Erdoğa'a Suikast İhbarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir Balkanlar ziyareti sırasında "suikast yapılabileceği" ihbarları, istihbarat ve güvenlik birimlerini harekete geçirdi

Haberler 20.05.2018 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bosna Hersek ziyareti öncesi istihbarat örgütlerine ulaan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana Balkanlarda bir grup Türk asll kii tarafndan suikast yaplabilecei ihbarlar, güvenlik birimlerini harekete geçirdi.

Alnan bilgiye göre, Makedonyann bakenti Üsküpte yaayan Türklerden istihbarat birimlerine, Cumhurbakan Erdoana Balkan ülkelerine yapaca bir ziyaret srasnda suikast giriiminde bulunulabilecei yönünde duyumlar olduu ihbar geldi.

Batl haber alma servislerinden de Türk istihbarat birimlerine Önümüzdeki dönemde Balkanlara gerçekletirecei bir ziyaret srasnda bir grup Türk uyruklu kiinin Erdoana yönelik suikast hazrl içinde olduu yönünde bilgi verildi. Farkl kaynaklardan gelen benzer bilgiler üzerine harekete geçen güvenlik birimlerince konuyla ilgili aratrma balatld.

Alnan ihbarlarla ilgili detayl istihbari çalmalarn sürdüü, u anda zaman, gün, lokasyon, planlanan suikast metodu konusunda net bilgiye sahip olunmad, istihbarat örgütlerinin, konunun aratrlmas srasnda koordinasyon içinde hareket ettii ve bilgi paylamnda bulunduklar örenildi.

ç POLTKA MALZEMES

Öte yandan Erdoann Saraybosnaya yapaca ziyaretin, Bosna Hersekte 7 Ekimde gerçekletirilecek genel seçimler öncesinde bu ülkenin muhalefeti tarafndan iç politika malzemesi olarak kullanlaca öne sürüldü.

Bosna Hersek Devlet Bakanl Konseyi Bakan Bakir zetbegoviç liderliindeki Demokratik Eylem Partisine muhalif gruplarn, ziyaret srasnda Erdoan protesto edecei belirlendi. Muhalefetin, Skenderija Meydannda düzenleyecei protesto mitingine katlm geni tutmak için sosyal medyadan çar yapt ortaya çkt.

HÜKÜMETTEN AçIKLAMA GELD

Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, Recep Tayyip Erdoan, ölüm tehditlerinden korkacak, yolundan ve davasndan dönecek biri deildir. dedi.

Bozda, Cumhurbakan Erdoana Balkanlar ziyaretinde suikast ihbar haberleri üzerine Twitter hesabndan deerlendirmelerde bulundu.

Erdoann Türkiyenin Cumhurbakan olduunu vurgulayan Bozda, Türk milletinin lideridir, milletin adamdr, adaletin bekçisidir, mazlumlarn cesur ve gür sesidir, her daim hakk tutup kaldrandr, milletine, bayrana, vatanna ve devletine sevdaldr, Allaha ve Resulüne aktr. ifadelerini kulland.

Böylesine büyük bir liderden ve dava adamndan rahatsz olan ve Cumhurbakan Erdoan yok etmek isteyen çevrelerin olduunu da bildiklerini belirten Bozda, Suikast ihbarlar, her daim olan ihbarlardr. Recep Tayyip Erdoan, ölüm tehditlerinden korkacak, yolundan ve davasndan dönecek biri deildir. deerlendirmesinde bulundu.

manl, salih bir mümin olan Erdoann, Allahn izni olmadan verilen can kimsenin alamayacana iman ettiine dikkati çeken Bozda, öyle devam etti:

Cumhurbakanmz bugünlere, nice tehditleri ve nice basklar aarak, nice oyunlar ve tuzaklar bozarak geldi Bundan sonra da ayn inançla devam edecektir. Cumhurbakanmza suikast ihbarlar yeni deil, sürekli vardr. Bask, tehdit ve ölüm korkusuyla, bask altna alnacak, davasndan vazgeçirilecek ve yolundan döndürülecek bir lider deildir Recep Tayyip Erdoan. Bunca yaanmla ramen bunu örenememi olanlar ancak ahmaklardr.

KMSE BU YÜRÜYÜÜ DURDURMAYACAK

Bozda, Allahn yardm, himayesi ve muhafzl altnda, milletin, ümmeti Muhammedin ve mazlumlarn duasyla Cumhurbakan Erdoann yoluna devam edeceini belirterek, unlar kaydetti:

Kimse bu yolu kapatamayacak, kimse bu yürüyüü durdurmayacaktr. Ya Rabbi, slam ve Türkiye dümanlarnn errinden cumhurbakanmz sen koru. Ya Rabbi, sen tuzak kuranlarn en hayrlssn, bütün tuzaklar, kuranlarn bana geçir. Ya Rabbi, milletimizin, ümmeti Muhammedin ve mazlumlarn lideri ve umudu cumhurbakanmzn muhafz sen ol.

Ana Sayfaya Git