Erdoğan: İzmirli kardeşlerimizin yaralarını, soğuklar bastırmadan sarmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yıkıma neden olan depremde 58 kişinin yaşamını yitirdiğini, 896 kişinin de yaralandığını belirterek, "Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar ve yağışlar bastırmadan sarmakta kararlıyız" dedi.

Haberler 02.11.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin 7nci Olaan l Kongresine katlmak üzere uçakla Samsuna gitti. 19 Mays Stadndaki kongre töreninde konuan Erdoan, zmirde yaanan depreme deindi. Erdoan, basal dileinde bulundu. Depremde can kaybnn 58 olduunu duyuran Cumhurbakan Erdoan, Depremden etkilenen zmirli kardelerimizin yaralarn souklar ve yalar bastrmadan sarmakta kararlyz. Rabbimden, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, hastalktan, kazadan, beladan, musibetten, korumasn temenni ediyorum dedi.

TÜRKYE VARSA BZ VARIZ

Bir yllk arann ardndan Samsunla kucaklatn hatrlatan Erdoan, kentin ilçelerini sralayarak herkesi selamlad. Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Türkiye varsa biz varz. Türkiye güçlü ise biz güçlüyüz. te bunun için her frsatta AK Parti milletin partisidir diyoruz. Her kim bu gerçei unutur ve AK Partiyi ahsi hesaplarnn hedeflerinin arac haline dönütürmeye kalkarsa, karsnda milletimizle birlikte bizi de bulur. Türkiye tarihinde kuruluunun üzerinden 19 yl geçmesine ramen sürekli kendini yenileyerek, gelitirerek, enerjisini tazeleyerek, iktidarn devam ettiren bir baka parti yoktur.

KÜRESEL DÜZENN NA EDLD BR DÖNEMDEN GEçYORUZ

Biz, birliimizi, beraberliimizi, kardeliimizi sk tuttuumuz sürece Allahn izniyle aamayacamz engel yoktur diyen Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti.

Bölgemizde ve dünyada, siyasi, ekonomik, sosyal, her alanda çok ciddi krlmalarn yaand adeta yeni bir küresel düzenin ina edildii bir dönemden geçiyoruz. Karmzda son asrn mutedilleri var; güçlerini zulme, kan dökmeye, hile ve baskyla toplumlar sömürmeye, borçlu bu zalimlere artk oyunun deitiini kabul ettirmek kolay olmuyor. Milletimiz, müsterih olsun. Biz, birliimizi, beraberliimizi, kardeliimizi sk tuttuumuz sürece Allahn izniyle aamayacamz engel yoktur. Her gecenin ardndan aydnlk, her zorluun ardnda bir kolaylk, her errin gerisinde bir hayr bulunduuna inanan insanlar olarak, biz kendi iimize bakacaz. Bir yandan ülke içindeki skntlarmza çözümler üreteceiz, dier yandan bölgemizdeki projelerimizi de birer birer hayata geçireceiz. Bu konuda umutlu ve kararlyz.

KURDUKLARI TUZAKLARIN HEPSN BALARINA GEçRDK

Türkiye artk siyasi ve ekonomik olarak dünyann en büyükleri arasnda yer alacak diyen Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Her büyük mücadelede ve sçrayta olduu gibi elbette bedeller ödüyoruz. Terörle mücadelede, darbe giriimlerinde, snr ötesi harektlarda ehitler verdik. dlipte, Afrinde, Zeytin Dalnda, Pençe Harekatnda ehitler verdik. Ama her ehit bizim için arazilerin vatan olmas demektir. Eer bir vatana sahipseniz, bu böyle olunur. Ekonomimize yönelik saldrlarn bir maliyeti oldu ama bu maliyetler durup dururken olmad. Hedeflerimize ulamak için hzla yol alrken, kimi alanlarda bizi yavalattlar ama ülkemizi bu kutlu yoldan geri döndüremediler. Milletimizin birliini ve beraberliini bozamadlar. Bunun için kurduklar tuzaklarn hepsini de balarna geçirdik. Türkiye artk siyasi ve ekonomik olarak dünyann en büyükleri arasnda yer alacak. nallah bu yeni dönemin de lokomotifi AK Parti olacaktr. Türkiyeye 18 ylda nasl ça atlattysak, yine önümüzdeki dönemde de hizmetlerimizi artrarak çalacaz. nallah Oruç Reis ile Fatih ile Koca Yusuf ile Kanunu ile Yavuz ile sürdüreceiz ve bütün bunlarla birlikte sismik aratrmalarmzla ve sonda çalmalaryla gelecek çok farkl olacak. AK Partide görev alacak her bir arkadamzn da bu bilinçle görev almasn diliyorum. çok çalacamz bir döneme giriyoruz, bu konuda en büyük güç kaynam sizlersiniz.

YATIRIMLAR SAYMAKLA BTMYOR

Bölgeye kazandrlan yatrmlardan bahseden Cumhurbakan Erdoan, son 18 ylda Samsuna 30 milyar liray aan yatrm yaptklarn da kaydetti.

SAMSUN-SVAS DEMR YOLU HATTINI AçTI

Erdoan, kongrenin ardndan, Samsun-Sivas Demir Yolu Hatt Modernizasyonunun Tamamlanmas Törenine katld. Erdoan, Son 18 ylda özellikle ulam alannda hayata geçirdiimiz projelerle bu makus talihi tersine çevirdik. Tamamen ideolojik sebeplerle önümüze çkarlan engellere aldr etmedik. Yol medeniyettir diyerek, yurt genelinde ulam seferberlii balattk dedi.

TÜRKYENN EN BÜYÜK DEMR YOLU MODERNZASYON YATIRIMI

Bölünmü yol uzunluunu 6 bin 100 kilometreden 27 bin 715 kilometreye yükselttiklerini belirten Cumhurbakan Erdoan, Otoyol uzunluunu bin 714 kilometreden, 3 bin 325 kilometreye çkardk. 1990da ihalesi yaplan ve 1993te ilk kazmas vurulan, göreve geldiimizde patates deposu olmas tartlan Bolu Tünelini hizmete açmak bize nasip oldu. Köprü ve viyadük uzunluumuz 311 kilometreden 660 kilometreye yükseldi. Havaliman saymz 26dan, 56ya yükseldi. Türkiyeyi yüksek hzl tren teknolojisiyle tantrarak, toplam bin 213 kilometre uzunluunda yeni hatt hizmete sunduk. Yüksek hzl tren iletmesinde dünyada 8inci, Avrupada 6nc ülke konumuzdayz. Yük ve yolcu tamaclnn birlikte yaplaca hzl tren hatlar da ina ediyoruz. Bakü, Tiflis, Kars demir yolu gibi stratejik projeler yapyoruz. Ülkemizin demir yolu altyapsnn tamamn modernize ettik. diye konutu.

Konumasnn ardndan Cumhurbakan Erdoan, telekonferansla Sivasa balanarak, buradaki törende kurdele kesimiyle demir yolu hattnn açln yapt. Cumhurbakan Erdoann elindeki kl uyar levhasyla sinyal vermesinin ardndan Sivastaki tren, hareket ederek, Samsuna varmak üzere uurland.

Ana Sayfaya Git