Erdoğan: Deprem konutlarını önümüzdeki yıl hak sahiplerine teslim etmiş olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz kaldırma çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını söyleyerek, "İnşallah bir ay içinde de deprem konutlarının yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yıl bitmeden de hak sahiplerine evlerini teslim etmiş olacağız. Şu andaki yol haritamız bu" dedi.

Erdoğan: Deprem konutlarını önümüzdeki yıl hak sahiplerine teslim etmiş olacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. İzmir depreminin hemen ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini belirten Erdoğan, depremde 114 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1035 vatandaşın yaralandığını, yaralılardan 999'unun taburcu olduğunu, 36'sının ise tedavisinin sürdüğünü söyledi.

'SENİN BAŞINDAN SONUNA KADAR İZMİR’DE KALMAN LAZIM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir depremiyle ilgili eleştirilerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii yaşanan her felaket bir derstir. Ama ne yazık ki ana muhalefetin başındaki zat beşinci gün oraya yapmış olduğu turistik seyahatte '5 gün oldu hala enkazlar kaldırılmadı' diyor. Eğer enkaz kaldırmada bir yarışın içine girilmiş olsaydı, 5'inci gün enkaz altından o yavru nasıl çıkarılacaktı? Yani bir işi bilirsin konuşursun, ama bilmediğin iş hakkında niye konuşursun? Sus da adam sansınlar. Düşünebiliyor musunuz, İzmir milletvekilisin, şöyle bir uğrayıp, günübirlik gidip, dönüyorsun. Senin orada bir defa başından sonuna kadar kalman lazım. O ilin milletvekilisin ya. Bunu da yapmıyorsun ve kalkıp, orada canhıraş hayatını, her şeyini feda etmeye hazır olan bakan arkadaşlarım, sivil toplum kuruluşlarımızla ilgili ileri geri konuşuyorsunuz" diye konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZI KONTEYNERLERDE İSKAN EDECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan her felaketin Türkiye'nin deprem kuşağında olduğu ve her an yeni sarsıntılarla karşılaşabileceği gerçeğini tekrar hatırlattığını söyleyerek, geçmişte yaşanan Erzincan depreminde 33 bin vatandaşın öldüğünü anımsattı. Erdoğan, "Şu anda CHP'nin sözcüsünün dedesi de o zaman İçişleri Bakanı'ydı. Kalkıp da şöyle geriye bakıp, neler olmuş, bunu sorgulama hassasiyetini göstermeyen bu zihniyet, şimdi kalkıyor, bu yalan yanlış ifadeleri kullanabiliyor" dedi.

'1 MİLYON 400 BİN METREKARE ALANI KONUTLARA TAHSİS ETTİK'

AK Parti'nin iktidara gelene kadar sadece 43 bin konut yapan TOKİ'nin 18 yılda tamamladığı, halen inşa ettiği ve projelendirdiği 975 bin konutun çok büyük bir devrim olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: "İstiyoruz ki zemin sorunu olmasın. Bütün oradaki zemin ile ilgili etütler yapıldı, adımlarımız buna göre atılıyor ve genişleme noktasında da daha farklı rezerv alanlarını oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Tabi tüm bunlardan öncelikli olarak belirlediğimiz 1,5 milyon konutu, önümüzdeki beş sene içinde inşa etmeyi planlıyoruz."

'11 MİLYON 200 BİN ÜYE SAYISINI YAKALAMIŞ BULUNUYORUZ'

3 Kasım Salı günü AK Parti'nin iktidara gelişinin 18'inci yıl dönümü olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem AK Parti milletin partisidir, madem AK Parti'yi kuran da yaşatan da millettir, öyleyse üye sayımızın da sürekli artması gerekir. İşte bu anlayışla 2020’ye girerken, 2023 yılına kadar her yıl 1 milyon yeni üye hedefiyle kolları sıvadık. AK Parti’nin 19 yıllık tarihindeki en yüksek yeni üye kaydını gerçekleştirmek suretiyle bu yılki 1 milyon yeni üye hedefimize şu an itibariyle ulaşıyoruz. Salgın şartlarının getirdiği zorluklara rağmen şu anda toplamda da 11 milyon 200 bin üye sayısını yakalamış bulunuyoruz" dedi.

'AK PARTİ'NİN HİÇBİR TEMSİLCİSİ MİLLETTEN KOPUK OLAMAZ'

Erdoğan, teşkilat çalışanlarının evlere, iş yerlerine giderek, vatandaşlarla muhabbet etmesi ve sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışması gerektiğini dile getirerek, "Telefonumuz 24 saat açık olmalı ve o anda cevap veremediğimiz her çağrıya muhakkak geri dönüş yapmalıyız. Millet ile arasına duvar ören, kendini ulaşılamaz bir yere konumlandırmış, hele hele insanları küçümseyen bir AK Parti yöneticisi varsa, bulunduğu yerde özellikle söylüyorum, fuzuli işgal, yani haksız işgalci demektir. AK Parti’nin hiçbir il başkanı, ilçe başkanı, yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili velhasıl hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, kopuk yaşayamaz" diye konuştu.

'4,7 MİLYAR FİDANI TOPRAKLA BİZ BULUŞTURDUK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yıllarca çevrecilik adına kalkınmayı, yatırımları, büyümeyi engellemeye yönelik faaliyetlerde bulunulduğunu, attıkları her adımda belli kesimlerin koro halindeki itirazlarıyla karşılaştıklarını ve projelerine karşı özellikle ulusal, uluslararası düzeyde kampanyalar yürütüldüğünü dile getirdi.

'TERÖRİSTLER AĞAÇLARIMIZI YAKMAYA BAŞLADILAR'

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın en başarılı ülkelerinden biri durumuna geldiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Gördüğünüz gibi teröristler boş durmuyor. Baktılar ki insanları öldürmekle başarılı olamıyoruz, bu defa her canlı gibi sessiz, masum ağaçlarımızı yakmaya başladılar. Çünkü bir insan gibi ağaçlar da bizim için bir canlıdır, aynı şekilde değerlidir. Ama bu teröristler benzini dökerek, İskenderun'da, Hatay'ın değişik ilçelerinde maalesef bu ağaçlarımızı, bu ormanlarımızı yaktılar ve buralarda ciddi mücadeleler yapıldı, hala devam ediyor."

'ÇİFTÇİLERİMİZE 17,1 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK'

Erdoğan, çiftçilere 2020'nin 11 ayında 17,1 milyar liralık tarımsal destek verdiklerini hatırlatarak, "Hani diyor ya ana muhalefetin başındaki zat, 'çiftçilerimiz aç, susuz' Defaatle bunları söylememize rağmen kulağı var duymuyor, gözü var görmüyor. Televizyonlarda sürekli anlatıyoruz, anlamıyor. Anlamakta her yiğidin karı değil" dedi.

'100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK GERİ DÖNÜŞÜM SİSTEMİ KURACAĞIZ'

"Yine bazıları Türkiye'nin tohumda dışarıya bağımlı olduğunu öne sürüyor. Bizim sadece geçen yılki tohum ihracatımız 155 milyon doları buluyor" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ya bir sor, görevlendir adamlarından birini, gelsin sorsunlar, nedir ne değildir diye ama dert başka. Geçen yılki sertifikalı tohum üretimimiz de 1 milyon 134 milyon ton ile bizden önceki döneme göre 8 kat artmıştır. Ata tohumu projemizle de ülkemizin gen kaynaklarını oluşturan bitki çeşitlerini koruma altına alıyoruz. Bunları AK Parti iktidarı olarak biz yaptık. Görüldüğü gibi hükümetlerimiz döneminde tarım ve orman alanında ülkemizin üretim ve ticaret kapasitesini kat be kat artırdık."

'GERÇEK ÇEVRECİLİK İŞTE BUDUR BAY KEMAL'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mavi bayraklı plajların sayısını 127'den 486'ya çıkardıklarını, yerli ve yenilenebilir enerji alanında da çok büyük mesafe kat ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Türkiye geçtiğimiz yıl kullandığı elektriğin yüzde 62'sini yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmiştir. Hidroelektrikte Avrupa'da 2'nci ve dünyada 9'uncu, rüzgarda Avrupa'da 7’nci ve dünyada 12'nci sıradayız. Biz iktidara geldiğimizde böyle bir durum var mıydı? İnşallah amacımız yenilenebilir enerjinin her alanında dünyada ilk sıralara yerleşmektir." ifadesini kullandı.

'KANAAT ÖNDERLERİNİ TERCİH EDEREK İL TEŞKİLATLARIMIZI OLUŞTURALIM'

Konuşmasının sonunda kongre süreci ile ilgili değerlendirmeler yapan Erdoğan, "Teşkilatlarımızda sen ben olayını bir kenara koyalım. Kanaat önderi olan arkadaşlarımızı özellikle tercih ederek, il teşkilatlarımızı oluşturalım. Burada bir davanın erleri olarak olaya yaklaşalım ve bakışımız da böyle olsun. Gönül sofrasını böyle kuralım. Gerek başkan arkadaşlarımızı gerek il yönetiminde görev alacak arkadaşlarımızı bu hassasiyet içerisinde, hesabi değil hasbi olarak seçecek ve il teşkilatlarımızı böyle oluşturacağız. Ve tabi yüzde 30 hanım kardeşlerimizden yönetimlere almanız, yüzde 30 genç arkadaşlarımızdan yönetimlere almanız, bunun dışında da ana kademeden seçmeniz isabetli olacaktır. Çünkü dinamik, sevilen sayılan, vaktini bu işe ayıracak, bu tür kadroları oluşturarak, inşallah yolumuza devam edelim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz