Erdoğan: Fırat'ın doğusuna gireceğiz

Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde harekat yapılacağı mesajını verdi. Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Bunu Rusya ve Amerika ile de paylaştık. Bizim taciz atışlarına sessiz kalmamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Haberler 05.08.2019 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul ile zmir arasndaki yolculuk süresini 3,5 saate indiren, stanbul- zmir Otoyolunun 192 kilometrelik bölümü ve Türkiyenin 10uncu ehir hastanesi olan 1355 yatakl, 488 milyon Euroluk yatrmla tamamlanan Bursa ehir Hastanesinin açl, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla Bursada gerçekleti. Erdoan, Marmara ile Ege bölgelerini birbirine balamak için yapmna 2010 ylnda balanan stanbul-Bursa-zmir Otoyolunun tamamlanan Bursa Bat Kava- Balkesir Kuzey Kava ile Balkesir Bat Kava- Akhisar Kava arasndaki toplam 192 kilometrelik bölümünün ve Türkiyenin 10ncu ehir hastanesi olan, 745 bin 365 metrekare alan üzerine 488 milyon euroluk yatrmla tamamlanan ve bünyesinde bin 55 yatak kapasiteli ana hastane, 200 yatak kapasiteli Türkiyenin en büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yatakl çocuk ve yetikin youn bakm ünitesini bulunan Bursa ehir Hastanesinin resmi açln gerçekletirdi.

Cumhurbakan Erdoan, stanbul ile zmir arasndaki 8 saat süren yolculuu 3,5 saate düürecek otoyolun açlnn yaplaca Nilüfer ilçesi Badrga Mevkiine helikopterle ini yapt. Erdoana, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Adalet Bakan Abdülhamit Gül, Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turhan, Salk Bakan Dr. Fahrettin Koca, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve AK Parti Genel Bakan Yardmcs Vedat Demiröz elik etti. Erdoan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükehir Belediye Bakan AK Partili Alinur Akta, AK Parti Bursa l Bakan Ayhan Salman, AK Parti milletvekilleri ve çok sayda Bursal karlad.

STANBUL-ZMR OTOYOLU SAYESNDE TURZM VE SANAY HIZLANACAK

Kalabal selamladktan sonra konuan Cumhurbakan Erdoan, stanbul- zmir Otoyolunun tüm Türkiyeye hayrl olmasn diledi. Erdoan, otoyol sayesinde turizmin ve sanayinin hzlanacann altn çizdi. Erdoan, öyle devam etti:

Bugün Bursaya hem sizlerle hasret gidermek hem de iki önemli yatrmn sevincini paylamak üzere geldik. Bugün baka bir gün, bugün anlaml bir gün. Bugün bir tarih yazyoruz ve öyle bir tarih yazyoruz ki stanbulu zmire farkl bir ekilde balyoruz. Dier taraftan da Bursaya muhteem bir ehir Hastanesini kazandryoruz. stanbul-Bursa-zmir Otoyolu, ülkemizin son dönemdeki en önemli yatrmlarndan biridir. Türkiyenin ilk yap-ilet-devret otoyolu projesini balattmzda bunu eletirenler kendilerince dalgasn geçenler oldu. Bunlarn kim olduunu biliyorsunuz deil mi? Bunlarn her zaman ii bu. Diyorlar ki Nasl yapyorlar? Bunu söylesinler, ben bunu kasamdan para çkmadan yapyorum ama senin akln buna ermez bay Kemal, sen anlamazsn bu ilerden. Sana, SGKy verdiler, batrdn. Hastaneleri yönetemedin. Her iimizde olduu gibi kimin ne dediine deil, milletimizin neye ihtiyac olduuna bakarak yola çktk ve bugün son noktay koyuyoruz. Bugün otoyolumuzun 192 kilometrelik bölümün açln yapyoruz. Toplamda 426 kilometrelik stanbul-Bursa-zmir otoyolunun tamamn hizmete sunmu oluyoruz. Biz eserlerimizle anlacaz. Bu viyadükler kolay yaplmad, dalar kolay amadk. Biz Ferhat olduk, dalar deldik irine ulatk.

