Erdoğan'dan Berfin mesajı: Hukuk eşittir kanun değildir

Berfin Özek'in yüzünü asitle yakan zanlıya verilen 13 yıl hapis cezasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ben soruşturuyorum, 'kanunun en yüksek oranı bu' diyorlar. Kendi kızının başına gelmiş olsa, kanunlara mı bakacaksın? Buradan tüm yargı dünyasına sesleniyorum; kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil vicdanınızın sesine kulak verin. Hukuk eşittir kanun değildir. Bunu iyi anlamamız lazım" dedi.

Haberler 10.01.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, kadn cinayetleriyle ilgili eletirilerin iyi niyetli olmadn öne sürerek, Türkiyedeki kadn cinayetleri Avrupann yars kadar. Ülkemizin her köesinde her an kadnlarn katledildii gibi gösterme çabalar var. Kadna fiziken ve ruhen iddet uygulayann karsna ilk önce biz çkarz. nsani duyarllklarn sinsi bir ekilde istismaryla aile kurumunun içinin boaltlmasna asla izin vermeyeceiz dedi. Hatayn skenderun ilçesinde 20 yandaki Berfin Özekin yüzünü asitle yakan ve bir gözünü de kaybetmesine neden olan Casim Ozan çeltike verilen 13 yl hapis cezasna da tepki gösteren Erdoan Geçenlerde bir alçak, namussuz, meru olmayan bir yaamla, bir kzn yüzüne asit atyor. Mahkemenin verdii ceza 13 yl ortalama. Ben soruturuyorum, verilen cevap kanunun en yüksek oran bu. Ben de diyorum ki siz niye kanun diyerek bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz? Siz burada hakk, hukuku adaleti arayacaksnz. Ben kanundan deil, haktan, hukuktan bahsediyorum mesajn verdi.

Erdoan, engellilerin kamuda ie yerletirilmesi dolaysyla Betepede yaplan törende yapt konumada özetle unlar söyledi:

BATI çÖKÜYOR: Bat çöküyor, aile diye bir kavram kalmam. Ama imdi bizi de tehdit ediyor. Neden 3 çocuk diyorum? Güçlü milletler güçlü ailelerden oluur. Yllarca doum noktasnda ksrlatrma politikas güttüler. Ben tam aksini iddia ediyorum. Nüfusumuzun çoalmas lazm. Aile kurumu daldnda nüfus azalmaya balyor. Pek çok Bat toplumu yer yüzünden silinme tehlikesiyle kar karya kalacak.

EVLLK DII HAYAT ÖZENDRLYOR: Evlilik d hayat biçimi medya araclyla özendirmeye çalyorlar. Nikah d evlilik bizim deerlerimizde yok. Buna birlikte tavr koymamz gerekiyor.

GENçLER EVDE KALIYOR: Bakn gençlerimizin evlilik ya giderek yukar doru çkyor. Genç yata maalesef evlenmiyorlar. çou 30u akn evleniyor ya da evde kalyor. Böyle bir ey olabilir mi ya! Devlet babadan bahsediyor muyuz? Onun da banda Erdoan var m? Var. Ben de u anda tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin says da artyor.

KANUNUN MADDELERNE DEL, VCDANINIZIN SESNE KULAK VERN: Kadna iddet bata olmak üzere yaadmz pek çok sorunun çözümü aile kurumunun güçlendirilmesinden geçiyor. Geçenlerde bir namussuz, bir alçak meru olmayan bir yaamla onunla birlikte yayor. Asit veya kezzap atyor kzn yüzüne. Bir göz gidiyor. Mahkemenin verdii ceza 13 yl ortalama. Ben soruturuyorum, verilen cevap kanunun en yüksek oran bu. Bunu da bizim getirdiimizi söylüyorlar. Ben de diyorum ki siz niye kanun diyerek bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz? Ben kanundan deil, haktan, hukuktan bahsediyorum. Siz burada hakk, hukuku adaleti arayacaksnz. Böyle bir olay kendi kznzn bana gelmi olsa nasl deerlendirirsiniz, kanunlara m bakacaksn? Buradan tüm yarg dünyasna sesleniyorum; bu kanunlarn sayfalar arasndaki maddelere deil vicdannzn sesine kulak verin. Adaletin tecellisini hakta, hukukta arayn. Hukuk eittir kanun deildir. Bunu iyi anlamamz lazm.

ALE KURUMUNA SALDIRAN BR OLUUM MEYDANA GELD: Kadna iddet olgusu ile aile kurumuna saldran bir oluum meydana geldi. Türkiyedeki kadn cinayetleri Avrupann yars kadar. Ülkemizin her köesinde her an kadnlarn katledildii gibi gösterme çabalar var. Kadna fiziken ve ruhen iddet uygulayann karsna ilk önce biz çkarz. Anne olan, e olan, kz evlat olan, insann yars olan kadna yönelik her türlü ayrmclk anlaya eyvallah etmedik. nsani duyarllklarn sinsi bir ekilde istismaryla aile kurumunun içinin boaltlmasna asla izin vermeyeceiz.

Ana Sayfaya Git