Erdoğan CHP'li İmamoğlu’nu Sisi’ye benzetti

Sancaktepe’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Ekrem İmamoğlu'nu Mısır'da Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Abdulfettah el Sisi'ye benzetti.

Haberler 20.06.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayip Erdoan, Sancaktepe Belediyesi önünde düzenlenen toplu açl törenine katld. ehit olan Msrn yüzde 52lik oyla seçilen ilk Cumhurbakan olan Muhammed Mursiyi örnek gösteren Erdoan, onu deviren Abdulfettah el Sisiyi, CHPye ve stanbul aday Ekrem mamoluna benzetti.

Erdoan, Rahmetli Mursinin darbe ile devrilmesinin ardndan söylenen sözleri hatrlaynz. Muhalefete yakn baz sosyal medya hesaplar üzerinden sergilenen çirkeflikleri gördüünüzde insanlk adna utanyorsunuz. Bu CHP zihniyeti benimle ilgili de Mursi içeri atld zaman Erdoann akbeti de onun gibi olacak diyorlard. Pazar günü Sisi mi diyeceiz, Binali Yldrm m diyeceiz?

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Sancaktepe Belediye Binas önünde düzenlenen toplu açl törenine katld.

Lügatmzda yalan ve iftirann yeri yoktur

Erdoan, burada yapt konumada, Sancaktepenin 20 yl önceki durumuna deinerek, unlar kaydetti: Gençler bunu bilse, inanyorum ki oy verirken daha farkl oyunu verecek. Ama 20 yl öncesine gittiimiz zaman bir gerçek var. 20 yl öncesinde böyle bir Sancaktepe var myd? Altyapsyla, üstyapsyla, okullaryla, hastaneleriyle, mesire yerleriyle acaba böyle bir Sancaktepe var myd? Doal gazyla, suyuyla acaba böyle bir Sancaktepe var myd? Burada da çöp dalar yok muydu? Ama hamdolsun biz iktidar olduk Sancaktepe farkl bir ilçe oldu. Bu hale getirdik. Sancaktepe adeta küllerinden dodu.

Birileri çkm kendine göre atyor, tutuyor. Diyor ki 25 senede ne yaptnz? Bunu diyen Binali Yldrm kardeimin karsndaki aday. Adam sanki stanbulda yaamyormu. stanbulun neresinde ne olmu, haberi yok. 2014ten sonra örendi. Daha onlar bu ite çok çok acemi. AK Parti kurulduu günden beri projeyle, yatrmla, hizmetle milletimizin gündemine gelmi, gönlüne girmi bir partidir. Bizim lügatimizde yapamayacan söylemenin özellikle de bo konumann hele hele yalan ve iftirann asla yeri yoktur, olmayacaktr. Sizlerin huzuruna çktmzda önce eserlerimizi, icraatlarmz anlattk sonra da projelerimizi, hazrlklarmz, yapacaklarmz ifade ederek destek istedik. çünkü bu ülkenin ve milletin bo lafa, mugalataya, kendini olmad biri gibi göstermeye, takiyeye, halka kar baka konuup, arkada baka iler yapmaya bu milletin karn toktur.

Pazar günü yaplacak seçim için vatandalardan çok çalmalarn isteyen Erdoan, Pazar günü inallah akam farkl bir müjdeyle yola devam etmeliyiz. ifadesini kulland.

Bunlardan korkmuyoruz

Türkiyenin, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar uzun süre ve büyük oranl büyüme dönemi yaadn vurgulayan Erdoan, öyle devam etti:

Tabii bu durum sadece dardakileri deil, içerideki birilerini de rahatsz etti. Son 6 yldr maruz kaldmz her saldrnn, CHP ve HDP bata olmak üzere, içerideki belli kesimler tarafndan hararetle desteklenmesinin sebebi budur. Demokrasi yoluyla, milli iradenin desteiyle sandktan çkarak iktidar olamayacaklar vehmine kaplanlar, darbelerden, krizlerden, terör örgütlerinden, siyaset mühendisliklerinden medet umar hale gelmilerdir. Hatta bu çevreler ii stanbulun fethi olan 1453ün rövanna kadar götürmülerdir. Duvarlara ne yazdlar? Zulüm 1453te balad. dediler. Bunu yazanlar CHP zihniyeti. imdi bu CHP zihniyeti pazar günü bizden oy isteyecek. CHP zihniyetine sesleniyoruz: Zulüm 1453te balamad, gönüllerin fethi 1453te balad. stanbul, zulmün ezdii Konstantinapolden kurtularak kime geldi? Bize geldi. 31 Martta seçimin neticesine en çok sevinenlerin arasnda kimler var? Yunanllar vard. Yunan gazetelerinde atlan balklar hatrlyorsunuz deil mi? Bu pazar günü bunu tersine çevirmeye var myz? çok gayret edeceiz, çok çalacaz. nallah bu ii tersine çevireceiz.

