Erdoğa'a Suikast İhbarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir Balkanlar ziyareti sırasında "suikast yapılabileceği" ihbarları, istihbarat ve güvenlik birimlerini harekete geçirdi

Erdoğa'a Suikast İhbarı

Bosna Hersek ziyareti öncesi istihbarat örgütlerine ulaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Balkanlar’da bir grup Türk asıllı kişi tarafından suikast yapılabileceği ihbarları, güvenlik birimlerini harekete geçirdi.

Alınan bilgiye göre, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türklerden istihbarat birimlerine, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Balkan ülkelerine yapacağı bir ziyaret sırasında suikast girişiminde bulunulabileceği yönünde duyumlar olduğu” ihbarı geldi.

Batılı haber alma servislerinden de Türk istihbarat birimlerine “Önümüzdeki dönemde Balkanlar'a gerçekleştireceği bir ziyaret sırasında bir grup Türk uyruklu kişinin Erdoğan’a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu” yönünde bilgi verildi. Farklı kaynaklardan gelen benzer bilgiler üzerine harekete geçen güvenlik birimlerince konuyla ilgili araştırma başlatıldı.

Alınan ihbarlarla ilgili detaylı istihbari çalışmaların sürdüğü, şu anda zaman, gün, lokasyon, planlanan suikast metodu konusunda net bilgiye sahip olunmadığı, istihbarat örgütlerinin, konunun araştırılması sırasında koordinasyon içinde hareket ettiği ve bilgi paylaşımında bulundukları öğrenildi.

İÇ POLİTİKA MALZEMESİ

Öte yandan Erdoğan’ın Saraybosna’ya yapacağı ziyaretin, Bosna Hersek’te 7 Ekim’de gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde bu ülkenin muhalefeti tarafından iç politika malzemesi olarak kullanılacağı öne sürüldü.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç liderliğindeki Demokratik Eylem Partisi’ne muhalif grupların, ziyaret sırasında Erdoğan’ı protesto edeceği belirlendi. Muhalefetin, Skenderija Meydanı’nda düzenleyeceği protesto mitingine katılımı geniş tutmak için sosyal medyadan çağrı yaptığı ortaya çıktı.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Recep Tayyip Erdoğan, ölüm tehditlerinden korkacak, yolundan ve davasından dönecek biri değildir." dedi.

Bozdağ, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Balkanlar ziyaretinde suikast ihbarı" haberleri üzerine Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Türk milletinin lideridir, milletin adamıdır, adaletin bekçisidir, mazlumların cesur ve gür sesidir, her daim hakkı tutup kaldırandır, milletine, bayrağına, vatanına ve devletine sevdalıdır, Allah'a ve Resulü'ne aşıktır." ifadelerini kullandı.

 Böylesine büyük bir liderden ve dava adamından rahatsız olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yok etmek isteyen çevrelerin olduğunu da bildiklerini belirten Bozdağ, "Suikast ihbarları, her daim olan ihbarlardır. Recep Tayyip Erdoğan, ölüm tehditlerinden korkacak, yolundan ve davasından dönecek biri değildir." değerlendirmesinde bulundu.

İmanlı, salih bir mümin olan Erdoğan'ın, Allah'ın izni olmadan verilen canı kimsenin alamayacağına iman ettiğine dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız bugünlere, nice tehditleri ve nice baskıları aşarak, nice oyunları ve tuzakları bozarak geldi Bundan sonra da aynı inançla devam edecektir. Cumhurbaşkanımıza suikast ihbarları yeni değil, sürekli vardır. Baskı, tehdit ve ölüm korkusuyla, baskı altına alınacak, davasından vazgeçirilecek ve yolundan döndürülecek bir lider değildir Recep Tayyip Erdoğan. Bunca yaşanmışlığa rağmen bunu öğrenememiş olanlar ancak ahmaklardır."

KİMSE BU YÜRÜYÜŞÜ DURDURMAYACAK

Bozdağ, Allah'ın yardımı, himayesi ve muhafızlığı altında, milletin, ümmeti Muhammed'in ve mazlumların duasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoluna devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

 "Kimse bu yolu kapatamayacak, kimse bu yürüyüşü durdurmayacaktır. Ya Rabbi, İslam ve Türkiye düşmanlarının şerrinden cumhurbaşkanımızı sen koru. Ya Rabbi, sen tuzak kuranların en hayırlısısın, bütün tuzakları, kuranların başına geçir. Ya Rabbi, milletimizin, ümmeti Muhammed'in ve mazlumların lideri ve umudu cumhurbaşkanımızın muhafızı sen ol."

Kaynak: Diyarbakır Söz