Erdoğan: Afrin'i işgale gitmiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Operasyonun 7. günü 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Bunlar tespit edilenler. Afrin'i işgale gitmiyoruz. Orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Suriye'deki son terörist ortadan kalkana bu ülke asli sahipleri için emin hale gelene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

Haberler 27.01.2018 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin genel merkezinde Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu. Zeytin Dal Harekatna ilikin Erdoan u ifadeleri kulland: Bölücü terör örgütünün kadn, çocuk yal demeden kendisine kar çkan herkesi katleden bir cani güruhu olduunu biliyoruz. Bizim milletimizin ve ordumuzun elinde asla çocuk kan kadn kan masum kan yoktur. Hiçbir zaman da olmayacaktr. Bunlar kadim dönemlerden beri Türk askerinin kati kurallardr.

OPERASYONUN 7. GÜNÜ 343 TERÖRST

Baz kesimler bunu iyi duysunlar bugün operasyonun 7. günü 343 terörist etkisiz hale getirilmi vaziyette. Bunlar tespit edilenler.

SAVAA HAYIR DYE KENDNE GÖRE

Bundan rahatsz olan sözde Türk Tabipler Birlii gibi bir kesim Savaa hayr diye kendine göre bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar bara evet dediklerini de pek duymadk. Zaten bunlarn bar ile alakas yok. Douda, Güneydouda bu kadar vatandam ehit edildi. Bunlardan u anda içeride olan bu terör uygulayclarna yönelik en ufak bir açklama duyduk mu? Duymadk. çünkü bunlar bu senaryonun içindeler. Kandile kadar gidip orada görümeler yapp ondan sonra yazdklar kitaplar ile kendilerine kaynak temin etmeye çalanlarn bugüne kadar bu teröristlerin karsna dikildiklerini hiç duyduk mu? Duymadk.

ATTIIMIZ ADIM KARARLI BR ADIMDIR

Bütün terör örgütlerinin snrlarmzda yapm olduu taciz harekatna kar bizim uluslararas hukuktan doan haklarmz kullanmay hazmedemeyen bu sözde dernek veya kiiler kusura bakmasnlar attmz adm kararl bir admdr milletin hakk olan bir admdr. Bu hakk sonuna kadar koruyacaz.

ÖRGÜTLER TEHDTLER SALLAYABLR

Tayyip Erdoana ve arkadalarna uluslararas terör örgütleri tehditler sallayabilir. Bunlar da onlarn yannda yer alabilir. Hiç önemli deil. Biz hak bildiimiz yolda sonuna kadar yürüyeceiz. Taviz vermeyeceiz. Bu beyefendiler bugüne kadar hiçbir zaman yerli ve milli olmadlar. çok sabrettik, çözüm için çok gayret gösterdik. Ama bunlar hiçbirinden anlamadlar. Artk bçak kemie dayand ayn 20sinde adm attk inandmz bu yolda Mehmetlerimizle yürüyoruz. Milletim bir bütün oldu u anda.

BEKLENEN GÜNDÜ BU HAMD OLSUN O BEKLENEN GÜN GELD çATTI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Zeytin Dal Harekatna ilikin, Beklenen gündü bu hamd olsun o beklenen gün geldi çatt. imdi süreç, kararl bir ekilde devam ediyor. Tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum; Türkiyenin Afrindeki operasyonu sadece ve sadece terör örgütlerine ve teröristlere kardr.

AVRUPA PARLAMENTOSUNDA BU HAREKET

Avrupa Parlamentosunda bu hareketi bir istila hareketi olarak göstermek isteyenlere de söylüyorum; gidin önce istilann örneini Libyada, Ruandada, Malide arayn.

AZER MLLETVEKL SEYDOV KARDEM

Hiçbir zaman Türk milleti, Türk ordusu müstevli olarak hareket etmemitir. Burada da Azeri milletvekili Seyidov kardeime oradaki dik duruundan dolay teekkür ediyorum.

