Erdoğan: artık masa başında çizilen haritalar hayata geçirilemiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin küresel ve bölgesel gücünün arttığını ifade ederek, "Türkiye, yaptığı hamleler ile zulüm üzerine kurulu düzeni derinden sarsıyor. Artık masa başında çizilen haritalar hayata geçirilemiyor" dedi.

Haberler 19.01.2021 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, AK Parti 7. olaan Manisa, Aydn, Mardin, Adyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Elaz, Mu il kongrelerine Vahdettin Kökünden canl balantyla katld. Erdoan, yapt konumada, Türkiyenin iktidarlar döneminde yapt hamlelerle zulüm üzerine kurulu düzeni derinden sarstn söyledi. Artk masa banda çizilen haritalar hayata geçirilemiyor diyen Erdoan u ifadeleri kulland:

Türkiyenin küresel ve bölgesel gücü arttkça saldrlarn da artt bir gerçektir. Türkiye, yapt hamleler ile zulüm üzerine kurulu düzeni derinden sarsyor. Artk masa banda çizilen haritalar hayata geçirilemiyor. Artk bölgemizde tabii kaynaklarn yamalanmas için iç kolayca savalar çkarlamyor. Artk küçük çekimeler kkrtlarak ülkeler cendereye alnamyor. Ayn ekilde bizi insan haklar ve özgürlükler konusunda eletirenler en küçük bir skntyla karlatklarnda dünyann en faist uygulamalarna yöneliyorlar. Terör örgütlerini baka yerlerde desteklerler. Kendi topraklarnda en küçük eyleme izin vermezler. Bu büyük Türkiyenin kendi demokratik ve ekonomik önceliklerini belirleme ve bunlara göre adm atma politikasnn ne kadar doru olduunu gösterir. En zorlu dönemi geride braktk. Ektiklerimizin haslasn toplama vaktidir.

ELDE ETTMZ KAZANIMLARA GÖZ DKENLERN PERVASIZLIKLARI ARTIYOR

Konumasnda ana muhalefet partisi CHPye yüklenen Erdoan, unlar söyledi:

Geçtiimiz 18 ylda Türkiyenin kalknmas yolunda büyük mücadeleler sonucunda elde ettiimiz kazanmlara göz dikenlerin pervaszlklar artyor. Kendi partilerinin bünyesini örümcek a gibi saran taciz, tecavüz, hrszln üzerini öreterek güçlerini korumak isteyenleri milletimiz çok iyi görüyor. CHPnin bandaki zat partisindeki taciz iddialarna 56 gündür sessiz. Niye konumuyor? Neden bunlarla ilgili ilem yapmyor? Biz bu saldrlarn önünü milletimize dorular anlatarak kesmezsen iin nereye varacan göremeyiz. Karmzdakiler milletimize sürekli yalan, iftira ve çarptmalarla giderken biz parti binalarnda oturursak o mermer delinir. Ülkemiz için her konuda söyleyecek çok sözümüz var. Ülkemizin ve milletimizin gelecei için vizyonu, hedefleri, projesi olan tek parti biziz. Dierleri 18 yln sonunda bizim yaptklarmz tartmann ötesinde yeni bir eyi söylemenin hala çok uzandalar.

BAHAR AYLARINDAN TBAREN SZLERLE YÜZ YÜZE HASRET GDERMEY STYORUZ

AK Partinin yln 365 gününü, günün 24 saatini millete hizmetine adadn söyleyen Erdoan, öyle konutu:

çaramba günü itibaryla 42 ilimizi tamamlam olacaz. nallah ubat ay sonuna kadar tüm il kongrelerimizi bitirerek, hazrlklarmz tamamlamay düünüyoruz. l kongrelerimizi çok farkl yapmay planlyorduk. 81 ilin tamamna, bu mümkün olmasa da gidebildiim kadarna bizzat itirak etmekti. Vatandalarmz ile hasbihal edip, hasret giderecektik. Salgn nedeniyle birkaç il hariç buna frsat bulamadk. nallah aldmz tedbirlerin ve a sürecinin baarya ulamas ile bahar aylarndan itibaren sizlerle yüz yüze hasret gidermeyi istiyoruz. Hepimizin hayatnda snrlamalara yol açan salgna ramen 1 milyondan fazla yeni üye ile geçen seneyi kapatmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Biz yln 365 gününü, günün 24 saatini milletimizin hizmetine adayan bir partiyiz. AK Parti yöneticisi her gün her an milletimizle birlikte olan kiidir.

BU ÜLKEDE BR DE TATLI SU SYASETçLER VARDIR

Erdoan, iktidarlar süresince her alanda Cumhuriyet tarihinde yaplanlardan kat kat fazlasn yaptklarn ifade ederek Bu ülkede bir de tatl su siyasetçileri vardr. Onlarn yüzü seçimden seçime görünür. Biz millete olan hizmetkarln sürdüren bir partiyiz. Partimiz, vesayetin cenderesindeyken de kapatlmak istenirken de bu mücadeleyi verdik. Kuru kuruya demokratlk yapmadk. Milletimize her alanda Cumhuriyet tarihinde yaplanlardan kat kat fazlasn yaptk. Ülkemizin bugünkü fiziki çehresinin sembolü olan eserlerin büyük bölümünü biz ina ettik. Bugün de açllarmz gerçekletirerek eser ve hizmet siyasetimizi bir adm öteye tayoruz. Son nefesimize kadar milletimize eser brakmak için çalmay sürdüreceiz dedi.

ÜLKEMZ YEN DÖNEME HAZIRLAMA çALIMALARINA GRTK

Koronavirüs salgn süresince yatrmlara devam edildiini ifade eden Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Geçtiimiz yl dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altna alan koronavirüs salgnn skntlar gölgesinde kapattk. Bu skntl dönemi en az kaypla kapatmann gayreti içinde olduk. Vatandalarmzn kendisini sahipsiz hissetmemesi için ne gerekiyorsa yaptk. Halen süren yatrmlar tamamlayarak milletimizin hizmetine sunmaya özen verdik. Küresel ekonomik düzenin yeniden yaplanma sürecini göz önünde bulundurarak ülkemizi yeni döneme hazrlama çalmalarna giritik. Her alanda bu yeni sürece uygun atlmlar içindeyiz. Ekonomide güçlü bir yükseli için reformlar gelitiriyoruz. Yatrm, üretim, büyüme, istihdam ve ihracat odakl bir yaklamla harekete geçiyoruz. Darda da tarihi bir dönüümün altyapsn oluturuyoruz. Ortaya koyduumuz güçlü irade ile bu konudaki kararllmz tüm dünyaya gösterdik.

Ana Sayfaya Git