Erdoğan: F-35 vermezseniz başka yerlere döneriz

ABD’den gelen “S-400’leri aktif etmeyin” çağrısına yanıt veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “S-400’lerin nisan ayında aktif hale getireceğiz” dedi. F-35’lerin satışının durdurulmasına ilişkin de “S-400 meselesinde Türkiye’ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı” açıklamasını yapan Erdoğan ABD’nin ‘aklı selimle’ davranacağını umduğunu söyledi.

Haberler 27.07.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, 2023 seçimlerinde de bambaka bir AK Partiyle sandkta olacaklarn ifade etti. AK Partinin 7. Olaan Büyük Kongresi sürecinin ise sonbaharda balatlacan ayrd.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin genel merkezinde AK Parti Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda yapt konumada özetle unlar söyledi:

SYASETTE ÖNEML BR NESL YETTRDK: Bundan sonraki ilk seçim 2023 hazirannda yaplacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsaml çalmalar yürüteceiz. nallah 4 yl sonraki seçimlerde milletimizin karsna, kurulduu günkü heyecan ile ve artk 22 yl bulacak tecrübesiyle bambaka bir AK Parti olarak çkacaz. htiraslar hrslar yüzünden yollarn kaybedenleri bir kenara brakacak olursak AK Partide gözünü açan bir nesil siyasette yetitirdik.

RTBATI KESMEYNAK Partinin birikimi Türkiyenin birikimidir. Sizlerden hiç vakit kaybetmeden, ehirlerinize döner dönmez hemen 2001den bugüne partimizde görev alm veya gönül vermi her bir kardeimize mutlaka ulamanz istiyorum. Bu kardelerimizin gönüllerini almanz, varsa dertleri, skntlar, onlara çözüm aramanz, daha önemlisi kendileriyle irtibat kesmemenizi talep ediyorum.

S-400: Montaj ve eitim safhalarnn ardndan Nisan 2020de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya balayabileceiz. ABDnin aklselimle davranacan umuyorum.

YA TOPRAIN ALTINA GRECEKLERE YA DA ZLLETE RAZI OLACAKLAR: Pençe-1 ve Pençe-2 harekatlaryla Fratn dousundaki teröristlerin de Kuzey Irakla irtibatn kesmi olacaz. Konsolosluk görevlimizi ehit eden teröristlerin tamamn da yakaladk. Eksik varsa ya da baarl bir operasyonla inlerinde etkisiz hale getirdik. (Suriyede) Bugün bölgedeki yabanc güçlere güvenerek kabadaylk yapanlar, yarn ya topran altna girecek ya da zillete raz olacaktr.

(Güvenli bölge görümeleri) Ne ekilde sonuçlanrsa sonuçlansn biz Fratn dousundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlyz. Suriyenin kuzeyindeki tüm aklselim sahibi Kürt Arap Türkmen kardelerime sesleniyorum; gelin PYD denen örgütü bir an önce tasfiye edelim. Amacmz teröristleri snr hattndaki sarp dalar yerine, snrmzn hemen ötesindeki düz ovada karlayp engelleyecek bir güvenlik hatt oluturmaktr. Bunu baardmzda inallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktr. Avrupa, ABD ambargolar bizi bu sorunu çözmekten alkoyamayacaktr. Bir yerlerden izin almamza gerek yok.

KAPASTE DOLDU: Türkiyede yaayan Suriyeli kardelerimizden 330 bini döndü. Kapasite doldu. Daha fazla kardeimizin dönmesi için Münbiç ve Fratn dousunu güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Bizim buna acil ihtiyacmz var. Hiçbir ülke nüfusunun yüzde 5i kadar mülteciye ev sahiplii yapmamt, yapmaz.

AMERKANIN KONGRESNE SESLENYORUM: F-35 ile ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmz. 4 taneyi Amerikada pilotlara teslim ettiler ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Sayn Obama döneminde bize verilmesi gerekenleri alamadk. Amerikann kongresine sesleniyorum; Obama döneminde Patriot almay arzu ettiimiz zaman siz vermediniz. Trump döneminde yine engel olmaya çalyorsunuz. Kim verirse ona gideceiz. Rusya ile her tür anlamamz yaptk, verdiler. Siz yine de verecekseniz sizden de Patriot alrz dedik hl vermediler.

F-35 VERMEZSENZ, BAKA YERLERE DÖNERZ: Kongre müsaade etmiyor diyorsunuz. F-35 vermiyor musunuz, o konuda da tedbirlerimizi alrz, baka yerlere döneriz. Eli bal duramayz.

BAY KEMALN ADAMLARI YOK: Türkiyede Bay Kemal veya dirsek temasnda olan adamlar yok, Türkiyede AK Parti var, Cumhur ttifak var.

SRALN YANINDA YER ALANLARIN KARISINDAYIZ: srailin Filistinde pervaszca sürdürdüü devlet terörüne kar sessiz kalnmasn asla kabul etmiyoruz. srailin yannda kimler yer alyorsa herkes bilsin ki biz onlarn karsndayz.

AVRUPANIN EN KRLI DOSTUYUZ: Türkiye hl Avrupann en güçlü, en krl dost adaydr. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupallarn da ayn niyette olduunu görelim.

NE OLDU BATTIK MI?: Merkez Bankas faizlerde düüe gitti. Ne oldu, battk m, bittik mi, her ey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar gayet normal karlad. Olmas gereken buydu. Bu bile yeterli deil. Yl sonuna kadar bunun kademeli ekilde devam gerekir. Faiz dütükçe enflasyon düer çktkça çkar. Bay Kemal imdi de faizlerin bu ekilde indirilmesinden rahatsz olmu, Merkez Bankas ile alakal olarak itibar sfrdr diye açklamada bulunuyor. Biz sana m sorup da adm atacaz? Merkez Bankasnn Para Politikas Kurulunun ald karar hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle dümeye baladn göreceiz.

TEK ADAMLII SZDEN ÖRENDK: Yeni yönetim sisteminden rahatsz. lla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormu. Tek adam benmiim. Tek adaml sizden örendik ama biz tek adam deiliz.

BAY KEMAL GÜVENDN TERÖRSTLER SEN KURTARAMAYACAK: Bay Kemal, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bizim dönemimizde asla emir alan bir hükümet olmamtr. O sizin cibiliyetinizde var. Biz bugüne kadar kimseden emir almadk. Senin o güvendiin teröristler seni kurtaramayacak. IMFye borcu biz mi yaptk? Siz yaptnz. Tek adam diye bir derdim yok. Senin dünyada ne itibarn var? Var var Sosyalist Enternasyonel var ya orada arada bir bunlar çaryorlar itibar gördüm diye zannediyorlar. Bu sene de BM Genel Kurulunda nasl bir konuma yapacam onu da bir izle.

FINDIK TABAN FYATI: Giresun kaliteli kabuklu fndk için taban fiyat 17 lira, levant kaliteli kabuklu fndk için fiyat 16,5 liradr.

YEN PART çALIMALARI: Millet parti kuruyormu, unu yapyormu, bunu yapyormu. Bunlara takmayn. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bedelini ar öder.

Ana Sayfaya Git