Erdoğan: Bunun nedeni biraz da Müslümanların basiretsizliğidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam dünyası tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Etnik ve mezhebi fay hatları derinleştirilerek Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Bu açıdan Suriye, Irak, Yemen, Libya, Arakan ve Kudüs'te yaşanan hadiseler kesinlikle tesadüf değildir" dedi.

Haberler 17.12.2017 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, ayet bugün srail ve Amerikan yönetimi Kudüs konusunda bu kadar hoyrat, bu derece hukuksuz davranabiliyorsa sebebi Müslümanlarn o içler acs halidir. ayet bugün kadim slam beldelerinden ezanlar yerine dumanlar yükseliyorsa bunun nedeni biraz da Müslümanlarn basiretsizliidir diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Meridyen Dernei tarafndan düzenlenen 7. Hadis ve Siret Aratrmalar Ödül Törenine katld. Haliç Kongre Merkezindeki törene Erdoann yan sra Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, stanbul Valisi Vasip ahin, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Mevlüt Uysal, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kz Sümeyye Erdoan Bayraktar da katld.

MÜSLÜMANLARIN HAYATINDAN PEYGAMBER EFENDMZ çIKARMAYI AMAçLAYAN KRL BR TEZGAHTIR

Cumhurbakan Erdoan, Son dönemde gerek ülkemizde, gerekse yurt dnda bu tür hadsizliklerin daha çok gündeme gelmesi asla tesadüf deildir. slam dini umut olmay, çalar aan mesajyla insanlarn tüm skntlarna kar deva olmay sürdürdükçe belli çevrelerce hedef alnmaya devam edilecektir. Bunu da böyle bilelim. Müslümanlar içten çökertmeyi hedefleyen bu saldrlara kar uyank olmak gereken hazrl yapmak hepimizin ortak görevidir dedi.

BAKIYORUZ K GÜNÜMÜZÜN NERONLARI YEN BR ATE YAKMI

Cumhurbakan Erdoan, Bölgemiz son dönemde oldukça sancl günlerden geçiyor. Kendimizi hemen her gün yeni bir kriz veya çatmann ortasnda buluyoruz. Türkiye olarak her hal ve art altnda kardelerimizin arasn yapmaya, krizleri suhuletle amaya çalyoruz. Biz bu gayret içerisindeyken, bakyoruz ki günümüzün neronlar yeni bir ate yakm. Tam Suriye meselesinde mesafe kat ettik katliamlar durdurduk derken kucamzda Kudüs meselesini, Yemenden yükselen feryatlar buluyoruz. slam dünyas tpk bir asr önce olduu gibi kan, gözya ve karde kavgas üzerinden yeniden dizayn edilmeye çallyor. Etnik ve mezhebi fay hatlar derinletirilerek Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Bu açdan Suriye, Irak, Yemen, Libya, Arakan ve Kudüste yaanan hadiseler kesinlikle tesadüf deildir. Bu krizlerin tamam bilerek, planlanarak çkarlmtr. çözüm yollar da kastl olarak tkanmaktadr. Amaç Müslümanlarn enerjilerini ve kaynaklarn iç çatmalarla tüketmektir. Selahaddin Eyyübinin dedii gibi dostlar ile uraanlara dümanlarn yenemez. Müslümanlar birbirileri ile urarken, aradan syrlanlar terör örgütleridir. srail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir. Müslümanlarnn kavgasnn yegane kazanan sömürgecilerdir, silah tüccarlardr eklinde konutu.

SEBEB MÜSLÜMANLARIN O çLER ACISI HALDR

Erdoan, ayet bugün srail ve Amerikan yönetimi Kudüs konusunda bu kadar hoyrat, bu derece hukuksuz davranabiliyorsa sebebi Müslümanlarn o içler acs halidir. ayet bugün kadim slam beldelerinden ezanlar yerine dumanlar yükseliyorsa bunun nedeni biraz da Müslümanlarn basiretsizliidir. slam dünyas bu derece bölünmü olmasa hiçbir güç Müslümanlarn Harim-i smetine Allahn izniyle el uzatamaz. Müminler peygamber efendimizin buyurduu gibi bir duvarn tulalar gibi birbirine kenetlense hiç kimse milyarlarca insan karsna alamaya cesaret edemez dedi.

KUDÜS MTHANINDAN ALINLARININ AKIYLA çIKMASI çOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDYOR

Cumhurbakan Erdoan, çaramba günü düzenlenen slam birlii Tekilat Olaanüstü Zirvesini hatrlatarak, stanbul zirvesi katlm seviyesinin yükseklii ve çokluu itibariyle tüm dünyaya güçlü bir mesaj vermitir. imdine zirvenin olumlu yansmalarn görmeye baladk. nallah bundan sonra atacam admlarla u an er gibi gözüken bu durumu hayra çevireceimize rabbimin lütfu ile inanyorum. üphesiz buradan elde edeceimiz netice sadece Kudüs meselesi ile de snrl kalamayacaktr. Gündemimizdeki dier konularda bu baar çarpan etkisi oluturacak, Müslümanlara uzun süredir hasretini çektiimiz öz güveni de alayacaktr. Ayn zamanda bu gelime dünyadaki tüm mazlumlara ve madurlara umut verecek, cesaret kayna olacaktr. Bu sebeple slam ülkelerinin Kudüs imtihanndan alnlarnn akyla çkmas çok büyük önem arz ediyor. nallah rabbimin yardm, milletimizin duas, ümmetin dayanmasyla bu skntl dönemi baar ile atlatacamza samimi olarak inanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git