Elitaş, Diyanet’te yaşanan torpili kabul etti

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki torpili “Milletvekili arkadaşlarımızın gönderdiği yazıların, bunun bir talimat olarak değil sadece ‘Uygunsa, mümkünse’ diye ifade edilen bir cümle olarak değerlendirilmesi gerekir” sözleriyle savundu.

Elitaş, Diyanet’te yaşanan torpili kabul etti

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki torpillere dikkat çekti.

Altay, “Ey Diyanet İşleri Başkanı, bu torpil ilişkilerine din hizmetlerinde ne kadar göz yumacaksın? Hiç mi Allah'tan korkunuz yok? Din görevlisi seçeceğiz; müezzin, imam her neyse... Ya, burada torpil olabilir mi? Görevin gerektirdiği niteliklere kim daha çok sahipse o olur. Adalet Bakanına, İçişleri Bakanına yazıyorsunuz, yazın, lanet olsun” sözleriyle tepki gösterdi.  “Bu sadece Van Müftüsüne yazılmış değil, Manisa var, var da var, her il müftülüğüne bu yazılar gitmiş” diyen Altay, “Diyanet İşleri Başkanımıza sesleniyorum. Şimdi, bugün bir genelge yayınla, bütün müftülere, ‘Milletvekillerinden mülakatlarla ilgili gelen talepleri yok sayın’ diye bir genelge yayınlamasını, Diyanet İşleri Başkanının hem Allah'a hem de bu millete borcu olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

ELİTAŞ TORPİLİ KABUL ETTİ

Ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda torpille iş yürüdüğünü kabul etti. Elitaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir milletvekili arkadaşımızın gönderdiği yazının...Birkaç milletvekili veya bütün partilerden, hangi partidense milletvekili arkadaşlarımızın gönderdiği yazıların, bunun bir talimat olarak değil sadece ‘Uygunsa, mümkünse’ diye ifade edilen bir cümle olarak değerlendirilmesi gerekir” sözleriyle savundu.

DENİZ POYRAZ’I BİLMİYOR

HDP’nin İzmir İl Örgütü’ne yönelik 17 Haziran’da katledilen Deniz Poyraz’ın ismini de ilk kez duyduğunu söyleyen Elitaş, “Biraz önce Grup Başkan Vekili ifade etti, ismini de şimdi duydum, herhâlde kadın cinayeti faillerinden birisi, Onur Gencer. Kadın cinayetini yapan birisi. Onur Gencer, yargılaması devam ediyorsa faildir. 6-7 Ekim olaylarını yapan, 50 insanın hayatının katledilmesine sebebiyet veren de aynı çerçeve içerisinde aynı şekilde değerlendirilmelidir diye düşünüyorum” dedi.

BEŞTAŞ: DEHŞETLE DİNLEDİM

Söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP’li Elitaş’a tepki gösterdi. Beştaş, “Doğrusu Elitaş'ı dehşetle dinledim, Deniz Poyraz'ın adını bilmiyor, Deniz Poyraz'ın İzmir il binamızda katledildiğini bilmiyor, Deniz Poyraz'ın nasıl oraya korunarak girdiğini bilmiyor olamaz ya da bilmiyorsa bu daha vahim bir şey. Deniz Poyraz, İzmir il binamızın içinde Onur Gencer isimli bir cani tarafından hem de Kuzeydoğu Suriye'de eğitim görerek -resimleri var- gelip il binamızı basarak bir katliam yapmak istemiştir ve bunu duruşmada ikrar etmiştir. Demiştir ki: ‘Daha fazla leş çıkmaması gecikmemden dolayı oldu.’ Bunu uzun uzun burada anlatacak sürem yok. Onur Gencer'i bile bilmiyor. Türkiye tarihinde ilk defa bir partinin il binasının basıldığını da bilmiyor olacak herhâlde. Sayın Elitaş'a olayı bu kadar hafife almamasını söylüyorum ve bu tutumunu kınıyorum” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz