Erdoğan: Suriye'yi bilek güreşi sahasına çevirmelerinden rahatsızlık duyuyoruz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusunda yaşanan son gelişmelere ilişkin, "Suriye'deki gelişmeler, ülkemiz ve bölgemiz ile birlikte tüm dünya çapında bir güvenlik krizine yol açmıştır.

Haberler 13.04.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Askeri güçlerine güvenen kimi ülkelerin Suriyeyi adeta bir bilek gürei sahasna çevirmelerinden fevkalade rahatszlk duyuyoruz. Suriyedeki rejim 1 milyona yakn insann ölümüne yol açmas sebebiyle bizim gözümüzde zaten kapkara bir sicile sahiptir. Dün akam Sayn Trumpla görütüm, bugün Putinle görüeceim. Birlikte bu kimyasal katliam nasl durdururuz bunu tekrar konuacam. Suriye topraklar herkes için güvenli hale gelene kadar oradaki varlmz ve faaliyetlerimizi sürdüreceiz dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Bakan smail Kahraman ve Babakan Binali Yldrm, Kaya Tren Garnda düzenlenen Bakentray açl törenine katld. Babakan Yldrm, açlta yapt konumada, 16 yldr baehrimiz Ankara, çok büyük bir dönüümü gelimeyi yaad.

DAVULLAR ZURNALAR 3 METRELK BR MESAFEYE K TANE KALAS KOYDUK DYE

TBMM Bakan smail Kahraman da, Bu güzel töreni görünce aklma bir ey geldi; talya ve Almanya ile beraber harbe girmitik 1inci Cihan Harbinde. Bu iki ülkeyi de kalkndran otoyol oldu, yola verdikleri deer oldu. Uzun müddet böyle yola bavurmamtk. Skntl dönemler geçirmitik. u güzelim töreni görünce 1930lu yllarda bir tören resmi aklma geldi. dedi.

15 YILDA ANKARAYA DA EHRCLK BAKIMINDAN çA ATLATTIK

Erdoan, açlta yapt konumada Bakentray ile ilgili öyle konutu: Kentsel dönüüm diyoruz, yerinden dönüüm diyoruz inallah görülen bütün bu yerlerde yerinden dönüümü gerçekletireceiz. Her taraf prl prl olacak.

YÜRÜTTÜÜMÜZ MÜCADELE ASLINDA BR BEDEL ÖDEMEDR

Bu topraklarda yaamann bir bedeli olduunu söyleyen Cumhurbakan Erdoan, Türk milleti olarak bin yldr bu bedelleri hep ödedik. Bugün de ödüyoruz. Terör örgütleriyle yürüttüümüz mücadele aslnda bir bedel ödemedir. Fakat güney komularmz Suriye ve Irakta yaananlar nedeniyle üstlendiimiz yükler, aldmz riskler bir bedel ödemedir dedi.

AFRNDE SON DURUM; 4 BN 123 TERÖRST ETKSZ HALE GETRDK

Cumhurbakan Erdoan, Afrin ile ilgili son durumu da paylaarak, Frat Kalkan harekatn yaadk, ksa sürede oray hallettik. Afrinde son durum; 4 bin 123 teröristi etkisiz hale getirdik. Kuzey Irakta 337 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde 337 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu devam ediyor edecek durmak yok. Onlar dediler ki; Biz askerimizin yanndayz. Bay Kemal bunu hazmedemedi. Bay Kemal vatan, millet meselesi olduunda neyi bugüne kadar hazmetti ki? diye konutu.

TOPLAMDA U ANA KADAR 80 TANE BU KAçAI ALDIK

FETÖ ile mücadeleye ilikin Erdoan, FETÖ denen alçaklara ülkemizi kaptrmadk. imdi FETÖcüleri toplamaya baladk. Kosovadan 6 tanesini aldk, Gabondan 3 tane aldk. Toplamda u ana kadar 80 tane bu kaça aldk dedi.

BRLER SURYELLER ÜZERNDEN MLLETMZ TAHRK ETMEYE çALIIYOR

Suriyeliler üzerinden milletin tahrik edilmeye çalldn söyleyen Erdoan, Birileri sürekli olarak ülkemizde yaayan Suriyeliler üzerinden milletimizi tahrik etmeye çalyor. Anadolunun büyük bir bölümü bir baka corafyadan kopup gelmi insanlardan oluuyor. Asrlar boyu birlikte yaadmz insanlara srtmz dönmemiz mümkün mü? Kendi snrlarmz içinde güven, refah içinde yayorsak bunda snr dnda kalm olanlarn da hakk, pay, fedakrl vardr dedi.

SURYEY BLEK GÜRE SAHASINA çEVRMELERNDEN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ

Suriye konusunda yaanan son gelimelere ilikin Erdoan, Suriyedeki gelimeler, ülkemiz ve bölgemiz ile birlikte tüm dünya çapnda bir güvenlik krizine yol açmtr. Askeri güçlerine güvenen kimi ülkelerin Suriyeyi deta bir bilek gürei sahasna çevirmelerinden fevkalade rahatszlk duyuyoruz. Suriyedeki rejim 1 milyona yakn insann ölümüne yol açmas sebebiyle bizim gözümüzde zaten kapkara bir sicile sahiptir. Dün akam Sayn Trumpla görütüm, bugün Putinle görüeceim. Birlikte bu kimyasal katliam nasl durdururuz bunu tekrar konuacam. Suriye topraklar herkes için güvenli hale gelene kadar oradaki varlmz ve faaliyetlerimizi sürdüreceiz. Elbette müttefiklerimizin askerlerine silah dorultmak gibi bir düüncemiz asla olamaz dedi.

ESED REJMN DESTEKLEYENLER DE PYDY DESTEKLEYENLER DE YANLI YAPIYOR

Erdoan, Snrlarmz boyunca ne DEA, ne PYD ne de baka bir isimle tek bir teröristin bile varln tehdit olarak görüyoruz gereini yapmay da bekamzn bir art olarak kabul ediyoruz. Ne ABD ile olan müttefikliimizden ne de Rusya ile geni alanda kurduumuz stratejik ilikilerimizden, ne de ran ile birlikte çalmaktan vazgeçme niyetimiz yoktur. Katil Esed rejimini destekleyenler, PYDyi destekleyenler de yanl yapyor. ki yanl ile de sonuna kadar mücadele edeceiz. Suriyede bulunduu yere güven, huzur ve refah getiren tek ülke biziz. Bizim dmzda zulüm vardr dedi.

BZ DÖVZ KURU ÜZERNDEN TERBYE EDEMEZLER

Dövizde görülen arta ilikin Erdoan, Ekonomide aktif rol oynayanlar, finans sektörünün içinde olanlar, eer Suriyedeki bu gelimeleri kalkp bahane ederek buradan ülkemize ekonomik terör estirmeye çalyorsanz yanl yaparsnz. Yeri geldiinde bunun hesabn verirsiniz, bedelini ödersiniz. Hükümetimiz kararl bir ekilde yoluna devam etmektedir. Döviz kurlarndaki artn makul, mantkl, iin kitabna uygun hiçbir izah yoktur. Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler. Onlar kendi balarnn çaresine baksn dedi.

Ana Sayfaya Git