Erdoğan: Hazırlık devrini bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. İnşallah ülkemiz artık hazırlık devrini bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için her anlamda en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan: Hazırlık devrini bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRİYORUZ

Artık vites yükseltmenin yetmediği, araç değiştirmek gerektiği bir dönemin içindeyiz. Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz hukuk ve ekonomi reformları bu yeni dönemin hazırlıklarıdır. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan değişimleri hayata geçirmek de bizim görevimizdir. İnşallah ülkemiz artık hazırlık devrini bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için her anlamda en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz.

YÜKSEK FAİZİN NELERE MAL OLDUĞU ORTADA

Özellikle yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, ihracatın, istihdamın temsilcisi sizler sahada olanlara ışık tutarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Türkiye’nin son 18 yıldır büyük mesafe kat ettiği demokrasi ve kalkınma yolculuğunda 365 oda ve borsamız lokomotif görevi gördü. Birçok sanayici, iş adamı ile konuştuğumuzda “beni faiz batırdı” derlerdi bunu söyleyen insana zulmetmek yâr mıdır?

TENEKE TINGIRTISINDAN ÖTE ANLAMA SAHİP DEĞİL

 Biz buralara gökten zembille inmedik. Vesayetin paraşütüyle de gelmedik. Zorlukları ve imkanları bizzat tecrübe ederek buralara geldik. Ömrü boyunca devletten aldığı maaş dışında bir iş, üretim, istihdam tecrübesi olmayanların kürsülerden esip gürlemeleri teneke tıngırtısından öte anlama sahip değildir. Bunların önlerine konulan dışında bir fikirleri olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz.

SENİN KUZEY KIBRIS AŞKIN VAR MI?

Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyen, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nın başkanlığındaki heyetle verdiği görüntünün diplomatik mesajını anlamamış birine ekonomiyi izah etmek de mümkün değildir. Bununla sana ekmek çıkmaz. Senin Kuzey Kıbrıs diye bir aşkın var mı? Aynı şeyleri bunlar Azerbaycan’da, Suriye’de, Libya’da yapmadı mı?

MUHATABIMIZ MİLLETİN BAĞRINDAN ÇIKAN İŞ DÜNYASI

Kendisine ait hiçbir fikri, projesi olmayanlar dışardan ve içeriden yazılanların senaryoların tetikçiliğini yapmak dışında müktesebatı bulunmayanların ekonomiyle ilgili ahkam kesmesi de gülünçtür. Azıcık bir samimiyet görsek herkes gibi onlarla da çok daha farklı şekilde oturur konuşuruz. Bizim muhatabımız milletimizdir. Milletimizin bağrından çıkıp gelen iş dünyasıdır.

İNŞALLAH BU DA GEÇECEK

Daima girişimcilerimizle, sanayicilerimizle, esnafımızla bir arada olduk. TOBB’un etkinliklerine katılmaya özel önem verdik. Ülkemizin asırlık rüyası olan yerli otomobil için babayiğit aradığımızda sizler çıkıp talip oldunuz. Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle her konuda olduğu gibi iş dünyasıyla hasbihalimizde de farklı bir dönem geçiriyoruz. TOBB Genel Kurulu malum ertelendi. Bu da geçer ya hu diyoruz. İnşallah bu da geçecek.

ÖNÜMÜZDE YENİ BİR DÖNEM VAR

Yüksek faizden arındırılmış sizlerin ihtiyaç duyduğu çok sayıda destek paketini hayata geçirdik. Salgından olumsuz etkilenen sektörlerde vergi ve primleri 6 ay erteledik. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. Türkiye olarak reform ve başarılarla dolu 18 yılı geride bıraktık. Tıpkı bugün yaptığımız gibi her kesimle istişare halinde olmaya özel ehemmiyet verdik. Ülke ve millet olarak 2023 hedefimize emin adımlarla yürürken bir anda içerde ve dışarda saldırı dalgası ile karşılaştık. Saldırıların hepsini de birer birer boşa çıkardık.

İŞ KOLAYLIĞI ENDEKSİNDE 33. SIRAYA YERLEŞTİK

Gerçekleştirdiğimiz reformlarla ülkemizi iş yapma kolaylığı endeksinde 27 basamak yükselterek 190 ülke arasında 33. sıraya yerleştirdik. Şimdi salgının ortaya çıkardığı değişim süreciyle Türkiye de yeni bir döneme giriyor.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Eylül ayına ilişkin gelen öncü verilerle üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu. Yılı da pozitif bir büyümeyle bitireceğimize inanıyorum. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Mali disiplini koruyarak, büyüme ve istihdam odaklı bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Kaynak: Diyarbakır Söz