stanbul ile zmir arasndaki seyahati hzl güvenli ve konforlu hale getirmenin yannda, yolu da 100 kilometre ksaltyoruz diyen Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu saat itibariyle de inallah 1915 çanakkale Köprüsünün de içinde yer ald Tekirda-Balkesir-çanakkale Otoyolunu da birletireceiz. stanbul, Kocaeli, Bursa, Balkesir, Manisa ve zmir ayn zamanda ülkemizin dünyaya açlan ihracat kaplarna da ev sahiplii yapyor. Bu bölgemiz, milli gelirin yüzde 64ünü üretiyor. Maliyeti ne bunun? 11 milyar dolar olan bu projenin ülkemiz ekonomisine sadece yakt ve zaman katks yllk 3,5 milyar liradr. üretiyoruz, bu yol sayesinde turizm ve sanayi hzlanacak, ülkemize çok daha fazla katk salayaca açkça ortadr. Bu otoyolu ina eden ve sözleme tarihinden itibaren 22 yl 4 ay süre ile iletecek ortak giriim grubunun devlete ödeyecei tutar 6,3 milyar lira. Bu iin maliyeti bu bay Kemal, ören. Netice olarak bu otoyol Türkiye için her bakmdan kazançl bir projedir. Devletin kasasndan bir ey çkyor mu? Hayr. stanbul ile zmir arasndaki mesafeyi 3,5 saate düüren bu projenin ülkemize hayrl olmasn diliyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde tüm kurumlarmz, bakanlarmz, yüklenici taeron firmay, mühendisinden içisine kadar tebrik ediyorum.

YOL MEDENYETTR

Erdoan, Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolunuz yoksa, suyunuz yoksa siz gayri medenisiniz. Nerede CHP varsa orada susuzluk ve çöp var. u anda CHPli belediyelerin olduu yerlerde atk su, susuzluk alm ban gidiyorlar. 6 bin 100 kilometreden devraldmz bölünmü yollar bugün 26 bin 764 kilometreye ulatrdk. 79 senede 6 bin 100 kilometre yol yapld. Biz 18 senede 26 bin 764 kilometreye ulatrdk, farkmz bu. Hem yolculuk süreleri ksald hem yolculuk konforu artt. Altyapy güçlendirmek suretiyle çok önemli mesafe kaydettik. Bursada toplamda maliyeti 1.5 milyar lira olan 18 karayolu projemizin yapm devam ediyor. Bunlarn tamamn 2 yla kadar bitiriyoruz. çünkü Bursaya bunlar yakyor Bursa-Bilecik-Ankara-stanbul hzl tren projemizin tamamlanmasnn çeitli aksaklklar nedeniyle geciktiini biliyorum. nallah skntlar çözüp Ankara, Bursa ve stanbulun yolculuk sürelerini ksaltacak bu hatt mutlaka sizlerin hizmetine sunacaz diye konutu.

ÖNÜNE 3 KOYUN VERSENZ 2SN KAYBEDECEK KYE BUNLARI ANLATMAK ZOR

Türkiyenin 10uncu ehir hastanesinin açl yapmaktan gurur duyduunu belirten Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, unlar söyledi:

Ülkemizin eitim, salk, emniyet, adalet seviyelerini yükselteceimizin sözünü vermitik. Biz sözümüzü tuttuk. 1355 yatakl ehir Hastanemiz de bunun emarelerinden biridir. ehir Hastanemiz Bursann güzelliine baka güzellik katm. Bir veya iki kiilik odalarnn her biri, vatandalarmza tuvaleti, banyosu, buzdolab, refakatçi kanepesiyle otel standardnda hizmet veriyor. ehir içi rayl sistemi 5,5 kilometre uzatarak hastanemize kadar getireceiz. 10 ehir hastanemizin daha inas sürüyor. 31 adet salk tesisini milletimize sunmay hedefliyoruz. Bugüne kadar Bursaya yaptmz yatrm tutar 50 katrilyonun üzerindedir. Öyle kalkp kurusk atmakla bu i olmaz, yaptklarmzla konuuyoruz. ehirlerimize yaptmz yatrmlarla ça atlatrken birileri bu ilere çamur atarak siyasi rant peinde kouyor. Bu hastaneler devlet bütçesiyle olsayd, ihale rakam inaat dndaki tabelada yazyor olacakt. Bu ii devlet bütçesinden yapmaya kalksak 10unda da hazrln bitirmeye aamasna getirmeyi brakn 2-3 tanesini belki tamamlayamazdk. Devletin sala ayrd rakam belli. Bu kaynakla ancak klasik devlet hastaneleri ve dier salk hastanelerin yapmna yeter. stanbul Havaliman dünyada ilk 3 içerisinde yer alyor, bunu da bizim bütçemizden yapmadk. Yüklenici firmalara verdik, bu ekilde yaptk. Eskiden bir röntgen için 7-8 ay sonraya gün vermiyorlar myd? Bunlar artk tarih oldu. imdi artk annda görüntü. Artk böyle devam ediyoruz. u ana kadar hizmete giren projelerdeki bu eserlerin süreleri bitip kamuya devri yapldnda memnuniyet verici tablo ile karlaacamza iaret ediyor. Ülkemizi pek çok eserin sahibi yaptk. Önüne 3 koyun verseniz 2sini kaybedecek kiiye anlatmak bunlar zor. CHP Genel Bakan göremiyor diye, bu modelin ülkemizin kalknmasna gelimesine katklarmz yok sayamayz. Görenler burada.

