Görüş Bildir

Erdoğan: İzmirli kardeşlerimizin yaralarını, soğuklar bastırmadan sarmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yıkıma neden olan depremde 58 kişinin yaşamını yitirdiğini, 896 kişinin de yaralandığını belirterek, "Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar ve yağışlar bastırmadan sarmakta kararlıyız" dedi.

Erdoğan: İzmirli kardeşlerimizin yaralarını, soğuklar bastırmadan sarmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7'nci Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere uçakla Samsun’a gitti. 19 Mayıs Stadı'ndaki kongre töreninde konuşan Erdoğan, İzmir’de yaşanan depreme değindi. Erdoğan, başsağlığı dileğinde bulundu. Depremde can kaybının 58 olduğunu duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar ve yağışlar bastırmadan sarmakta kararlıyız. Rabbimden, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, hastalıktan, kazadan, beladan, musibetten, korumasını temenni ediyorum” dedi.

‘TÜRKİYE VARSA BİZ VARIZ’

Bir yıllık aranın ardından Samsun’la kucaklaştığını hatırlatan Erdoğan, kentin ilçelerini sıralayarak herkesi selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Türkiye varsa biz varız. Türkiye güçlü ise biz güçlüyüz. İşte bunun için her fırsatta ‘AK Parti milletin partisidir’ diyoruz. Her kim bu gerçeği unutur ve AK Parti’yi şahsi hesaplarının hedeflerinin aracı haline dönüştürmeye kalkarsa, karşısında milletimizle birlikte bizi de bulur. Türkiye tarihinde kuruluşunun üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen sürekli kendini yenileyerek, geliştirerek, enerjisini tazeleyerek, iktidarını devam ettiren bir başka parti yoktur.”

‘KÜRESEL DÜZENİN İNŞA EDİLDİĞİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ’

“Biz, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sıkı tuttuğumuz sürece Allah'ın izniyle aşamayacağımız engel yoktur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti.

"Bölgemizde ve dünyada, siyasi, ekonomik, sosyal, her alanda çok ciddi kırılmaların yaşandığı adeta yeni bir küresel düzenin inşa edildiği bir dönemden geçiyoruz. Karşımızda son asrın mutedilleri var; güçlerini zulme, kan dökmeye, hile ve baskıyla toplumları sömürmeye, borçlu bu zalimlere artık oyunun değiştiğini kabul ettirmek kolay olmuyor. Milletimiz, müsterih olsun. Biz, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sıkı tuttuğumuz sürece Allah'ın izniyle aşamayacağımız engel yoktur. Her gecenin ardından aydınlık, her zorluğun ardında bir kolaylık, her şerrin gerisinde bir hayır bulunduğuna inanan insanlar olarak, biz kendi işimize bakacağız. Bir yandan ülke içindeki sıkıntılarımıza çözümler üreteceğiz, diğer yandan bölgemizdeki projelerimizi de birer birer hayata geçireceğiz. Bu konuda umutlu ve kararlıyız."

‘KURDUKLARI TUZAKLARIN HEPSİNİ BAŞLARINA GEÇİRDİK’

“Türkiye artık siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her büyük mücadelede ve sıçrayışta olduğu gibi elbette bedeller ödüyoruz. Terörle mücadelede, darbe girişimlerinde, sınır ötesi harekâtlarda şehitler verdik. İdlip’te, Afrin’de, Zeytin Dalı’nda, Pençe Harekatı’nda şehitler verdik. Ama her şehit bizim için arazilerin vatan olması demektir. Eğer bir vatana sahipseniz, bu böyle olunur. Ekonomimize yönelik saldırıların bir maliyeti oldu ama bu maliyetler durup dururken olmadı. Hedeflerimize ulaşmak için hızla yol alırken, kimi alanlarda bizi yavaşlattılar ama ülkemizi bu kutlu yoldan geri döndüremediler. Milletimizin birliğini ve beraberliğini bozamadılar. Bunun için kurdukları tuzakların hepsini de başlarına geçirdik. Türkiye artık siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacak. İnşallah bu yeni dönemin de lokomotifi AK Parti olacaktır. Türkiye’ye 18 yılda nasıl çağ atlattıysak, yine önümüzdeki dönemde de hizmetlerimizi artırarak çalışacağız. İnşallah Oruç Reis ile Fatih ile Koca Yusuf ile Kanunu ile Yavuz ile sürdüreceğiz ve bütün bunlarla birlikte sismik araştırmalarımızla ve sonda çalışmalarıyla gelecek çok farklı olacak. AK Parti’de görev alacak her bir arkadaşımızın da bu bilinçle görev almasını diliyorum. Çok çalışacağımız bir döneme giriyoruz, bu konuda en büyük güç kaynağım sizlersiniz.”

‘YATIRIMLAR SAYMAKLA BİTMİYOR’

Bölgeye kazandırılan yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Samsun'a 30 milyar lirayı aşan yatırımı yaptıklarını da kaydetti. 

SAMSUN-SİVAS DEMİR YOLU HATTI’NI AÇTI

Erdoğan, kongrenin ardından, Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı Modernizasyonunun Tamamlanması Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Son 18 yılda özellikle ulaşım alanında hayata geçirdiğimiz projelerle bu makus talihi tersine çevirdik. Tamamen ideolojik sebeplerle önümüze çıkarılan engellere aldırış etmedik. ‘Yol medeniyettir’ diyerek, yurt genelinde ulaşım seferberliği başlattık" dedi.

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DEMİR YOLU MODERNİZASYON YATIRIMI’

Bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 27 bin 715 kilometreye yükselttiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Otoyol uzunluğunu bin 714 kilometreden, 3 bin 325 kilometreye çıkardık. 1990’da ihalesi yapılan ve 1993’te ilk kazması vurulan, göreve geldiğimizde patates deposu olması tartışılan Bolu Tüneli’ni hizmete açmak bize nasip oldu. Köprü ve viyadük uzunluğumuz 311 kilometreden 660 kilometreye yükseldi. Havalimanı sayımız 26’dan, 56’ya yükseldi. Türkiye’yi yüksek hızlı tren teknolojisiyle tanıştırarak, toplam bin 213 kilometre uzunluğunda yeni hattı hizmete sunduk. Yüksek hızlı tren işletmesinde dünyada 8’inci, Avrupa’da 6’ncı ülke konumuzdayız. Yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapılacağı hızlı tren hatları da inşa ediyoruz. Bakü, Tiflis, Kars demir yolu gibi stratejik projeler yapıyoruz. Ülkemizin demir yolu altyapısının tamamını modernize ettik." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekonferansla Sivas’a bağlanarak, buradaki törende kurdele kesimiyle demir yolu hattının açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elindeki ışıklı uyarı levhasıyla sinyal vermesinin ardından Sivas’taki tren, hareket ederek, Samsun’a varmak üzere uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi