Erdoğan Kudüs zirvesinin ardından açıklamalarda bulundu

CUMHURBAŞKANI Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısının sonuç bildirgesinin ardından açıklamalarda bulundu. Sözlerine " Hm Filistin halkıyla dayanışma sergilenmesi hem de Gazze'de katliam yapan İsrail'e gerekli mesajların verilmesi bakımından son derece anlamlı bir zirve toplantısı gerçekleştirdik" diyerek başlayan Erdoğan şöyle devam etti: Amerikan yönetimi tüm uyarılarımıza rağmen ne yazık ki hukuksuz kararını 14 Mayıs günü uygulamaya geçirmiştir. Biz bu girişimi asla kabul etmedik, etmiyoruz. Barış sürecini sabote eden bu provokatif kararın bölgede yol açtığı sonuçların mesuliyeti bütünüyle birinci derecede Amerika'ya aittir. Biz Filistin halkıyla dayanışma şuurumuzu hiçbir zaman sükuta erdirmeyeceğiz. Her gün gencecik evlatlarını İsrail terörüne kurban veren Filistin halkına uluslararası barış gücü gönderme dahil, bunun altını çiziyorum, uluslararası barış gücü gönderme dahil bir koruma sağlanması şarttır.

Haberler 20.05.2018 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Benim anlamadm bir ey var. Trump cumhuriyetçidir deil mi? Önceki Bush? O da cumhuriyetçiydi. Fakat önceki Bush, özellikle de bana u ifadeyi kullanmt ki devletli çözüme ne diyorsunuz?. Evet diyoruz ve Colin Powelle benim yanmda talimat verdi, bu ii bizzat sen takip edeceksin. O gün bugündür bakn, o cumhuriyetçi böyle söyledi ama imdiki cumhuriyetçi maalesef igalden yana oynuyor. Cumhuriyetçilerin de kendi arasnda demek ki bir sknt var. Öyle de olsa böyle de olsa, biz doru olan yapacaz diye konutu.

SRALN BU SUçLARI ABD YÖNETMNN DESTEYLE LED AKARDIR

srailin ABD yönetiminden destek aldn vurgulayan Erdoan, Bugünkü zirvede Filistin davasna verdiimiz destei bir kez daha göstererek nihai bildirimizi kabul ettik. Bu çerçevede igal altndaki Filistin topraklarnda srailin saldrganln en güçlü ifadelerle telin ettik. Son olaylardan sraili sorumlu tuttuumuzu belirttik. srailin bu suçlar ABD yönetiminin desteiyle iledii aikardr. BM Güvenlik Konseyi bata olmak üzere uluslararas toplumun Filistin konusunda yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi gereklidir. Bundan sonra uluslararas görevlere adayln koyan ve destek talep eden ülkeleri, Filistine yönelik tutumlarna göre deerlendireceiz. ifadelerini kulland.

BU SSTEMATK BARBARLIK KARISINDA SESMZ YÜKSELTMENN ZAMANI GELMTR

Cumhurbakan Erdoan Terörist yerleimci gruplarn kutsallarmza yönelik saygszlklar karsnda artk sabrmzn sonuna geldik. Ramazan ay boyunca T üyesi tüm ülkelerde Filistinli kardelerimiz için yardm kampanyas yürütülecektir. Üye devletler ve uluslararas toplum, yasa d srail yerleimlerinde imal edilen ürünlerin piyasalara girmesini mutlaka engellemelidir. srail bugüne kadar hep Güçlüyüm, öyleyse haklym mantyla hareket etmi, uluslararas toplum da buna müsaade etmitir. Artk bu çarpk anlaya dur demenin, bu sistematik barbarlk karsnda sesimizi yükseltmenin zaman gelmitir. Fiille desteklenmeyen her söz havada kalmaya mahkumdur. dedi.

Ana Sayfaya Git