Erdoğan: Bu konuda kararlıyım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: "Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız" dedi.

Haberler 08.08.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Tekilatlarmzn bir ksmnda metal yorgunluu emareleri gördüümü çeitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de frsat bilerek tekilatlarmzda kapsaml bir deiim yapmak durumundayz. Genel Bakan olarak bu konuda kararlym. Milletimizin bizden beklentilerini karlayabilecek donanma ve dinamizme sahip arkadalarmzla yolumuza devam edeceiz. dedi.

Erdoan, smail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Rize l Bakanl 92. Geniletilmi l Danma Meclisi Toplantsna katlarak partililere hitap etti.

Erdoan, Rize l Tekilatnda arkadalaryla konuurken yaylalarn gündeme geldiini belirtti.

u anki Ayder Yaylas bizim temsilimiz olamaz. Allahn bize verdii Ayder bambaka ama biz Ayderi kirlettik, rezil ettik. Bakan, öyle olur mu? Olmaz deil mi? ifadesini kullanan Erdoan, konutuu kiilerin kendisine bu konuda hak verdiini aktard.

Erdoan, bu yerler üzerinde devlet olarak da özellikle duracaklarn, Ayderi kentsel deiim ve dönüümle hakikaten anna yakr bir hale getireceklerini bildirdi.

Ayn ekilde çileri Bakan Süleyman Soylu ile Uzungölü konutuklarna deinen Erdoan, ayn deiim ve dönüümü Uzungölde yapmalar gerektiini, buralarn çekim alan olduunu, bu düzenlemeler yapldnda buraya gelip gidenlerin saysnn çok daha fazla olacan vurgulad.

- Kazançlar uruna güzelliklerin tahribine müsaade etmemeliyiz

Rizede henüz doru dürüst bir otelin olmadna dikkati çeken Erdoan, öyle devam etti:

Buralara gelenler geliyor, nasl kaçacam diye düünüyor. imdi baz arkadalarmz tevik ediyoruz. Onlar bu otel olayna girmeleri halinde Rize biraz rahatlayacak. Bunu bir an önce yapmamz lazm. Bir taraftan milletvekillerimiz, bir taraftan biz sktracaz. nallah bu giriimcilerimiz, Rizeli hemehrilerimiz bu adm atarlarsa o zaman Rize daha çok turist çekecek. Tamahkarla kaplarak, anlk kazançlar uruna güzelliklerin tahribine asla müsaade etmemeliyiz. Buna dikkat edelim. Ayn ekilde yine tamahkarla kaplarak misafirlerimizin gönüllerini kracak hal ve hareketlere meyledilmemeli. Güveniyorum. Gençler, AK Parti tekilatlar olarak dier kurumlarmz, belediyelerimizi, müteebbisleri sürekli murakabe ederek gereken durumlarda ilgili bakanlarmza, hatta ahsma bilgi vererek bu meseleye sahip çkmanz istiyorum.

Erdoan, Rizenin 16 Nisan halk oylamasnda yüzde 76lk evet oranyla kendine yakan bir netice ortaya koyduunu ancak bunun yeterli olmadn, 2019a çok daha büyük bir gayretle girilmesi gerektiini aktard.

Partililere, imdiden kap kap dolamaya kararl myz? diye soran Erdoan, gençlerin Yol ver yürüyelim, yüzde 90 alalm. tezahüratlar üzerine, Ya ben sizin yolunuzu tkamadm ki yol açk. Gökten ne yaar ki yer kabul etmez. ifadesini kulland.

- Asl imtihanmz 2019 Kasmda

Halk oylamasyla birlikte geçilen yeni yönetim sistemiyle çtann yükseldiine dikkati çeken Erdoan, u görülere yer verdi:

Biliyorsunuz, Kasm 2002deki seçimleri yüzde 34,4 ile kazanarak iktidara gelmitik. Yeni sistemde baar çtas artk yüzde 50+1 oy. imdi kolay deil, daha zor. çalacaz. Siz Allahn izniyle zoru kolay klacaksnz. Türkiyenin kar karya olduu skntlarn üstesinden ancak böyle güçlü bir yönetimle gelinebileceine inandmz için bu sistemi getirdik. Aslnda yüzde 34 ile yüzde 50 aralndaki oy oranlaryla defalarca iktidara gelmi bir parti olarak baar çtasn yüzde 50nin üzerine çkarmaya hiçbir mecburiyetimiz yoktu. Peki niye yaptk bunu? Yeni yönetim sistemi ile kendimiz için deil ülkemiz için doru olan yaptk. Anlaymz buydu. Yeni sistem, 2019 milletvekillii ve cumhurbakanl seçimleri ile birlikte yürürlüe giriyor. Onun öncesinde mahalli idareler seçimi var. Mart 2019. Bu seçimde çok iyi bir netice almamz gerekiyor ki 2019 Kasmdaki parlamento ve bakanlk seçimini de çok daha güçlü klalm. Aksi takdirde aralarnda hiçbir iliki olmamasna ramen milletvekillii ve cumhurbakanl seçimleri için önümüze psikolojik bir bariyer çkartlabilir. te görüyorsunuz imdi. Asl imtihanmz 2019 Kasmda yaplacak seçimler olacaktr.

Cumhurbakan Erdoan, yüzde 50nin üzerinde oy almann ne kadar zor olduunu 2014 seçiminde ve 16 Nisan halk oylamasnda gördüklerini, geçmite milletvekili seçimlerine ulaabilen en yüksek oy yüzde 49,5 iken mahalli idareler seçimlerinde bunda da düü gördüklerini belirtti.

- Metal yorgunluu uyars

AK Parti olarak 2019a çok sk ekilde hazrlanmalar gerektiine vurgu yapan Erdoan, unlar kaydetti:

Tekilatlarmzn bir ksmnda metal yorgunluu emareleri gördüümü çeitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de frsat bilerek tekilatlarmzda kapsaml bir deiim yapmak durumundayz. Genel Bakan olarak bu konuda kararlym. Milletimizin bizden beklentilerini karlayabilecek donanma ve dinamizme sahip arkadalarmzla yolumuza devam edeceiz. Belde seçimlerinden baladk, imdi ilçe ve il seçimleri var. Bununla ne anlatmak istiyorum. Kardelerim koltuklara getireceimiz arkadalarn isimleri deil o isimlerin halkla iletiimi nasl, aslolan bu. l tekilatmzdaki daraltlm toplantda da ifade ettim. Devleti biz yönetiyoruz, ben de Cumhurbakan olarak hükümetimiz ile el ele bir gayretin içindeyiz. stediimiz kadar yollar yapalm, havaliman yapalm, enerjide rekor üstüne rekorlar kralm ki kryoruz, eitimde, salkta, adalette, emniyette, bu yatrmlar cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmad. Bunlar biz yaptk. Peki yeterli mi? Bunlarn hepsi gerekli ama yeterli olan ne? Gönülleri kazanmak.

Ana Sayfaya Git