Erdoğan: Demokrasi dürüstlüktür, namus meselesidir

Erdoğan, 'Sizden bu millete fayda olmaz, tüm amaçları Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek' dedi.

Haberler 05.05.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan restorasyonu tamamlanan Nusretiye Camii ve Msr çars için düzenlenen törende konutu. Türkiye için yaptklar büyük yatrmlar sralayan Erdoan, muhalefete Siz ülkeye hangi büyük yatrmlar yapacaksnz? Yavuz Sultan Selim Köprüsü mü yapacaksnz, Marmaray m yapacaksnz, Avrasya Tüneli mi yapacaksnz, 3. Havaliman m yapacaksnz, Kanal stanbulu mu yapacaksnz diye seslendi. Muhalefete, Sizden bu millete fayda olmaz diye seslenen Erdoan, Demokrasi dürüstlüktür. Demokrasi bir yerde namus meselesidir. Tüm amaçlar Recep Tayyip Erdoan devirmek dedi.

CUMHURYET DÖNEMNDE STANBULU YÖNETEMEDK

Msr çarsnda yapt konumada Ben de burann esnaflarndandm. Ama içeride olanlardan deil. Buraya arküteri ürünleri satan esnaflardandm diyen Erdoan, stanbul gibi bir hazinemiz varken bu milletin srt yere gelmez. Ama bizim de stanbulun deerini bilmemiz lazm. Cumhuriyet döneminde stanbulu hak ettii özenle yönetemediimizi itiraf etmeliyiz. Bu felaketin sorumlusu Türkiye ve stanbulu yönetme sorumluluu üstlenenlerin vizyonsuzluk kokan ihmalleridir. Siz vatandaa imkan vermezseniz neresini bulursa oraya gider yerleir dedi.

NSANLAR GEçC, SSTEMLER KALICI

Erdoan unlar söyledi: nsanlar gelip geçici sistemler kalcdr. imdi 24 Haziranda cumhurbakanl hükümet sistemine geçiyor muyuz buna hazr myz. Bunun için kalan 50 günde gece gündüz demeden çalacak myz? Biz en çok da gençlerimiz için bu hükümet sistemi deiiklii yaptk. Bu noktaya durup dururken gelmedik. Bu iin temelinde 2007 cumhurbakanl seçiminde yatan kriz yatyor. 2014 ylnda milletin oylaryla cumhurbakan seçildiimde meruiyetimin kayna sebebiyle farkl bir cumhurbakan olacam ilan etmitim. Altnz gibi çankaya köküne oturup suya sabuna dokunmadan sorumluluk üstlenmeyen bir cumhurbakan olmayacam demitim. Ne oldu? çankayaya çktk orada farkl bir cumhurbakanl sürecini balattk. Bakanlar kurulu toplantlarna bakanlk ettim. 7 Haziran seçimleri sonrasnda hükümet kurulamaynca yeniden seçim karar aldk. Darbecilerin karsna çkmak için bir an bile tereddüt etmedim. MHP ile birlikte sorumluluun gereini yerine getirdik. 16 Nisanda anayasa deiikliin MHP ile birlikte gerçekletirdik.

OYUNUZU KULLANIRKEN HER ZAMANKNDEN FAZLA DÜÜNÜN

Cumhur ittifakn kurduk. Aramzda ayrlk, gayrlk yok. Parlamento cumhur ittifakyla daha güçlü. Bu seçimlerin normal zamanda yaplmasn planlamtk fakat böyle bir gelime olunca bunu 24 hazirana çektik. Ne olur ne olmaz dedik. Ana muhalefetin boyunun ölçüsünü defalarca aldmz için bu meydan okumalardan endie etmedik. Yeni bir boy ölçüsü alalm dedik. Yeni hükümet sistemi gerei meclis ve hükümet tamamen ayrlaca için sandktan çkan sonuçlar daha belirleyici olacaktr. Yeni sistemde koalisyona frsat olmayacaktr. Sandkta kullanlan oyun en az be yllna dönüü yok. Bu yüzden milletimizin oyunu kullanrken her zamankinden daha fazla düünmesi gerekiyor.

Cumhurbakanna hükümeti kurma yetkisi verirken onu Mecliste yalnz brakmak da olmaz. Cumhurbakan Meclisle ne kadar uyumlu çalrsa Türkiye o kadar kazanr. lkler her zaman zordur skntldr ancak neticesi bereketlidir. Türkiye yeni yönetim sisteminin bu ilk seçimin inallah kolay bir ekilde gerçekletirecektir.

SZDEN BU MLLETE FAYDA OLMAZ

15 milletvekilini gitti bir partiye verdi. Niye grup kur diye. Parlamentoda sralara baktk o milletvekilleri yok. Milletin iradesini satn almaktan daha beter bir ey olabilir mi? imdi bunu yapanlar milleti idare edeceiz diyorlar. Sizden bu millete fayda olmaz. Demokrasi dürüstlüktür. Demokrasi bir yerde namus meselesidir.

Tüm amaçlar Recep Tayyip Erdoan devirmek. Diyelim ki bunu baardnz ve yönetimi devraldnz siz millete ne vaat ediyorsunuz. Tüm milletimden rica ediyorum. Muhalefetten birilerini gördüklerinde unu sorsunlar: Siz ülkeye hangi büyük yatrmlar yapacaksnz? Yavuz Sultan Selim Köprüsü mü yapacaksnz, Marmaray m yapacaksnz, Avrasya Tüneli mi yapacaksnz, 3. Havaliman m yapacaksnz, Kanal stanbulu mu yapacaksnz? Ne yapacaksnz ya, ne yapacaksnz. Onu söyleyin. Sizin banzdaki ahs zaten SSK Genel Müdürüyken bu milleti inim inim inleten kiidir. Bunlarda milli geliri büyütmek, ihracat, istihdam artrmak için sorun bakalm ne yapacaksnz? Bunlarn eitim, salk, tarm alannda bir projesi var m? Biz yapacaklarmzla deil, yaptklarmzla konuuyoruz.

BUNLAR KTDARDA OLSA VATAN ELDEN GDERD

Eer bize saldranlar, Afrinde bunlar iktidarda olsa inann vatan elden giderdi. u anda son rakam ne biliyor musunuz? Afrinde etkisiz hale getirilen teröristlerin says: 4376, Kuzey Irakta 379, Cudide, Gabarda, Tendürekte 297.

BUNLARIN CERN BLRZ

Sizlerden rica ediyorum lütfen, karnza geçip Recep Tayyip Erdoana hakaretten baka söyleyecek sözü olmayanlara bu soruyu sorun. Eer sizi gerçekten tatmin eden bir cevap verirlerse açk söylüyorum tercihinizi onlardan yana kullann. çünkü biz bu ülkenin daha ileri gitmesinden mennun oluruz. Ama biz bunlar cierlerini biliriz. Koskoca stanbulu bu zihniyet bize teslim etti. Nasl teslim ettiklerini gençler annelerinize babalarnza sorun. Bunlar kasalar boaltmaya almlar.

Ana Sayfaya Git