Görüş Bildir

Erdoğan, Kral Salman ve Veliaht Prensle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan resmi ziyareti kapsamında Cidde’de dün gece Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, Kral Salman ve Veliaht Prensle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini, Suudi Arabistan Haber Ajansı fotoğrafladı. Binali Yıldırım ve Nureddin Nebati ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasındaki yakın temas gözlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un davetine icabetle bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine önceki akşam ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Cidde Kral Abdülaziz Havalimanı'nda Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Metin Eker ile diğer yetkililer karşıladı.  Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından Al-Salam Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

Erdoğan ve Suudi Arabistan Kralı Selman salona geçerek heyetlerle sohbet etti, ardından ikili görüşme gerçekleştirdi. Selman, Erdoğan onuruna resmi akşam yemeği de verdi. Erdoğan daha sonra, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Al-Salam Sarayı'nda bir araya geldi.

KAMERALARA YANSIDI

Kabul sırasında velihat prens heyetini Erdoğan’a tanıtırken, Erdoğan’da Türk heyetini Muhammed bin Selman’a tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım eşlik ediyor.

NEBATİ’DEN FOTOĞRAFLI PAYLAŞIM

Öte yandan, Erdoğan’a eşlik eden Türk heyetinde yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Veliaht Prensi ile bir araya geldiğini, sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla duyurdu.

Nebati, Twitter paylaşımında, “…Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldik. İki ülke arasındaki yeni bir dönemin başlaması amacıyla ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi imkânlarını ele alarak görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

İLİŞKİLER DÜZELTİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Türkiye, son yıllardır ilişkilerin gergin olduğu Arap ülkeleriyle ilişkileri düzeltmek için birkaç aydır uğraş veriyor.

Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti, Türkiye ekonomisinin TL krizi, yüksek enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bir dizi sorunla karşılaştığı bir dönemde gerçekleşiyor.

TCMB’nin halihazırda devam eden swap görüşmeleri arasında Suudi Arabistan da yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi