Erdoğan: Deprem konutlarını önümüzdeki yıl hak sahiplerine teslim etmiş olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz kaldırma çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını söyleyerek, "İnşallah bir ay içinde de deprem konutlarının yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yıl bitmeden de hak sahiplerine evlerini teslim etmiş olacağız. Şu andaki yol haritamız bu" dedi.

Haberler 06.11.2020 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti Genel Merkezindeki Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu. zmir depreminin hemen ardndan balatlan arama kurtarma çalmalarnn sona erdiini belirten Erdoan, depremde 114 vatandan hayatn kaybettiini, 1035 vatandan yaralandn, yarallardan 999unun taburcu olduunu, 36snn ise tedavisinin sürdüünü söyledi.

SENN BAINDAN SONUNA KADAR ZMRDE KALMAN LAZIM

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun zmir depremiyle ilgili eletirilerine deinen Cumhurbakan Erdoan, Tabii yaanan her felaket bir derstir. Ama ne yazk ki ana muhalefetin bandaki zat beinci gün oraya yapm olduu turistik seyahatte 5 gün oldu hala enkazlar kaldrlmad diyor. Eer enkaz kaldrmada bir yarn içine girilmi olsayd, 5inci gün enkaz altndan o yavru nasl çkarlacakt? Yani bir ii bilirsin konuursun, ama bilmediin i hakknda niye konuursun? Sus da adam sansnlar. Düünebiliyor musunuz, zmir milletvekilisin, öyle bir urayp, günübirlik gidip, dönüyorsun. Senin orada bir defa bandan sonuna kadar kalman lazm. O ilin milletvekilisin ya. Bunu da yapmyorsun ve kalkp, orada canhra hayatn, her eyini feda etmeye hazr olan bakan arkadalarm, sivil toplum kurulularmzla ilgili ileri geri konuuyorsunuz diye konutu.

VATANDALARIMIZI KONTEYNERLERDE SKAN EDECEZ

Cumhurbakan Erdoan, yaanan her felaketin Türkiyenin deprem kuanda olduu ve her an yeni sarsntlarla karlaabilecei gerçeini tekrar hatrlattn söyleyerek, geçmite yaanan Erzincan depreminde 33 bin vatandan öldüünü anmsatt. Erdoan, u anda CHPnin sözcüsünün dedesi de o zaman çileri Bakanyd. Kalkp da öyle geriye bakp, neler olmu, bunu sorgulama hassasiyetini göstermeyen bu zihniyet, imdi kalkyor, bu yalan yanl ifadeleri kullanabiliyor dedi.

1 MLYON 400 BN METREKARE ALANI KONUTLARA TAHSS ETTK

AK Partinin iktidara gelene kadar sadece 43 bin konut yapan TOKnin 18 ylda tamamlad, halen ina ettii ve projelendirdii 975 bin konutun çok büyük bir devrim olduunu vurgulayan Erdoan, öyle konutu: stiyoruz ki zemin sorunu olmasn. Bütün oradaki zemin ile ilgili etütler yapld, admlarmz buna göre atlyor ve genileme noktasnda da daha farkl rezerv alanlarn oluturmann gayreti içerisindeyiz. Tabi tüm bunlardan öncelikli olarak belirlediimiz 1,5 milyon konutu, önümüzdeki be sene içinde ina etmeyi planlyoruz.

11 MLYON 200 BN ÜYE SAYISINI YAKALAMI BULUNUYORUZ

3 Kasm Sal günü AK Partinin iktidara geliinin 18inci yl dönümü olduuna deinen Cumhurbakan Erdoan, Madem AK Parti milletin partisidir, madem AK Partiyi kuran da yaatan da millettir, öyleyse üye saymzn da sürekli artmas gerekir. te bu anlayla 2020ye girerken, 2023 ylna kadar her yl 1 milyon yeni üye hedefiyle kollar svadk. AK Partinin 19 yllk tarihindeki en yüksek yeni üye kaydn gerçekletirmek suretiyle bu ylki 1 milyon yeni üye hedefimize u an itibariyle ulayoruz. Salgn artlarnn getirdii zorluklara ramen u anda toplamda da 11 milyon 200 bin üye saysn yakalam bulunuyoruz dedi.

AK PARTNN HçBR TEMSLCS MLLETTEN KOPUK OLAMAZ

Erdoan, tekilat çalanlarnn evlere, i yerlerine giderek, vatandalarla muhabbet etmesi ve skntlarna çözüm üretmeye çalmas gerektiini dile getirerek, Telefonumuz 24 saat açk olmal ve o anda cevap veremediimiz her çarya muhakkak geri dönü yapmalyz. Millet ile arasna duvar ören, kendini ulalamaz bir yere konumlandrm, hele hele insanlar küçümseyen bir AK Parti yöneticisi varsa, bulunduu yerde özellikle söylüyorum, fuzuli igal, yani haksz igalci demektir. AK Partinin hiçbir il bakan, ilçe bakan, yöneticisi, belediye bakan, milletvekili velhasl hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, kopuk yaayamaz diye konutu.

