahman Yargucı da hazır bulundu.  Elçi'nin bir süredir CHP'den Diyarbakır Milletvekili adayı olacağı iddia ediliyordu.

CHP’NİN DİYARBAKIR HEDEFİ

HDP’nin kalesi olarak bilinen Diyarbakır’da Millet İttifakı en az iki milletvekili çıkarmak istiyor. Son anketlere göre HDP’nin yüzde 60-65 oy aldığı Diyarbakır’da Millet İttifakı, CHP’nin listesinden seçime girmeye hazırlanıyor. CHP ile İYİ Parti’nin ayrı, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin ittifak halinde ayrı liste ile seçime girmesinin oyları dağıtacağı ve güç biriğine zarar vereceğini düşünen il teşkilatlarının tek liste ile seçime girmekte ısrarlı oldukları belirtiliyor. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin istenilen milletvekili sayısına ulaşılması için CHP listesi ile seçime girilmesine dair görüşlerini genel merkezlerine ilettiği öğrenildi. 

ELÇİ LİSTE BAŞI OLACAK

Millet İttifakı’nın Diyarbakır’da CHP’nin listesi ile seçime girmesine kesin gözüyle bakılırken, listenin başında ise öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi olması bekleniyor.  Elçi’nin dün CHP Genel Merkezine gidip Kılıçdaroğlu’yla görüşmenin ardından parti rozetini takması, adalığının kesinleştiği anlamına geldi.  Türkçe öğretmeni olan Türkan Elçi, Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından hukuk fakültesini bitirip avukat oldu. Tahir Elçi davasında hukuk mücadelesini sürdüren Türkan Elçi, geçen yıl “Mavi Karga” adlı bir roman yayınladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz