Erdoğan, İngiltere'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın da katılımıyla bugün yapılacak dörtlü zirveyle ilgili, "Özellikle Suriye'deki son gelişmeleri bir değerlendirme fırsatımız olacak. Barış Pınarı Harekatı'ndaki gelişmeler ne durumda, nereye geldik, ne oluyor, bunu bir değerlendireceğiz." dedi.

Haberler 04.12.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NATO Liderler Zirvesine katlmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Londraya gelen Cumhurbakan Erdoan, konaklayaca otele geçti.

Burada yaayan Türk vatandalar, Cumhurbakan Erdoan sevgi gösterileriyle karlad. Gösterilen ilgiyi karlksz brakmayan Erdoan, ei Emine Erdoan ile aracndan inerek vatandalarn yanna gitti ve onlar selamlad.

Erdoan, bir gazetecinin Yarn zirve var ama öncesinde Suriye toplantsnda bir araya geleceksiniz. Neler düünüyorsunuz, neler görüülecek? sorusu üzerine bu akamki görümenin daha çok Suriye konusuyla ilgili olduunu söyledi.

ngiltere, Fransa ve Almanyann da katlmyla toplanty dörtlü olarak gerçekletireceklerini ifade eden Erdoan, öyle konutu:

Ksa süreli bir görüme olacak. Özellikle Suriyedeki son gelimeleri bir deerlendirme frsatmz olacak. Malum, Bar Pnar Harekatndaki gelimeler ne durumda, nereye geldik, ne oluyor, bunu bir deerlendireceiz ama ayn zamanda tabii bu ülkeler malum koalisyon güçleri içerisinde de yer aldklar için bu koalisyon güçleri içerisinde kendilerine düen görevleri nereye kadar yaptlar, nereye kadar yapyorlar ve bizim hazrladmz plan, projeler konusunda da kendilerinin destekleri neler olabilir, onlar da bir görüme frsatn bulacamz zannediyorum. Ama onlarn tabii bu arada bizden talepleri neler olacak, onlar da dinlemi olacaz. Temenni ederim ki iyi bir niyetle bunu toparlam oluruz.

Cumhurbakan Erdoan, daha sonra konaklayaca otele geçti.

Ana Sayfaya Git