Erdoan, Muhammed Mursinin darbeyle devrilmesinin ardndan söylenen sözlere ve ehadeti sonras verilen baz mesajlara iaret ederek, Bilhassa muhalefete yakn baz sosyal medya hesaplar üzerinden sergilenen çirkeflikleri gördüünüzde insanlk adna utanyorsunuz. çünkü bu CHP zihniyeti, onun benzerleri benimle ilgili de ne diyorlard? Mursi içeri atld zaman Erdoann akbeti de onun gibi olacak. diyorlard. Pazar günü Sisi mi diyeceiz, Binali Yldrm m diyeceiz? Mesele bu kadar önemli. Erdoann akbetini Mursinin akbetine benzetenler, Sisi zihniyetidir. te onun için çok çalmamz lazm. Biz, bunlardan korkmuyoruz. Biz, kefenimizi giyerek zaten bu yola çktk. Böyle de yürüyeceiz. Onun için kefenimizi giyerek bu yola çkanlara korku asla, asla, asla yakmaz. diye konutu.

Hakkn ve haklnn yannda olacaz

Cumhurbakan Erdoan, Hanm kardelerime özellikle ricada bulunacam. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Birbirimizi krmayacaz, birbirimize asla kem gözle bakmayacaz. Aman buna dikkat edelim. çünkü biz birbirimizi Allah için seveceiz, makam, mevki, para pul için deil, sadece Allah için. Bu yolda da böyle yürüyeceiz. dedi.

Muhammed Mursinin, mahkeme salonunda 20 dakika yerde çrpndn dile getiren Erdoan, Orada yetkililer Mursiye müdahale etmiyorlar. te ben de diyorum ki Mursi, eceliyle deil öldürülmütür. Msrda ilk demokratik yolla yüzde 52 oy oranyla cumhurbakan olan Mursinin naandan bile korktular. Ailesine Sayn Mursiyi vermediler. Hanm maalesef Mursiyi alanlar arasnda yoktu. Vasiyeti vard Mursinin, Benim naam köyüme defnedin. diye. Köyüne defnetmediler, devlet kendi belirledii yere Mursiyi defnetti. çünkü korkuyorlard. Korkaklar, zafer ant dikemezler. Bunu böyle biliniz. ifadelerini kulland.

Msrn yarglanmas için gerekeni yapacaz

Erdoan, Türkiyenin süreci takip edeceini belirterek, unlar söyledi:

Uluslararas mahkemelerde Msrn yarglanmas için gereken ne varsa bunlar yapacaz. Bunun yannda ayn ekilde slam birlii Tekilatn göreve davet ediyoruz. slam birlii Tekilatnn da gerekeni yapmas arttr. Yok uymu, yok buymu... Hayr. Önümüzde G20 var. Osakadaki G20 toplantsnda gündeme getireceimiz konulardan bir tanesi bu olacak. Zira bizler, hakkn ve haklnn yannda olacaz. Zalimlerin yannda olamayz, onlarn da karsnda olacaz. nallah G20 Zirvesi bu noktada önem arz ediyor. Tüm Batya sesleniyorum, demokratlkla deil, vicdanla da bir ilgilerinin olmadn müahede ediyoruz. te bunun için ülkemizi ve stanbulu, azlarndan demokrasiyi düürmeyen, halk düman bu faist zihniyete pazar günü teslim etmeyeceiz. çok koacaz, çok gayret edeceiz. Bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, çerkez, Gürcü, Abaza, Bonak, Arnavut, ister doulu ister batl, ister kuzeyli ister güneyli, kimseyi ayrt etmeyen tek zihniyet vardr, o da AK Parti zihniyetidir. çünkü biz sizleri, Yaratlan severiz yaratandan ötürü anlayyla seviyoruz. Aranzda ayrm yapamayz.

Meydan milli irade hrszlarna braklmamal

Erdoan, katlmclardan, milli iradeye sk skya sarlmalarn ve sanda gitmeyenleri tutarak sanda götürmelerini istedi.

Bunu yakn takibe alacaklarn, sand aalayanlara hak ettikleri dersi bir kez daha vereceklerini dile getiren Erdoan, bunun için meydann milli irade hrszlarna braklmamas gerektiini söyledi.

çaldlar ifadesinin hukuku deil, siyasi olduunu dile getiren Erdoan, özellikle sandklarda memurlarn yerine bir yerlerden tamal kiilerin getirilip görevlendirilmesinin, hatta tutanaklara imzalarn pein alnmasnn manidar olduunu anlatt. Erdoan, saymdan sonra alnmas gereken imzalarn pein atldn, ondan sonra da istedikleri gibi bunlarn doldurulduunun görüldüünü aktard.

Saymn yüzde 10unun yapldn, tamam yaplsayd pazar günü seçim olmayacan dile getiren Erdoan, Sizlerden öyle bir ses vermenizi istiyorum ki dalga dalga stanbulun tüm ilçelerine, oradan bölgemize ve tüm dünyamza yaylsn. stanbul 23 Haziranda milli iradeye, demokrasiye, sanda sahip çkyor muyuz? stanbul 23 Haziranda ehrimizin ve evlatlarmzn geleceine sahip çkyor muyuz? stanbul 23 Haziranda Türkiyeye ve Türk milletine düman çevrelerin heveslerini kursaklarnda brakyor muyuz? stanbul 23 Haziranda büyükehir belediyesinin yönetimini tecrübeye, bilgiye ve samimiyete teslim ediyor muyuz? stanbul 23 Haziranda Binali Yldrm diyor muyuz? sorularna katlmclar, Evet yantn verdi.

