Görüş Bildir

Erdoğan: F-35 vermezseniz başka yerlere döneriz

ABD’den gelen “S-400’leri aktif etmeyin” çağrısına yanıt veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “S-400’lerin nisan ayında aktif hale getireceğiz” dedi. F-35’lerin satışının durdurulmasına ilişkin de “S-400 meselesinde Türkiye’ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı” açıklamasını yapan Erdoğan ABD’nin ‘aklı selimle’ davranacağını umduğunu söyledi.

Erdoğan: F-35 vermezseniz başka yerlere döneriz

Erdoğan, 2023 seçimlerinde de ‘bambaşka bir AK Parti’yle sandıkta olacaklarını ifade etti. AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi sürecinin ise sonbaharda başlatılacağını ayırdı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

SİYASETTE ÖNEMLİ BİR NESİL YETİŞTİRDİK: Bundan sonraki ilk seçim 2023 haziranında yapılacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. İhtirasları hırsları yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak AK Parti’de gözünü açan bir nesil siyasette yetiştirdik.

İRTİBATI KESMEYİNAK Parti’nin birikimi Türkiye’nin birikimidir. Sizlerden hiç vakit kaybetmeden, şehirlerinize döner dönmez hemen 2001’den bugüne partimizde görev almış veya gönül vermiş her bir kardeşimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum. Bu kardeşlerimizin gönüllerini almanızı, varsa dertleri, sıkıntıları, onlara çözüm aramanızı, daha önemlisi kendileriyle irtibatı kesmemenizi talep ediyorum.

S-400: Montaj ve eğitim safhalarının ardından Nisan 2020’de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz. ABD’nin aklıselimle davranacağını umuyorum.

YA TOPRAĞIN ALTINA GİRECEKLERE YA DA ZİLLETE RAZI OLACAKLAR: Pençe-1 ve Pençe-2 harekatlarıyla Fırat’ın doğusundaki teröristlerin de Kuzey Irak’la irtibatını kesmiş olacağız. Konsolosluk görevlimizi şehit eden teröristlerin tamamını da yakaladık. Eksik varsa ya da başarılı bir operasyonla inlerinde etkisiz hale getirdik. (Suriye’de) Bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar, yarın ya toprağın altına girecek ya da zillete razı olacaktır.

(Güvenli bölge görüşmeleri) Ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın biz Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Suriye’nin kuzeyindeki tüm aklıselim sahibi Kürt Arap Türkmen kardeşlerime sesleniyorum; gelin PYD denen örgütü bir an önce tasfiye edelim. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır. Avrupa, ABD ambargoları bizi bu sorunu çözmekten alıkoyamayacaktır. Bir yerlerden izin almamıza gerek yok.

KAPASİTE DOLDU: Türkiye’de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizden 330 bini döndü. Kapasite doldu. Daha fazla kardeşimizin dönmesi için Münbiç ve Fırat’ın doğusunu güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Bizim buna acil ihtiyacımız var. Hiçbir ülke nüfusunun yüzde 5’i kadar mülteciye ev sahipliği yapmamıştı, yapmaz.

AMERİKA’NIN KONGRESİNE SESLENİYORUM: F-35 ile ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika’da pilotlara teslim ettiler ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Sayın Obama döneminde bize verilmesi gerekenleri alamadık. Amerika’nın kongresine sesleniyorum; Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimiz zaman siz vermediniz. Trump döneminde yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya ile her tür anlaşmamızı yaptık, verdiler. Siz yine de verecekseniz sizden de Patriot alırız dedik hâlâ vermediler.

F-35 VERMEZSENİZ, BAŞKA YERLERE DÖNERİZ: Kongre müsaade etmiyor diyorsunuz. F-35 vermiyor musunuz, o konuda da tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz. Eli bağlı duramayız.

BAY KEMAL’İN ADAMLARI YOK: Türkiye’de Bay Kemal veya dirsek temasında olan adamları yok, Türkiye’de AK Parti var, Cumhur İttifakı var.

İSRAİL’İN YANINDA YER ALANLARIN KARŞISINDAYIZ: İsrail’in Filistin’de pervasızca sürdürdüğü devlet terörüne karşı sessiz kalınmasını asla kabul etmiyoruz. İsrail’in yanında kimler yer alıyorsa herkes bilsin ki biz onların karşısındayız.

AVRUPA’NIN EN KÂRLI DOSTUYUZ: Türkiye hâlâ Avrupa’nın en güçlü, en kârlı dost adayıdır. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupalıların da aynı niyette olduğunu görelim.

NE OLDU BATTIK MI?: Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Ne oldu, battık mı, bittik mi, her şey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir. Faiz düştükçe enflasyon düşer çıktıkça çıkar. Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş, Merkez Bankası ile alakalı olarak itibarı sıfırdır diye açıklamada bulunuyor. Biz sana mı sorup da adım atacağız? Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu’nun aldığı kararı hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz.

TEK ADAMLIĞI SİZDEN ÖĞRENDİK: Yeni yönetim sisteminden rahatsız. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam benmişim. Tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz.

BAY KEMAL GÜVENDİĞİN TERÖRİSTLER SENİ KURTARAMAYACAK: Bay Kemal, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bizim dönemimizde asla emir alan bir hükümet olmamıştır. O sizin cibiliyetinizde var. Biz bugüne kadar kimseden emir almadık. Senin o güvendiğin teröristler seni kurtaramayacak.  IMF’ye borcu biz mi yaptık? Siz yaptınız. Tek adam diye bir derdim yok. Senin dünyada ne itibarın var? Var var Sosyalist Enternasyonel var ya orada arada bir bunları çağırıyorlar itibar gördüm diye zannediyorlar. Bu sene de BM Genel Kurulu’nda nasıl bir konuşma yapacağım onu da bir izle.

FINDIK TABAN FİYATI: Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için fiyat 16,5 liradır.

YENİ PARTİ ÇALIŞMALARI: Millet parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş, bunu yapıyormuş. Bunlara takmayın. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bedelini ağır öder.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi