Erdoğan: Hazırlık devrini bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. İnşallah ülkemiz artık hazırlık devrini bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için her anlamda en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberler 19.11.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, TOBB Türkiye Ekonomi urasnda konutu. Erdoan konumasnda unlar söyledi:

AHLANI DÖNEMNE GRYORUZ

Artk vites yükseltmenin yetmedii, araç deitirmek gerektii bir dönemin içindeyiz. Bir süredir çalmalarn sürdürdüümüz hukuk ve ekonomi reformlar bu yeni dönemin hazrlklardr. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan deiimleri hayata geçirmek de bizim görevimizdir. nallah ülkemiz artk hazrlk devrini brakp ahlan dönemine giriyoruz. Yerli ve uluslararas yatrmclar için her anlamda en uygun artlar salamaya devam edeceiz.

YÜKSEK FAZN NELERE MAL OLDUU ORTADA

Özellikle yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, ihracatn, istihdamn temsilcisi sizler sahada olanlara k tutarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduu ortada. Yüksek faize yatrmcmz ezdirmememiz gerekiyor. Türkiyenin son 18 yldr büyük mesafe kat ettii demokrasi ve kalknma yolculuunda 365 oda ve borsamz lokomotif görevi gördü. Birçok sanayici, i adam ile konutuumuzda beni faiz batrd derlerdi bunu söyleyen insana zulmetmek yr mdr?

TENEKE TINGIRTISINDAN ÖTE ANLAMA SAHP DEL

Biz buralara gökten zembille inmedik. Vesayetin paraütüyle de gelmedik. Zorluklar ve imkanlar bizzat tecrübe ederek buralara geldik. Ömrü boyunca devletten ald maa dnda bir i, üretim, istihdam tecrübesi olmayanlarn kürsülerden esip gürlemeleri teneke tngrtsndan öte anlama sahip deildir. Bunlarn önlerine konulan dnda bir fikirleri olmadn en iyi sizler biliyorsunuz.

SENN KUZEY KIBRIS AKIN VAR MI?

Daha Kbrs meselesinin ne olduunu, Maran açlmasnn ne anlama geldiini bilmeyen, Türkiyenin Cumhurbakannn bakanlndaki heyetle verdii görüntünün diplomatik mesajn anlamam birine ekonomiyi izah etmek de mümkün deildir. Bununla sana ekmek çkmaz. Senin Kuzey Kbrs diye bir akn var m? Ayn eyleri bunlar Azerbaycanda, Suriyede, Libyada yapmad m?

MUHATABIMIZ MLLETN BARINDAN çIKAN DÜNYASI

Kendisine ait hiçbir fikri, projesi olmayanlar dardan ve içeriden yazlanlarn senaryolarn tetikçiliini yapmak dnda müktesebat bulunmayanlarn ekonomiyle ilgili ahkam kesmesi de gülünçtür. Azck bir samimiyet görsek herkes gibi onlarla da çok daha farkl ekilde oturur konuuruz. Bizim muhatabmz milletimizdir. Milletimizin barndan çkp gelen i dünyasdr.

NALLAH BU DA GEçECEK

Daima giriimcilerimizle, sanayicilerimizle, esnafmzla bir arada olduk. TOBBun etkinliklerine katlmaya özel önem verdik. Ülkemizin asrlk rüyas olan yerli otomobil için babayiit aradmzda sizler çkp talip oldunuz. Bu sene koronavirüs salgn nedeniyle her konuda olduu gibi i dünyasyla hasbihalimizde de farkl bir dönem geçiriyoruz. TOBB Genel Kurulu malum ertelendi. Bu da geçer ya hu diyoruz. nallah bu da geçecek.

ÖNÜMÜZDE YEN BR DÖNEM VAR

Yüksek faizden arndrlm sizlerin ihtiyaç duyduu çok sayda destek paketini hayata geçirdik. Salgndan olumsuz etkilenen sektörlerde vergi ve primleri 6 ay erteledik. imdi önümüzde yeni bir dönem var. Daha güçlü bir ekilde üretime, yatrma, istihdama ve ihracata odaklanmamz gerekiyor. Türkiye olarak reform ve baarlarla dolu 18 yl geride braktk. Tpk bugün yaptmz gibi her kesimle istiare halinde olmaya özel ehemmiyet verdik. Ülke ve millet olarak 2023 hedefimize emin admlarla yürürken bir anda içerde ve darda saldr dalgas ile karlatk. Saldrlarn hepsini de birer birer boa çkardk.

KOLAYLII ENDEKSNDE 33. SIRAYA YERLETK

Gerçekletirdiimiz reformlarla ülkemizi i yapma kolayl endeksinde 27 basamak yükselterek 190 ülke arasnda 33. sraya yerletirdik. imdi salgnn ortaya çkard deiim süreciyle Türkiye de yeni bir döneme giriyor.

YOLUMUZA DEVAM EDECEZ

Eylül ayna ilikin gelen öncü verilerle üçüncü çeyrei güçlü bir büyüme ile kapatacamz artk kesinlemi oldu. Yl da pozitif bir büyümeyle bitireceimize inanyorum. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarna ulamaktr. Mali disiplini koruyarak, büyüme ve istihdam odakl bir anlayla yolumuza devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git