Erdoğan: CHP tarihinde yokluklar kuyruğu var

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu'nu hedef alarak, "CHP olarak tarihinizde sizin yokluklar kuyruğu vardı.

Haberler 01.03.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, Erzurum mitinginde yapt konumada CHP Genel Bakan Kemal Klçdarounu hedef alarak, CHP olarak tarihinizde sizin yokluklar kuyruu vard. Bay Kemal, senin baban da iyi bilir, sen de iyi bilirsin. Analarmzn, babalarmzn nüfus cüzdanlarnda özel kartlar, mühürler var. Ya kuyruklar, benzin kuyruklar sende de ilaç kuyruu vard. imdi ne var? imdi yokluk kuyruu yok, varlk kuyruu var. Simsarlar, komisyoncular. Halkmz sömürmek isteyenlere frsat vermeyeceiz dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 31 Mart yerel seçimleri için stasyon Meydannda düzenlenen mitingde toplanan kalabala seslendi. Kar ya altnda toplananlara seslenen Erdoan, bir ay içerisinde ikinci kez Erzuruma geldiini anmsatt. Kar ve tipi altnda miting için gelenlere teekkür eden Recep Tayyip Erdoan, Dadalarla bulumann kendilerine güç verdiini söyledi. Milli mücadelenin ateinin Erzurumda yakldn belirten Erdoan, HDPye yüklendi. zlettii sinevizyonda Selahattin Demirtan PKK eleba Abdullah Öcalann heykelinin dikilecei sözlerine tepki gösteren Erdoan, Bu can bu tende oldukça sizler de bu kardeinize bu görevi verdikçe biliniz ki bu ülkede heykeli brak önce kendilerini kurtarsnlar. Bu ülkeyi bölemeyecekler, Kürdistan Kuzey Irakta. çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Böyle bir bölünmeye de asla müsaade etmedik ve etmeyeceiz dedi. Erdoan, öyle devam etti:

Kim kiminle kol kola? HDP, sözde Y Parti ve ne yazk ki Saadet Partisi. Dördü bir araya gelmiler. Baknz hadisi erefler, sevgililer sevgilisi ne buyuruyor; Kii sevdikleriyle beraberdir. imdi söyle bana arkadan söyleyeyim sana kim olduunu, yahu huyundan suyundan dilinden bir yerden kapacak. imdi CHP ile kol kola olan ne olacak? Onlar gibi olacak. Ayn ekilde Y Partiyle, ayn ekilde HDP ile bunlar bir ittifak oluturmular. Biz de bir ittifak oluturduk. Cumhur ttifak nerede balad, 15 Temmuzda balad. 15 Temmuzdan bu yana 7 Austos Yenikap ruhuyla yürüyoruz. Temenni odur ki; pazara kadar deil, mezara kadar yürüyelim. ZMR SENDEYD SUYU UCUZLATTIN MI?

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu da eletiren Erdoan, Bay Kemal ne diyor? Ankarada, stanbulda eer biz belediyeleri alrsak suyu ucuzlatacaz. Bay Kemal zmir sendeydi, zmirde suyu ucuzlattn m? Mula sendeydi ucuzlattn m? Ya sen zmire su veremiyordun su. DSyi devreye soktuk. Oraya su getirdik. Akam yalan sabah iftira, hayat bu. Hastanelerimizle ilgili söyledii yalanlar sizleri üütmek istemediim için ekranda anlatamyorum. SSK Genel Müdürü iken bunlar ölüleri bile rehin aldlar dedi.

CAMLER AHIRA çEVREN BU CHP ZHNYETDR

Bu yl 28 ubat darbesinin 22nci yl dönümü olduunu anmsatan Recep Tayyip Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

28 ubat 1997 postmodern darbesinin demokrasimiz adna o utanç gününün 22 yl dönümü. Yani benim baörtülü kzlarmn üniversitelere alnmad günün bir yl dönümü. Bu çileleri kimlerle çektik? Bu CHP ile çektik. Camileri ahra çeviren bu CHP zihniyetidir. Baörtülü kzlarmz odalarda, onlar hesaba çeken balarn açtrmak suretiyle içeri alan rektör yardmcs hanm CHPnin vekili oldu biliyorsunuz. Ya bize neyi anlatyorlar bunlar. Bizimle yan yana geldiklerinde baka, srtlarn döndüklerinde baka. Bizi aldatamazsnz. Türkiyenin cuntalar, darbeler defterinin bu karanlk sayfas istiklal ve istikbalimize daha sk sarlmamz gerektiini gösteriyor. te bunun için biz Türkiyenin içinden geçtii dönemin inceliklerini, hassasiyetlerini, önemini tüm yönleriyle milletimizle paylamaya çalyoruz. Son 6 yldr tarihin hiçbir döneminde olmad kadar çok sayda, çok yönlü saldrya maruz kald. Bunlarn hiçbiri tesadüf deil. Bay Kemal 23.15te tanklarn arasndan geçen sen deil miydin? Gece 01.15 ayn havalimannda ben uçakla geldim. Yanmda, damadm, eim, torunlarm vard. Onlarla beraber oraya indim. 10 binler alandayd. Bay Kemal bütün bu tablolara bakarak Bakrköy Belediyesinde kahvesini yudumlayarak izliyordu, görüntülerle sabit. Bay Kemal sen darbecisin darbeci. Sen darbecilerle berabersin ve geçmiinde de bu var. Kendinizi aklayamazsnz. Menderesin ipini çekenlerle iki arkadann ipini çekenlerin zihniyeti neyse senin zihniyetin de odur. Türkiyenin istikrarna darbe vurmak, milletin huzurunu kaçrmak ite imdi sen bölücü terör örgütüyle berabersin. te Kandil ne diyor? Batda AK Parti ve MHPyi bitireceiz. Kürdistanda CHP ile beraber olacaz diyor. Bir ey söylemeye gerek var m? Delil ortada izlettim gördünüz.

HERKES BZE HAYRAN

Tanzim sat noktalarna da deinen Recep Tayyip Erdoan, Klçdarolunun dün Batmanda ekonomik dalgalanmalardan bahsettiini söyledi. Erdoan, Batmanda konuuyor; domates, biber, patlcan. Ya kimi aldatyorsunuz siz? CHP olarak tarihinizde sizin yokluklar kuyruu vard. Bay Kemal sen iyi bilirsin. Analarmz, babalarmzn nüfus cüzdanlarnda mühürlü özel kartlar vard. Ya kuyruklar, benzin kuyruklar senin döneminde de ilaç kuyruu vard. imdi ne var? imdi yokluk kuyruu yok, varlk kuyruu var. Simsarlar, komisyoncular. Halkmz sömürmek isteyenlere frsat vermeyeceiz diye bu admlar attk. Milletim bunlardan çok memnun, fiyatlar yar yarya indi dedi. Erdoan, öyle devam etti:

Ispartada idim. Orada elma elde kalm. Milletvekilimiz Süreyya Bey söyledi, elde 400 bin ton elma var diye. Ben de dedim ki; görüün uygun bir fiyat veriyorlarsa Hazine Maliye Bakanma telefon ediyorum, elmay çeker alr milletimize satarz. Onlarla anlald. UmmadIklar bir fiyat, 2 lira dediler aldk elmay ve bu elma u anda piyasada 3 liraya satlyor. Daha önce 8-9-10 liraya satlyordu. Bay Kemal sen bu ilerden anlamazsn. Hala ayn yerdesin. 9 kez seçim kaybettin koltuktan kalkamyorsun. 23,5 milyar dolar IMF borcu vard, Mays 2013te IMF borcu bitti. te biz buyuz. Daha iyi olacak. Bütün bu büyük oyunlar biz bozduk. çevremizdeki herkes bize hayran. Daha iyi olacaz, daha güçlü olacaz, biz yeter ki yere salam basalm, birbirimize inanalm.

Ana Sayfaya Git