FIRATIN DOUSUNA GRECEZ, RUSYA LE ABD LE PAYLATIK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Türkiyenin üzerine oynanan oyunlarn üstesinden geldiklerini ve hedefler dorultusunda kararl olduklarn belirtti. Erdoan, öyle konutu:

Türkiyenin 2013 ylndan bugüne kadar hangi badirelerden geçerek geldiini herkes bilir. Ama CHP Genel Bakan bunun farknda deil. Daha dorusu kar tarafn safnda yer ald için meseleyi anlayamyor. Bu zat, Gezi olaylarnda sokaklar terörize edenlerin yanndayd. Bu zat, PKK terör örgütünün siyasi temsilcileriyle beraber, Ankaradan stanbula yol yürüyordu. Bölücü terör örgütü, çukur eylemleriyle ülkemizin birliine saldrdnda, bu, teröristlere Barikatlar kuran arkadalar diye sesleniyordu. Bunlarn hep yannda yer aldlar, hiçbir zaman milletin yannda olmadlar. Türkiye DEAa ve kumpasa direnirken, bizi srarla bu oyunun içinde göstermeye çalyordu. FETÖnün darbe giriimini balatt saatlerde güvenli yere gitmekle kalmayp, Oteller o akam müteri almyor diyordu. Böyle yalan olur mu? Hayat yalan, uzunca bir süre tiyatro diyerek darbecileri koruyordu. Suriye topraklarndan ülkemize yönelik tehditleri kaynandan engellemek için harekete geçtiimizde Afrine girmeyin diye gözda vermenin peindeydi. Afrine girdik, El Baba, Cerablusa girdik. imdi de Fratn dousuna gireceiz. Biz bunu Rusya ile paylatk, ABD ile paylatk. çünkü oralardan bize taciz atlar devam ettikçe sessiz kalmamz mümkün deildir. te ülkemizin S-400 hava sistemleri alma sürecinde maruz kaldmz tehditlere kar sessiz kaldmzda, alenen kar tarafn yannda yer alyorlard. Hiçbir mücadelede yanmzda yer almad gibi kur oranlarn bize kar silah olarak kulland, hiçbir ey olmam gibi, Milli gelir hep ayn yerde demesi arszlktan öte bir eydir. Mert dayanr namert kaçar. Biz ülkemizin hakknn geleceinin söz konusu olduu her yerde aslanlar gibi mücadele ettik. Etmeyi sürdüreceiz, teröre kar bu denli büyük bir mücadeleyi veriyoruz. Teröre kar verdiimiz mücadelede, leblebi veya çekirdek mi kullanyoruz? Bunun maliyeti yok mu? Var ama bunu yapmak zorundayz. Niye? Milletimizin huzuru için yapmak zorundayz. PKKya kar, PYDye, FETÖye, DEAa kar mücadele veriyoruz ve vereceiz.

MERKEZ BANKASI FAZLER NDRD, DAHA DA NECEK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, konumasnn devamnda ekonomiye deindi. Erdoan, öyle konutu:

Ülkemizdeki hadiselerin tek bir tanesi bile batl ülkelerin bana gelse, dütüü yerden kalkamazd. Hamdolsun biz Allahn yardm ve milletimizin desteiyle tüm bu badirelerin üstesinden geldik. Ülkemizi kuatmaya çalanlara kar. Pençe 1i takip ediyorsunuz, Pençe 2yi takip ediyorsunuz. Demokrasimizi hedef alan saldrlar etkisiz hale getiriyoruz. Ekonomimize tuzaklar bertaraf ediyoruz. Merkez Bankas faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum enflasyon da düecek. Sanayicisinden esnafna, ücretli çalanndan giriimcisine kadar artk ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklar tkayp iine gücüne bakmal. Yatrm m yapacaksnz? Hemen yapn, balayn. ini mi büyüteceksiniz, hemen kollar svayn. Kapasiteyi düük mü kullanyorsunuz? Hemen start dümelerine basn. Projeniz plannz m var? e koyulun. Türkiye ancak üretmekle, ihracatla, istihdamla büyür, geliir ve zenginleir. Bekleme dönemi sona erdi. Artk çalma zaman. Suriyeden Dou Akdenize kadar ülkemizin hakkn, hukukunu korumak için gece gündüz mücadelemize devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git