Görüş Bildir

Erdoğan: Demokrasi dürüstlüktür, namus meselesidir

Erdoğan, 'Sizden bu millete fayda olmaz, tüm amaçları Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek' dedi.

Erdoğan: Demokrasi dürüstlüktür, namus meselesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan restorasyonu tamamlanan Nusretiye Camii ve Mısır Çarşısı için düzenlenen törende konuştu. Türkiye için yaptıkları 'büyük yatırımları' sıralayan Erdoğan, muhalefete "Siz ülkeye hangi büyük yatırımları yapacaksınız?  Yavuz Sultan Selim Köprüsü mü yapacaksınız, Marmaray mı yapacaksınız, Avrasya Tüneli mi yapacaksınız, 3. Havalimanı mı yapacaksınız, Kanal İstanbul'u mu yapacaksınız" diye seslendi. Muhalefete, “Sizden bu millete fayda olmaz” diye seslenen Erdoğan, “Demokrasi dürüstlüktür. Demokrasi bir yerde namus meselesidir. Tüm amaçları Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek" dedi.

'CUMHURİYET DÖNEMİNDE İSTANBUL'U YÖNETEMEDİK'

Mısır Çarşısı'nda yaptığı konuşmada "Ben de buranın esnaflarındandım. Ama içeride olanlardan değil. Buraya şarküteri ürünleri satan esnaflardandım" diyen Erdoğan, "İstanbul gibi bir hazinemiz varken bu milletin sırtı yere gelmez. Ama bizim de İstanbul'un değerini bilmemiz lazım. Cumhuriyet döneminde İstanbul'u hak ettiği özenle yönetemediğimizi itiraf etmeliyiz. Bu felaketin sorumlusu Türkiye ve İstanbul'u yönetme sorumluluğu üstlenenlerin vizyonsuzluk kokan ihmalleridir. Siz vatandaşa imkan vermezseniz neresini bulursa oraya gider yerleşir" dedi.

'İNSANLAR GEÇİCİ, SİSTEMLER KALICI'

Erdoğan şunları söyledi: "İnsanlar gelip geçici sistemler kalıcıdır. Şimdi 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyor muyuz buna hazır mıyız. Bunun için kalan 50 günde gece gündüz demeden çalışacak mıyız? Biz en çok da gençlerimiz için bu hükümet sistemi değişikliği yaptık. Bu noktaya durup dururken gelmedik. Bu işin temelinde 2007 cumhurbaşkanlığı seçiminde yatan kriz yatıyor. 2014 yılında milletin oylarıyla cumhurbaşkanı seçildiğimde meşruiyetimin kaynağı sebebiyle farklı bir cumhurbaşkanı olacağımı ilan etmiştim. Alıştığınız gibi Çankaya köşküne oturup suya sabuna dokunmadan sorumluluk üstlenmeyen bir cumhurbaşkanı olmayacağım demiştim. Ne oldu? Çankaya'ya çıktık orada farklı bir cumhurbaşkanlığı sürecini başlattık. Bakanlar kurulu toplantılarına başkanlık ettim. 7 Haziran seçimleri sonrasında hükümet kurulamayınca yeniden seçim kararı aldık. Darbecilerin karşısına çıkmak için bir an bile tereddüt etmedim. MHP ile birlikte sorumluluğun gereğini yerine getirdik. 16 Nisan'da anayasa değişikliğin MHP ile birlikte gerçekleştirdik.

'OYUNUZU KULLANIRKEN HER ZAMANKİNDEN FAZLA DÜŞÜNÜN'

Cumhur ittifakını kurduk. Aramızda ayrılık, gayrılık yok. Parlamento cumhur ittifakıyla daha güçlü. Bu seçimlerin normal zamanda yapılmasını planlamıştık fakat böyle bir gelişme olunca bunu 24 hazirana çektik. Ne olur ne olmaz dedik. Ana muhalefetin boyunun ölçüsünü defalarca aldığımız için bu meydan okumalardan endişe etmedik. Yeni bir boy ölçüsü alalım dedik. Yeni hükümet sistemi gereği meclis ve hükümet tamamen ayrılacağı için sandıktan çıkan sonuçlar daha belirleyici olacaktır. Yeni sistemde koalisyona fırsat olmayacaktır. Sandıkta kullanılan oyun en az beş yıllığına dönüşü yok. Bu yüzden milletimizin oyunu kullanırken her zamankinden daha fazla düşünmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanına hükümeti kurma yetkisi verirken onu Meclis'te yalnız bırakmak da olmaz. Cumhurbaşkanı Meclis'le ne kadar uyumlu çalışırsa Türkiye o kadar kazanır. İlkler her zaman zordur sıkıntılıdır ancak neticesi bereketlidir. Türkiye yeni yönetim sisteminin bu ilk seçimin inşallah kolay bir şekilde gerçekleştirecektir.

'SİZDEN BU MİLLETE FAYDA OLMAZ'

15 milletvekilini gitti bir partiye verdi. Niye grup kur diye. Parlamentoda sıralara baktık o milletvekilleri yok. Milletin iradesini satın almaktan daha beter bir şey olabilir mi? Şimdi bunu yapanlar milleti idare edeceğiz diyorlar. Sizden bu millete fayda olmaz. Demokrasi dürüstlüktür. Demokrasi bir yerde namus meselesidir.

Tüm amaçları Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek. Diyelim ki bunu başardınız ve yönetimi devraldınız siz millete ne vaat ediyorsunuz. Tüm milletimden rica ediyorum. Muhalefetten birilerini gördüklerinde şunu sorsunlar: Siz ülkeye hangi büyük yatırımları yapacaksınız?  Yavuz Sultan Selim Köprüsü mü yapacaksınız, Marmaray mı yapacaksınız, Avrasya Tüneli mi yapacaksınız, 3. Havalimanı mı yapacaksınız, Kanal İstanbul'u mu yapacaksınız? Ne yapacaksınız ya, ne yapacaksınız. Onu söyleyin. Sizin başınızdaki şahıs zaten SSK Genel Müdürü'yken bu milleti inim inim inleten kişidir. Bunlarda milli geliri büyütmek, ihracatı, istihdamı artırmak için sorun bakalım ne yapacaksınız? Bunların eğitim, sağlık, tarım alanında bir projesi var mı? Biz yapacaklarımızla değil, yaptıklarımızla konuşuyoruz.

BUNLAR İKTİDARDA OLSA VATAN ELDEN GİDERDİ

Eğer bize saldıranlar, Afrin'de bunlar iktidarda olsa inanın vatan elden giderdi. Şu anda son rakam ne biliyor musunuz? Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı: 4376, Kuzey Irak'ta 379, Cudi'de, Gabar’da, Tendürek'te 297.

BUNLARIN CİĞERİNİ BİLİRİZ

Sizlerden rica ediyorum lütfen, karşınıza geçip Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten başka söyleyecek sözü olmayanlara bu soruyu sorun. Eğer sizi gerçekten tatmin eden bir cevap verirlerse açık söylüyorum tercihinizi onlardan yana kullanın. Çünkü biz bu ülkenin daha ileri gitmesinden mennun oluruz. Ama biz bunları ciğerlerini biliriz. Koskoca İstanbul'u bu zihniyet bize teslim etti. Nasıl teslim ettiklerini gençler annelerinize babalarınıza sorun. Bunlar kasaları boşaltmaya alışmışlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi