Erdoğan: Afrin olayını çözeceğiz İdlib'i aynı şekilde çözeceğiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bölgemizde yaşanan insani krizlerin bir ucu gelip ülkemize dayandı dayandırıldı. Şartların normale dönmesi için çok bekledik.

Haberler 09.02.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakat, slam adna Müslümanlar katleden bir terör örgütü bahane edilerek bir baka terör örgütünün bölgemizde palazlandrldn görünce artk daha fazla bekleme imkanmz kalmad. Afrin olayn çözeceiz dlibi ayn ekilde çözeceiz. Mülteci kardelerimiz tekrar kendi topraklarna evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten kendi topraklarna dönmek istiyor. Bir ksm burada kalabilir o ayr bir konu. Irakn kuzeyinde sahnelenen oyunu Tahran ve Badat yönetimleri ile birlikte bozduk. Tamamen kendi inisiyatifimizle Afrine yönelik Zeytin Dal Operasyonunun dümesine bastk dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepede 45. Muhtarlar Toplantsnda konutu.

TÜRKYE HER ALANDA BÜYÜDÜKçE ÖNÜMÜZE çIKAN SORUNLARIN çAPI DA ARTIYOR

Erdoan, 2019 ylndaki muhtarlk seçimleri her zamankinden çok daha farkl geçecektir. Muhtarlk kurumunun itibarnn ve gücünün artmasna paralel bir ekilde bu görevlere daha çok kii talip olacak rekabet de kaliteyi yükseltecektir. Türkiye her alanda büyüdükçe önümüze çkan sorunlarn çap da artyor. Kimsenin Türkiyede kriz çkarmak için uramasna gerek yoktu çünkü biz kendimize yeteri kadar krizi musallat edebiliyorduk. Altn yllarmz heba olup gitti. Geçtiimiz 15 ylda tüm saldrlara ramen kurduumuz güven ve istikrar sayesinde bu ksr döngüyü krmay baardk diye konutu.

AFRN OLAYINI çÖZECEZ DLB AYNI EKLDE çÖZECEZ

Zeytin Dal Harekatna ilikin Erdoan u ifadeleri kulland: Frat Kalkan Harekat ile DEA ve bölücü terör örgütüne kar ilk fiili müdahalemizi balattk. 3 bine yakn DEAly derdest ettik. Rai, Cerablus, El Bab, 2 bin kilometre karelik bu alan kontrolümüz altna aldk. 135 bin Türkiyedeki Suriyeden gelen mülteci kardelerimizin topraklarna dönmesini saladk. Oralar imar ettik. Güvenliini de ÖSO ve bizim askerimiz salyor. Aynsn Afrinde yapalm istedik. u anda Afrin operasyonun arkasnda ne var? Afrin olayn çözeceiz dlibi ayn ekilde çözeceiz. Mülteci kardelerimiz tekrar kendi topraklarna evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten kendi topraklarna dönmek istiyor. Bir ksm burada kalabilir o ayr bir konu.

TAMAMEN KEND NSYATFMZLE AFRNE YÖNELK ZEYTN DALI OPERASYONUNUN DÜMESNE BASTIK

Irakn kuzeyinde sahnelenen oyunu Tahran ve Badat yönetimleri ile birlikte bozduk. Tamamen kendi inisiyatifimizle Afrine yönelik Zeytin Dal Operasyonunun dümesine bastk. Zeytin Dal Operasyonu derken bu sradan aklmza gelip de söylenen bir ey deil. Orada zeytine yemin olsun ki buyuruyor Allahmz. Bu bölge adeta zeytinlerle dayal döeli zengin bölgedir. Zeytine yemin olsun ki dedik Allahn izniyle bu ii bitireceiz. Askerlerimiz orada adeta destan yazyorlar. Genelkurmay Bakanlndan bu sabah aldmz rakam 1028 terörist etkisiz hale getirildi.

SENDEN M ALACAIZ ZN? BZE MLLETMZN EMR VAR

Erdoan, Her türlü olumsuzlua, alçakla, riyakarla ramen bölgeyi adm adm teröristlerden askerimiz, milletimiz, hep beraber temizliyoruz. Bunu Bay Kemale ramen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi, Afrine gitmeyin, fazla içerilere gitmeyin. Senden mi alacaz izni? Bize milletimizin emri var, biz milletimizin talimatn yerine getiriyoruz. Ona kalsa Esed ile masaya oturun da bu ii konuun diyor. 1 milyon vatandan öldüren bir katille biz neyi konuacaz? ifadelerini kulland.

