Erdoğan: Kürt kardeşlerimizin temsilcisi de benim

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret eden ve serbest bırakılmasını isteyen CHP'nin adayı Muharrem İnce'yi eleştirdi.

Haberler 02.06.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Diyarbakrda 7 Haziran seçimlerinden sonra, bu ziyaret ettiin ahs deil miydi 53 Kürt kardeimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymi? Adaym, serbest braklmas gerekiyormu. Ne diyorsun sen, neyi serbest brakyorsun. Bu ülkede hukuk var. Bu ülkede 81 milyon vatandamzn tamamyla birlikte Kürt kardelerimizin de temsilcisi Recep Tayyip Erdoandr, bu kadar açk söylüyorum dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 24 Haziran seçimleri öncesi mitinge katlmak üzere Adyamana geldi. Havalimanna gelen Cumhurbakan Erdoan Adyaman Valisi Nurullah Naci Kalkanc, protokol üyeleri ve partililer karlad. Havalimanndan uzun araç konvoyu ile kent merkezine hareket eden Erdoann konvoyuna, güzergh üzerinde vatandalar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoan, konvoyu durdurarak kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara oyuncak datt.

Emniyet Müdürlüü yanndaki meydana gelen Cumhurbakan Erdoan, burada alan dolduran binlerce kiiye hitap etti. Adyamana 16 yllk süreçte 14 katrilyon liralk yatrm ve destek salandn kaydeden Cumhurbakan Erdoan, ayn dönemde Türkiyenin de 3,5 kat büyüdüünü söyledi.

Erdoan, kente AK Parti hükümetleri döneminde yaplan ve yapm devam eden hizmetleri anlatt. Adyamann yüksek hzl tren projesinde yer aldn hatrlatan Erdoan, Ama bakn ana muhalefetin bandaki aday, Yüksek hzl treni yapp da ne yapacaksn. Yatrmlarla bizim iimiz yok diyor. Bunlarn hayatlar boyunca bir dikili aaçlar yok. Yatrm bizim iimiz. Havalimanlar bizim iimiz. Adyamanda havaliman var myd, biz yaptk. Yaparsa AK Parti yapar dedi.

OY NAMUSTUR, SAHP çIKIN

24 Haziran seçimleri öncesi kendisi yerine baka partilere ve baka parti adaylarna destek isteyenlerin olduunu belirten Erdoan, CHPyi eletirdii konumasn öyle sürdürdü:

Oy namustur. Oyunuza sahip çkn. Oyunuza sahip çkmanz, geleceinize sahip çkmanzdr. Türkiye için, milletimiz için hayata geçirecek projesi olan parti, kendisi için oy ister. Cumhurbakanlnda, Mecliste ne kadar güçlü olursanz, ülkeye o kadar iyi hizmet edersiniz. Bugün bakyoruz 24 Haziran için kendisine deil baka partilere, baka adaylara destek isteyenler var. Ana muhalefetin partisi bir süre önce ne yapt? Milletvekillerini pazara çkard. 15 tane milletvekili pazara çkt. 15 milletvekilini birden paket yapp bir baka partiye servis etti. Ne olduunu, nereye gittiklerini anlamayan milletvekillerinin akn yüzleri hl gözlerimin önünde. 23 Nisanda Meclise gittiimde bunlar en arka srada kendilerini sakladn gördük. Paketlendikleri partinin sralarna bile gelmediler. Yaplan iin ne kadar utanç verici olduunu onlar da biliyordu. Cumhurbakanl adayl için imza toplarken kendi adaylarn bir kenara brakp, baka adaylar için seçim kurullar önünde kuyrua girdiler. Bunun demokrasiyle falan alakas yok. Hepsi bir araya gelip önümüzü kesecek. Bu siyaset mühendislii hesaplaryla biz yllardr mücadele ediyoruz. Hesab da hesab yapan da annda tanrz.

BR PKK, BR DE CHP STYOR

Konumasnda isim vermeden HDPnin Mecliste olmasn sadece CHP ve terör örgütü PKKnn istediini dile getiren Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

imdi de ayn partinin genel bakan ve sözcüleri, u parti illa baraj geçmeli diyerek, adeta seçmenlerini iportaya çkaryor. Baraj geçsin dedii parti, eli kanl örgütün emrinden çkamad için gerçek anlamda siyasi parti olamam bir yapdr. Milletvekilleri kendilerine oy verenleri temsil etmek yerine örgütün cenaze ve silah ilerine bakyorlard. Belediye bakanlar seçildikleri yere hizmet etmek yerine, devletin kendilerine tahsis ettii arac gereci paray götürüp örgüte daa gönderiyordu. Tekilatlar derseniz, örgüt adna daa adam toplama ve bunlar adeta ölüme gönderme merkezleri haline gelmiti. Böyle bir partinin Mecliste olmasn ülkemizde sadece bir PKK istiyor, bir de CHP istiyor. Öyle ki yurt dnda ayn çadrn bir tarafn CHP, dier tarafn bölücü örgütün siyasi uzants kullanyor. Benimle ilgili yurt dnda Almanyada yaplanlar duyuyorsunuz deil mi? Yahu topunuz gelin topunuz. Benim Avrupadaki kardelerim, Avrupadaki Adyamanl kardelerim her eyi çok iyi biliyor. Onlar sizin o çadrlarnzda oy vermezler. Bu ülkede 81 milyon vatandamzn tamamyla birlikte Kürt kardelerimizin de temsilcisi Recep Tayyip Erdoandr, bu kadar açk söylüyorum. Niye, benim için Kürtlük, Lazlk, çerkezlik diye bir ey yok. Biz yaradlan Yaradandan ötürü sevdik, bu kadar basit.

