Elitaş, Diyanet’te yaşanan torpili kabul etti

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki torpili “Milletvekili arkadaşlarımızın gönderdiği yazıların, bunun bir talimat olarak değil sadece ‘Uygunsa, mümkünse’ diye ifade edilen bir cümle olarak değerlendirilmesi gerekir” sözleriyle savundu.

Haberler 04.02.2022 - 02:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis Genel Kurulunda konuan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Bakanvekili Engin Altay, Diyanet leri Bakanlndaki torpillere dikkat çekti.

Altay, Ey Diyanet leri Bakan, bu torpil ilikilerine din hizmetlerinde ne kadar göz yumacaksn? Hiç mi Allahtan korkunuz yok? Din görevlisi seçeceiz; müezzin, imam her neyse... Ya, burada torpil olabilir mi? Görevin gerektirdii niteliklere kim daha çok sahipse o olur. Adalet Bakanna, çileri Bakanna yazyorsunuz, yazn, lanet olsun sözleriyle tepki gösterdi. Bu sadece Van Müftüsüne yazlm deil, Manisa var, var da var, her il müftülüüne bu yazlar gitmi diyen Altay, Diyanet leri Bakanmza sesleniyorum. imdi, bugün bir genelge yaynla, bütün müftülere, Milletvekillerinden mülakatlarla ilgili gelen talepleri yok sayn diye bir genelge yaynlamasn, Diyanet leri Bakannn hem Allaha hem de bu millete borcu olduunu düünüyorum eklinde konutu.

ELTA TORPL KABUL ETT

Ardndan söz alan AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita, Diyanet leri Bakanlnda torpille i yürüdüünü kabul etti. Elita, Diyanet leri Bakanlna bir milletvekili arkadamzn gönderdii yaznn...Birkaç milletvekili veya bütün partilerden, hangi partidense milletvekili arkadalarmzn gönderdii yazlarn, bunun bir talimat olarak deil sadece Uygunsa, mümkünse diye ifade edilen bir cümle olarak deerlendirilmesi gerekir sözleriyle savundu.

DENZ POYRAZI BLMYOR

HDPnin zmir l Örgütüne yönelik 17 Haziranda katledilen Deniz Poyrazn ismini de ilk kez duyduunu söyleyen Elita, Biraz önce Grup Bakan Vekili ifade etti, ismini de imdi duydum, herhlde kadn cinayeti faillerinden birisi, Onur Gencer. Kadn cinayetini yapan birisi. Onur Gencer, yarglamas devam ediyorsa faildir. 6-7 Ekim olaylarn yapan, 50 insann hayatnn katledilmesine sebebiyet veren de ayn çerçeve içerisinde ayn ekilde deerlendirilmelidir diye düünüyorum dedi.

BETA: DEHETLE DNLEDM

Söz alan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, AKPli Elitaa tepki gösterdi. Beta, Dorusu Elita dehetle dinledim, Deniz Poyrazn adn bilmiyor, Deniz Poyrazn zmir il binamzda katledildiini bilmiyor, Deniz Poyrazn nasl oraya korunarak girdiini bilmiyor olamaz ya da bilmiyorsa bu daha vahim bir ey. Deniz Poyraz, zmir il binamzn içinde Onur Gencer isimli bir cani tarafndan hem de Kuzeydou Suriyede eitim görerek -resimleri var- gelip il binamz basarak bir katliam yapmak istemitir ve bunu durumada ikrar etmitir. Demitir ki: Daha fazla le çkmamas gecikmemden dolay oldu. Bunu uzun uzun burada anlatacak sürem yok. Onur Genceri bile bilmiyor. Türkiye tarihinde ilk defa bir partinin il binasnn basldn da bilmiyor olacak herhlde. Sayn Elitaa olay bu kadar hafife almamasn söylüyorum ve bu tutumunu knyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git