TÜRK TABPLER BRL DENLEN BU KURULUUN TÜRKLÜKLE ALAKASI YOK

Erdoan, Bu ara tweetler atyorlar. Neymi o, biz Türkiye ve Türklük kavramna karymz. Niye? Türk Tabipleri Birliinin isminden Türkün kaldrlmasn istediimiz için. Evet istiyoruz. çünkü Türk Tabipleri Birlii denilen bu kuruluun Türklükle alakas yok, Türk kavramna da layk olan bir yan yok. Türkiye Barolar Birliinin de Türkiyeye layk olan hiçbir yan yok. Bunlar ne hukuku ne de tabiplii, hekimlii kendi saltanatlar altna alamazlar. imdi çkarlacak kanunlarla, çkarlacak Bakanlar Kurulu kararyla, bu ülkede tüm hukukçular, tüm doktorlar kendi derneklerini, vakflarn rahatlkla kurabilecekler ve bunlara da kaynanda para ödemesi diye bir ey yapmayacaklar. Bunlarn hepsi bitecek. Ondan tututular. imdi de tweetler ile güya yavuz hrsz ev sahibini bastrr ya bunlar da imdi ev sahibini bastrmaya kalkyor. Kullanamayacaksnz artk ne Türk kavramn ne de Türkiye ismini. Onu layk olanlar kullanacak diye konutu.

SYASETç, GÜYA AYDIN, AKADEMSYEN, SANATçI KSVEL HERKESE YAZIKLAR OLSUN DYORUM

Erdoan, Ezan sesi duyulan hiçbir yere yabanc bayrak aslmasn diye mücadele ediyoruz. Bugün ülkemizde hala Bizim Afrinde ne iimiz var? diyebilen bir zihniyetin olmas, kim olduunu anlyorsunuz, gerçekten üzüntü vericidir. Sokaktaki vatandamzn çok iyi anlad, çok iyi tespit ettii, çok iyi gördüü gerçei anlayamayan güya siyasetçi, güya aydn, akademisyen, sanatç kisveli herkese yazklar olsun diyorum ifadelerini kulland.

BZM çN U ANDA SURYE HALKI ÖNEML. ESED DEL

Erdoan, Bizim için u anda Suriye halk önemli. Esed deil. Esed devlet terörü estirmitir. Bizim derdimiz 3,5 milyon Suriyeli kardeimizin bir an önce evlerimize dönmek istiyoruz diyen kardelerimize evlerine, topraklarna dönmelerini salamaktr. Dün bizi lime lime yok ettiklerini sananlara yeniden diriliin nasl olduunu göstermezsek ecdadmza, evlatlarmza mahcup oluruz dedi.

U ANA KADAR YAPTIKLARIMIZ DAHA ISINMA TURLARI BLE SAYILMAZ

Erdoan, u ana kadar yaptklarmz daha snma turlar bile saylmaz. Asl büyük hamlelerimizi, ataklarmz önümüzdeki dönemde gerçekletireceiz. Bu nedenle 2019 kritik bir tarihtir. Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin resmen ve tüm unsurlaryla devreye girmesiyle artk bu ülkeye operasyon çekmek öyle kolay olmayacaktr. Herkesin bir hesab olabilir ama en büyük hesap sahibi Allahtr. Hedef kzl elma diyor. Kzl elma, elma aac deil onun anlam çok ama çok büyük. O gidebilecein noktann sonsuzudur gidersin bitmez. Yol sonsuza dek devam eder. Bizim Mehmetçiimizden daha imanl inançl bir asker dünyada var m? ahsen ben görmedim duymadm. Suriye snrmzn tamamn teröristlerden arndracaz. Iraktan bize yönelen terör tehdidini ortadan kaldrana kadar orada da ne gerekiyorsa yapacaz. Snrlarmz içinde sonuncu terörist de imha edilene kadar mücadeleyi sürdüreceiz. Ülke savunmas için her türlü projeyi hayata geçireceiz açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git