Erdoğan resti çekti!

Erdoğan, "Madem bizim açık ikazlarımıza rağmen üzerimize, üzerimize geliyorlar, bunun da sonuçlarına katlanacaklar. Türkiye'yi ve Türk milletini hala tanıyamamış olanlara kendimizi tanıtmaya devam edeceğiz demektir" dedi.

Haberler 30.09.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, MLGEM Projesi kapsamnda üretilen 4üncü ve son Ada snf korvet gemisi olan TCG Knaladann (F-514) Deniz Kuvvetlerine teslimi töreni ile Pakistan MLGEM Korvet Projesi 1inci Gemi Sac Kesme Törenine katld.

Cumhurbakan Erdoan, Tarihi anl zaferlerle dolu olan Deniz Kuvvetlerimiz, devrald bu miras daha da güçlendirerek gelecee tayor. Deniz Kuvvetlerimiz, birikimi, donanm, disiplini, nitelikli personeli ve üstlendii tüm görevlerinde elde ettii baarlarla bizleri gururlandryor. dedi.

Erdoan, Son dönemde dünya ve özellikle Akdenizde yaanan hadiseler, bize her alanda olduu gibi denizlerde de çok daha güçlü olmamz gerektiini iaret ediyor. Bu sebeple karada ve havada devreye aldmz nice savunma ve taarruz sistemlerimiz gibi MLGEM gemilerimizi de kararllkla ina ediyor, denizlere uurluyoruz. Türkiye bugün dünyada bir sava gemisini milli imkanlaryla tasarlayan, ina eden ve idamesini gerçekletirebilen 10 ülkelerden biri olmutur. Bu kapsamda hepimiz, ürettiimiz Heybeliaday 2011de, Büyükaday 2013te, Burgazaday da 2016da denize indirmitik. MLGEM Projesinde yllar içinde edinilen tecrübeyle, yerlilik orann yüzde 70 seviyesine kadar yükselttik ve böylece onu denize indiriyoruz. diye konutu.

HZMETE GREN KORVETLER TATBKATTA VERLEN GÖREVLERN YERNE GETRD

MLGEM Ada snf korvetlerin ilk üçünden farkl olarak Knaladann ROKETSAN tarafndan milli imkanlarla gelitirilen Atmaca füzesini kullanacan dile getiren Erdoan, HAVELSAN ve Deniz Kuvvetlerimizin birlikte gelitirdikleri Advent ad verilen sava yönetim sistemi de ilk kez Knalada gemisinde yer alacak. Böylece geminin yerlilik oran daha da arttrlm oldu. MLGEM Projesinin 5. gemisi ve Ada snf korvetlerin devam niteliindeki snf frkateynlerin ilkinin inasna da Savunma Sanayi Bakanlmz ile STM arasndaki sözlemenin imzalanmasyla baland. diye konutu.

Erdoan, hizmete giren korvetlerin bugüne kadar çok sayda milli ve uluslararas tatbikatta yer alarak kendilerine verilen görevleri baaryla yerine getirdiklerini vurgulad. Birçok devletin ilgisini çeken bu korvetlerin görevlerindeki baarlaryla dünyadaki benzer snftaki gemiler arasnda en üst sralarda yer aldn belirten Erdoan, öyle devam etti: Bugün denize ini töreni için bir araya geldiimiz bu gemimizin de denizlerdeki gücümüze güç katacana yürekten inanyorum. Deniz Kuvvetlerimizi güçlendirmeye yönelik daha pek çok projemiz vardr. Ülkemiz ile dost ve karde devletlerin ihtiyaçlarn karlayacak olan dizel-elektrikli denizalt projesiyle ilgili çalmalar da sürüyor. zmir tersanesini deniz kuvvetlerimize daha iyi hizmet verebilmesi için altyap ve yüzer havuzlarla güçlendiriyoruz. Buradaki ilk yüzer havuzu önümüzdeki kasm aynda hizmete alyoruz. Askeri ve sivil tersaneler arasndaki i birliini artrarak büyük bir potansiyelin olduu dünya piyasalarndaki yerimizi geniletmeyi planlyoruz. Gemi makinalarndan deniz toplarna, füzelere, torpidolara, elektronik sistemlere kadar her alanda yerli ve milli imkanlar en üst seviyeye çkarmakta kararlyz.

KEND SAVA UçAIMIZA DA KAVUACAIZ

Cumhurbakan Erdoan, Geçmite arzu ettiimiz, gemileri, uçaklar, araç/gereçleri paramzla dahi alamadmz asla unutmadk, unutmayacaz. Son olarak proje orta olduumuz F-35 uçaklar konusunda yaananlar bizim bu alandaki kararlmz daha da arttrmtr. Nasl korvetlerimizi kendimiz ina ettiysek, nasl Atak helikopterlerimizi kendimiz yapabildiysek, nasl HAlarmz, SHAlarmz, uydularmz gelitirip, uçurduysak inallah kendi sava uçamza da kavuacaz. Zaman yakndr.

MADEM UYUYAN DEV UYANDIRDILAR, SONUçLARINA DA KATLANACAKLAR

Erdoan sözlerini öyle sürdürdü: Yürüttüümüz çalmalarn sonuçlarn kendi ihtiyaçlarmz karlamann yannda, dostlarmz ve kardelerimizle paylayoruz. Savunma ve havaclk ihracatmz, geçtiimiz yl itibaryla yaklak 2 buçuk milyar dolar buldu. Biz tüm bu yatrmlar, dostlarmzn emin olmasn salamak, birliimize ve bütünlüümüze göz dikenleri caydrmak için yapyoruz, yapmaya devam edeceiz. Esasen, özellikle son 6 yldr bir biri ardna yaadmz skntlarn gerisindeki sebeplerden biri de Türkiyeyi ite bu hedeflerine ulamaktan alkoymak olduu açktr. Hep söylediim gibi, baaramayacaklar. Madem uyuyan devi uyandrdlar, sonuçlarna da katlanacaklar. Madem bizim açk ikazlarmza ramen üzerimize, üzerimize geliyorlar, bunun da sonuçlarna katlanacaklar. Türkiyeyi ve Türk milletini hala tanyamam olanlara kendimizi tantmaya devam edeceiz demektir.

Ana Sayfaya Git