Erdoğan, Kral Salman ve Veliaht Prensle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan resmi ziyareti kapsamında Cidde’de dün gece Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Haberler 30.04.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Suudi Arabistan ziyaretini, Suudi Arabistan Haber Ajans fotoraflad. Binali Yldrm ve Nureddin Nebati ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasndaki yakn temas gözlerden kaçmad.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdülaziz El Suudun davetine icabetle bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittii Suudi Arabistann Cidde ehrine önceki akam ulat.

Cumhurbakan Erdoan, Cidde Kral Abdülaziz Havalimannda Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal, Türkiyenin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve slam birlii Tekilat (T) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Metin Eker ile dier yetkililer karlad. Erdoan, daha sonra Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdulaziz tarafndan Al-Salam Saraynda resmi törenle karland.

KL GÖRÜMELER

Erdoan ve Suudi Arabistan Kral Selman salona geçerek heyetlerle sohbet etti, ardndan ikili görüme gerçekletirdi. Selman, Erdoan onuruna resmi akam yemei de verdi. Erdoan daha sonra, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Al-Salam Saraynda bir araya geldi.

KAMERALARA YANSIDI

Kabul srasnda velihat prens heyetini Erdoana tantrken, Erdoanda Türk heyetini Muhammed bin Selmana tantt.

Cumhurbakan Erdoana ziyaretinde ei Emine Erdoan, çileri Bakan Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Adalet Bakan Bekir Bozda, Salk Bakan Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakan Mehmet Mu, MT Bakan Hakan Fidan, Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, letiim Bakan Fahrettin Altun ve AKP Genel Bakan Yardmcs Binali Yldrm elik ediyor.

NEBATDEN FOTORAFLI PAYLAIM

Öte yandan, Erdoana elik eden Türk heyetinde yer alan Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati, Veliaht Prensi ile bir araya geldiini, sosyal medyadan paylat fotorafla duyurdu.

Nebati, Twitter paylamnda, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldik. ki ülke arasndaki yeni bir dönemin balamas amacyla ekonomik ilikilerin güçlendirilmesi ve ibirliinin gelitirilmesi imknlarn ele alarak görü alveriinde bulunduk dedi.

LKLER DÜZELTLMEYE çALIILIYOR

Türkiye, son yllardr ilikilerin gergin olduu Arap ülkeleriyle ilikileri düzeltmek için birkaç aydr ura veriyor.

Erdoann Suudi Arabistan ziyareti, Türkiye ekonomisinin TL krizi, yüksek enflasyon ve Rusya-Ukrayna sava nedeniyle bir dizi sorunla karlat bir dönemde gerçekleiyor.

TCMBnin halihazrda devam eden swap görümeleri arasnda Suudi Arabistan da yer alyor.

Ana Sayfaya Git