ASLA BR PMANLIIMIZ YOKTUR

Sivillere ve çevreye zarar vermemek için her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Bölücü örgüt, çukur eylemleri srasnda da kadnlar, çocuklar, sivil halk kendisine kalkan yapmaya çalmt. Sözde Tabipler Odas sen neredeydin? Sesin çkt m? Güvenlik güçlerimizin bu operasyonlarda verdikleri ehitlerin önemli bir bölümü sivil halka zarar vermemek için sergiledikleri titizlikten, yaptklar fedakrlktan kaynaklanmtr. Bundan dolay da asla bir pimanlmz yoktur.

GÜYA TELKNDE BULUNUYOR

Erdoan, Birileri srarla bize Bu operasyon ksa sürsün, snrl olsun diye güya telkinde bulunuyor. Ben de o birilerine telefon görümelerinde özellikle söyledim. Eer biz devlet olarak sahip olduumuz askeri gücü hoyratça kullanmaya kalksak, tanklarmzla, toplarmzla, uçaklarmzla, helikopterlerimizle önümüze gelen her eyi dümdüz edip geçsek, bu operasyon birkaç günlük itir. Ama biz en az kendi askerlerimizin emniyeti kadar karmzdaki güçlerin kalkan olarak kullanmaktan çekinmedii masum sivillerin can ve mal güvenliini de hesaba katyoruz. çünkü biz Afrini igale gitmiyoruz, tam tersine oray terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaanabilir bir yer haline getirmeye çalyoruz. Biz masum sivillerin can ve mal güvenliini de hesaba katyoruz. Ülkemizdeki 3 buçuk milyon mültecinin kendi topraklarna dönmesini salayacaz. Afrindeki, dlibdeki mücadele bunun içindir. Bunu bilmeyen bat örensin. Suriyenin toprak bütünlüü, Suriye halknn refah için attmz her adm bellidir diye konutu.

YOLUNDAN DÖNDÜRMEYE çALIANLAR

Erdoan, Türkiyeyi örtülü veya aleni tenkitler, tehditler ile yolundan döndürmeye çalanlar kusura bakmasnalar saflarn terör örgütünün yan olarak belirlemi demektir. Ksa sürsün. Daha 7 gün oldu ya. Afganistan ne kadar sürdü? Yaklak 20 yl. Libya ne kadar sürdü? 18 yl. Hala oradasnz. Bize bu akl verenler biraz da kendileri kullansalar ne olur? Türkiyeye gelince acaba bu acelecilik nereden çkyor? ifadelerini kulland.

U ANDA CRT ATIYORLAR

Erdoan, Akl tutulmas var. Silahlar onlara bir taraftan yine aktlyor. Bu ne menem itir. Bir taraftan PKK terör örgütüdür diyeceksin. Kendi vatandanz kollarda kokartlar En büyük üzüntümüz, Amerikann bayraklaryla bu terör örgütleri, bu bölgede u anda cirit atyorlar. Bunu neyle izah edeceiz? Sayn Bakan bize diyor ki Bizi bu kadar eletirmeyin. Tamam ama biz stratejik ortak olduumuza göre, bir stratejik ortak, stratejik ortana böyle bir eyi nasl yapar? Ben kendilerine teekkür ediyorum NATO Genel Sekreteri Türkiye hakl olarak kendi hukukunu korumaktadr diyor. Acaba niçin Amerika bu ilerden bu kadar uzak duruyor. Hala Türkiyedeki Amerika kartlndan bahsediliyor. Biz Amerika ile birlikte bu ileri yürütelim istiyoruz. Ama 5 bin TIR, 2 bin kargo uça bu silahlar buraya niçin geliyor? Kime kar kullanlmak üzere buraya geliyor? açklamasnda bulundu.

BZ VERGLER BUNUN çN M VERYORUZ?

Erdoan, Amerika halk diyor ki biz vergileri bunun için mi veriyoruz? Burada artk yeni bir deerlendirmenin yaplmas lazm diyor. Sayn Bakan da biz bu kadar ekonomimizi güçlendirmeyi bu silahlar, buralara göndermek için mi yaptk diye bunu bana kendisi de söyledi. O zaman 1250 trd imdi 5 bin oldu. Bunlar bizde soru iaretleri ortaya koyuyor. Teröre kar mücadeleyi vereceksek beraber vereceiz, yoksa biz de teröre kar mücadelede kendi göbeimizi kendimiz keseceiz. Biz kendi kendimize yeteriz dedi.

SURYEDEK SON TERÖRST ORTADAN KALKANA

Erdoan, Bir terör koridoru oluturmak olanlara cevabmz udur biz, Suriyedeki son terörist ortadan kalkana, bu ülke asli sahipleri için emin bir yer haline gelene kadar operasyonlarmz sürdüreceiz dedi.

MÜMBç, BZE SÖZ VERLD EKLDE ARINDIRACAIZ

Erdoan, Bugün 7. gününe giren Zeytin Dal Operasyonumuzu hedeflerine ulaana kadar sürdüreceiz. Ardndan Mümbiçi, bize söz verildii ekilde teröristlerden arndracaz. Kimse bundan rahatsz olmasn çünkü Mümbiçin gerçek sahipleri bu teröristler deil oradaki Arap kardelerimizdir. Sonra da Irak snrna kadar, hiçbir terörist brakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceiz. Her kim terörizme kar ise kendisini bu mücadelede bizim yanmzda olmalarn isteriz. Düüne gider gibi cepheye koan bir milletiz. Mehmetlerimiz ne diyorlard? Afrine düüne gidiyorum. Ne diyorlard kzl elmaya Hedef bu. Hepsinden öte bizim askerimiz ehadete gidiyor. ehadete. Bizim kutsalmz, kutsallarmz var. Onlarn var m yok mu bilmem diye konutu.

KMSENN ONURUNA, HAYSYETNE, EREFNE

Erdoan, Dünyann kimsenin oyuncak gibi oradan oraya savurabilecei, masumlarn kan üzerinde kendine güvenlik ve refah imparatorluu kurabilecei bir yer deildir. Kimsenin topranda gözümüz olmad gibi kimsenin onuruna, haysiyetine, erefine tecavüz etme gibi de bir niyetimiz asla yoktur. Tek derdimiz kendi snr güvenliimizi, vatandalarmzn emniyetini komularmzn huzurunu salamaktr dedi.

EMPAT YAPMAYA çAIRIYORUM

Erdoan, Bize operasyonun ne zaman bitirileceinin sorulduu Suriye tarafndan atlan roketler, Kiliste tarihi bir camimize, sokaklara dütü. Namaz esnasnda iki kardeimiz ehit oldu. Bat bunu görüyor mu? Bize operasyonu çabuk tamamlayn diye akl verenlere sesleniyorum; sizin ülkenizin ehirlerine, hemen yan bandaki yerlerden teröristler tarafndan roketler atlsa, bombalar yadrlsa, ateler açlsa acaba siz ne yaparsnz? Kiliselerinizin tepesine roketler düse, içinde dua eden insanlar hayatlarn kaybetse sizin tepkiniz ne olur? Avrupada oradaki mescitlerimiz yaklyor. Havalimannda yolculuk yapacak olan vatandalarmz oralardaki PKKllarn saldrlarna uruyor. Nerede güvenlik güçleri? Sadece seyirciler. Suriye konusunda bizi eletirenlere birazck vicdanl olmaya, empati yapmaya çaryorum ifadelerini kulland.

ÖSOYA TERÖRST DYENLER

Erdoan, Özgür Suriye Ordusunu terörist olarak vasflandran terbiyesizlere de açkça söylüyorum, benim Mehmetimin yannda, bu mücadelenin içerisinde yer alan Özgür Suriye Ordusu, ahsiyetli, onurlu bir mücadelenin onlar da askerleridir, kendilerini alklyorum. Özgür Suriye Ordusu mensuplarna terörist diyenler, tam aksine YPGnin, PYDnin, DEAn, PKKnn tam benzerleridir, tam kendileridir dedi.

MD URADIKLARI DÜ KIRIKLIINI YAIYOR

Erdoan, Daha düne kadar srtmz PYDye YPGye dayadk diyerek devletimize ve milletimize meydan okuyanlar, imdi uradklar dü krkln yayor yaamaya da devam edecekler. PKK, PYDnin, DEAn yakndan uzaktan bunlarn slam ile alakas yoktur. Sakn aldanmayn bunlar Allah, slam tanmaz dedi.

Ana Sayfaya Git