4,7 MLYAR FDANI TOPRAKLA BZ BULUTURDUK

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyede yllarca çevrecilik adna kalknmay, yatrmlar, büyümeyi engellemeye yönelik faaliyetlerde bulunulduunu, attklar her admda belli kesimlerin koro halindeki itirazlaryla karlatklarn ve projelerine kar özellikle ulusal, uluslararas düzeyde kampanyalar yürütüldüünü dile getirdi.

TERÖRSTLER AAçLARIMIZI YAKMAYA BALADILAR

Türkiyenin orman yangnlaryla mücadelede dünyann en baarl ülkelerinden biri durumuna geldiini belirten Erdoan, unlar kaydetti: Gördüünüz gibi teröristler bo durmuyor. Baktlar ki insanlar öldürmekle baarl olamyoruz, bu defa her canl gibi sessiz, masum aaçlarmz yakmaya baladlar. çünkü bir insan gibi aaçlar da bizim için bir canldr, ayn ekilde deerlidir. Ama bu teröristler benzini dökerek, skenderunda, Hatayn deiik ilçelerinde maalesef bu aaçlarmz, bu ormanlarmz yaktlar ve buralarda ciddi mücadeleler yapld, hala devam ediyor.

çFTçLERMZE 17,1 MLYAR LRA DESTEK VERDK

Erdoan, çiftçilere 2020nin 11 aynda 17,1 milyar liralk tarmsal destek verdiklerini hatrlatarak, Hani diyor ya ana muhalefetin bandaki zat, çiftçilerimiz aç, susuz Defaatle bunlar söylememize ramen kula var duymuyor, gözü var görmüyor. Televizyonlarda sürekli anlatyoruz, anlamyor. Anlamakta her yiidin kar deil dedi.

100 BN KYE STHDAM SALAYACAK GER DÖNÜÜM SSTEM KURACAIZ

Yine bazlar Türkiyenin tohumda darya baml olduunu öne sürüyor. Bizim sadece geçen ylki tohum ihracatmz 155 milyon dolar buluyor diyen Erdoan, konumasna öyle devam etti:

Ya bir sor, görevlendir adamlarndan birini, gelsin sorsunlar, nedir ne deildir diye ama dert baka. Geçen ylki sertifikal tohum üretimimiz de 1 milyon 134 milyon ton ile bizden önceki döneme göre 8 kat artmtr. Ata tohumu projemizle de ülkemizin gen kaynaklarn oluturan bitki çeitlerini koruma altna alyoruz. Bunlar AK Parti iktidar olarak biz yaptk. Görüldüü gibi hükümetlerimiz döneminde tarm ve orman alannda ülkemizin üretim ve ticaret kapasitesini kat be kat artrdk.

GERçEK çEVRECLK TE BUDUR BAY KEMAL

Cumhurbakan Erdoan, mavi bayrakl plajlarn saysn 127den 486ya çkardklarn, yerli ve yenilenebilir enerji alannda da çok büyük mesafe kat ettiklerini söyledi. Erdoan, Türkiye geçtiimiz yl kulland elektriin yüzde 62sini yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarndan elde etmitir. Hidroelektrikte Avrupada 2nci ve dünyada 9uncu, rüzgarda Avrupada 7nci ve dünyada 12nci sradayz. Biz iktidara geldiimizde böyle bir durum var myd? nallah amacmz yenilenebilir enerjinin her alannda dünyada ilk sralara yerlemektir. ifadesini kulland.

KANAAT ÖNDERLERN TERCH EDEREK L TEKLATLARIMIZI OLUTURALIM

Konumasnn sonunda kongre süreci ile ilgili deerlendirmeler yapan Erdoan, Tekilatlarmzda sen ben olayn bir kenara koyalm. Kanaat önderi olan arkadalarmz özellikle tercih ederek, il tekilatlarmz oluturalm. Burada bir davann erleri olarak olaya yaklaalm ve bakmz da böyle olsun. Gönül sofrasn böyle kuralm. Gerek bakan arkadalarmz gerek il yönetiminde görev alacak arkadalarmz bu hassasiyet içerisinde, hesabi deil hasbi olarak seçecek ve il tekilatlarmz böyle oluturacaz. Ve tabi yüzde 30 hanm kardelerimizden yönetimlere almanz, yüzde 30 genç arkadalarmzdan yönetimlere almanz, bunun dnda da ana kademeden seçmeniz isabetli olacaktr. çünkü dinamik, sevilen saylan, vaktini bu ie ayracak, bu tür kadrolar oluturarak, inallah yolumuza devam edelim dedi.

Ana Sayfaya Git