Cumhurbakan Erdoan, 31 Mart seçimlerinin galibinin hiçbir üpheye yer brakmayacak ekilde Cumhur ttifak olduunu belirterek, bunu AK Parti ve MHPnin saladn anlatt.

AK Parti olarak bu seçimlerden Türkiye genelinde toplamda il genel meclisinde yaklak yüzde 60lk, büyükehir belediye bakanlklarnda yüzde 52lik, il belediye bakanlklarnda yüzde 55lik oy oranyla zaferle çktklarn ifade eden Erdoan, bu sonuçlarn milletin verilen mücadelede yanlarnda olduunu gösterdiini kaydetti.

16 bin oy gasbedilmekten kurtarld

Erdoan, stanbulun 39 ilçesinin 25ini Cumhur ttifak olarak kazandklarn, yine 312 belediye meclis üyesinin de 180ini aldklarn dile getirerek, bu ehirde de tartmasz olarak galip geldiklerini ifade etti.

Cumhurbakan Erdoan, 23 Haziranda niçin tekrar sanda gidiyoruz? sorusuna yant olarak unlar söyledi:

çünkü büyükehir belediye bakanlyla ilgili birletirme tutanaklarnda AK Parti aleyhine kastl oynamalar, yanllar tespit ettik. Üstelik bu kastl yanllarn toplam 30 bin gibi seçim sonucunu deitirecek boyutta bir rakama ulayor. Biliyorsunuz iki aday arasndaki fark 29 binden balad, bizim itirazlarmzla ve oylarn ancak yüzde 10unu yeniden saydrabilmemizle 13 binli rakamlara kadar dütü. te bunun ad nedir? Oylar çalnd. Dikkat edin sadece yüzde 10 orannda bir yeniden saymla 16 bin oy gasbedilmekten ancak kurtarld. Bu durum gösteriyor ki AK Partinin oylar çalnmtr. AK Partiye verilen oylar sandk banda iç edilmitir. Bu siyasi bir ifadedir. Hukuki olann zaten söyledim. Birileri srarla diyor ki Öyleyse hrsz kim? Onlara unu söylemek lazm, soruyu soran. Bu siyasi bir ifadedir. Zaten iyi biliyorlar bu ii. Niye? Memur yerine bankalardaki içileri yerletirenler bu iin sorumlusu deil de kim? AK Partinin oylarn baka partiye yazan veya buharlatran, bu tezgah kuran ve göz yuman kimse, hrsz odur. Hrsz, gece seçim kuruluna baskn yaparak oylarn yeniden saylmasna engel olanlardr. lla ismiyle mi söylemek lazm. Zaten hrsz kendini bildii için. Sürekli çrpnp duruyor.

Hukukun gerei seçimlerin yenilenmesidir

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, baz seçim kurullarnn hukuka aykr oluturulduunu tespit ettiklerini belirterek, bunlardaki oy toplamnn da 212 bin olduunu, bu durumda akln, ahlakn, vicdann ve hukukun gereinin seçimlerin yenilenmesi olduunu söyledi.

Sadece stanbul için deil, 31 Martta baka pek çok ilçe ve belde de seçim yenilenmesi karar verildiini anlatan Erdoan, Pazar günü sandk bana gidiyor olmamzn sebebi ite bu kadar basittir. dedi.

stanbul Büyükehir Belediye Bakanl tekrarlama seçimi öncesinde ortada garip bir tablo olduunu vatandalarn da fark ettiini belirten Erdoan, kendisinin 1994-1999 arasnda belediye bakanl yapm kii olarak konutuunu kaydetti.

Erdoan, Sizin hizmetkarnz olarak konuuyorum, efendiniz olarak deil. dedi.

Cumhur ttifakn oluturan partilerin genel bakanndan adayna, milletvekillerinden tekilatlarna kadar tüm varlklaryla sahada olduunu ifade eden Erdoan, öyle konutu:

Buna karlk dier partinin genel bakan ortada yok, yöneticileri ortada yok, il bakan ortada yok, medya ovlarn bir kenara brakrsanz aday da ortada yok. CHP adayna destek ya Kandilden geliyor ya Kandilin güdümündeki partinin cezaevindeki eski genel bakanndan Selodan ya da yurt dndan geliyor. Selo Oylar CHPnin adayna. diyor. Kandil Oylar CHPnin adayna. diyor. u hale bakn. Ne duruma geldik ya. Terör örgütüyle beraber hareket edenlere CHPye oy veren kardelerim oylarn verecek mi? Y Partiye oy veren kardelerim bu terör örgütünün destekledii partiye, adaya oylarn verecek mi? Saadet Partisini destekleyen kardelerin gidip de oylarn bu terör örgütüyle el ele olanlara verecek mi? Müslüman bir sokulduu delikten bir daha sokulmaz. Sokulmamaldr.

Ana Sayfaya Git