NCE NCE EDRNEYE GTTN

Erdoan, HDPnin cumhurbakan aday Selahattin Demirta cezaevinde ziyaret eden ve serbest braklmasn isteyen CHP aday Muharrem nce ve HDPye yönelik eletirilerini öyle sralad:

Türkiyede Kürt kardelerimizin youn olarak yaadklar yerlere en büyük hizmeti biz götürdük. Kültürel ve sosyal alandaki tüm yasaklar biz kaldrdk, engelleri biz kaldrdk. Ret, asimilasyon, inkar bütün bu politikalar biz kaldrdk. Ülkemizde artk hiç kimse ne kökeninden, ne inancndan ne de sosyal statüsünden dolay itilip kakldn, ikinci snf muamele gördüünü söyleyemez. Bu terör örgütünün güdümündeki parti ne yapt? Türkiyeyi braktm, istismarn yaptklar bölgede dikilmi bir tane aaçlar var m? imdi cezaevinden aday olan bu zat. Muharrem, Sayn Muharrem ince ince Edirneye gittin. Peki Diyarbakrda 7 Haziran seçiminden sonra bu ziyaret ettiin ahs deil miydi, 53 tane benim Kürt kardeimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymi, adaym. Neymi, serbest braklmas gerekiyormu. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest brakyorsun. Bu ülkede hukuk var, yarg var. 53 Kürt kardeimi bunlar orada öldürdüler. Ondan sonra da Biz kimseyi asla kimseyi öldürmedik diyor. Brakn bu yalanlar. Yasin Börünün hesabn, orada öldürdüünüz kardelerimizin hesabn vermezsiniz. Yarg tecelli edecektir, adalet tecelli edecektir. Gerei neyse yaplacaktr. Bunlar sadece ve sadece mezar ta dikmeyi bilirler. 6-7 Ekim 2014 tarihinde vatandalarmz sokaa çarp, insanlarmz birbirine krdranlar bunlar deil mi? imdi cezaevinden esip yaan zatn elinde 53 vatandamzn kan var. Seçimlerde onca oy alp Meclise girdiler de ne oldu? çukur eylemlerinde 300ün üzerinde vatandamzn ölümünden bunlar sorumlu. Ekranlarda saz çalyor diye pazarlananlar, arka tarafta milletimize kurun skanlarn srtn svazlyorlard. Dou ve Güneydouda istismar dili kullanan bu parti, batda ne kadar marjinal kesim varsa onlarla birlikte yol yürüyor. CHP, PKK bunlar beraber yol yürüyor. Devlete atfettikleri ne kadar uygulama varsa frsat bulunca hepsini kendileri uyguladlar. Bunlardaki riyakrlk, bunlardaki zehirli dil kimsede yok.

Bu parti Meclisteyken Türkiye için, demokrasi için, hak ve özgürlükler için, ekonomi ve kalknma için hangi iin ucundan tuttu? sorusuyla konumasn sürdüren Cumhurbakan Erdoan, öyle dedi:

Ülkemizi yurt dnda kötülemenin, meydanlarda insanlar tahrik etme dnda ne icraatlar var? Bölgede görevlendirdiimiz kayyumlar, o belediyeleri prl prl hale getirdiler. Diyarbakrdan Mardine, rnaktan Siirte gönderdiimiz kayyumlar, onlarn kan aktt musluklardan su aktyor su. Onlarn yktklar evleri, i yerlerini, tarihi eseleri çok daha güzel ekilde yeniden ayaa kaldrdk. CHP çkm ite bu partiyi Meclise sokmak için kendi seçmenlerini onlara yönlendiriyor. Atalarmz ne demi, Tarlada izi olmayann, harmanda yüzü olmaz. Sahada seçmenini ona buna peke çeken bir partinin ülke yönetiminde iddias zaten yok demektir. Kafalarndaki krk tilki artk 24 Haziranda baka yere kayacak. Yaknda bunlarn hepsinin kuyruklar birbirine dolanacak.

MUHARREM NCE KOMK ADAM

Konumasnn son bölümünde, AK Partinin kuruluunda kendisinin Pensilvanyadan icazet aldn iddia eden Muharrem nceye yüklenen Erdoan, unlar söyledi:

Cumhurbakan adaylarna bakyoruz, bazlarnn ismini zikretmiyorum sadece isimlerini oy pusulasna yazdryor. Geriye kala kala ana muhalefet aday kalyor. Bir süredir televizyon ve meydanlarda seyrediyoruz. Aslnda komik bir adam. Yalan dolanla, atp tutarak insana ho vakit geçirtiyor. Ama böyle kiiye ülke yönetimi emanet edilir mi? Türkiyeyi yönetmek çraklarn ii deil, usta, usta, ba ustalarn ii. te imdi çkm AK Partiyi kurarken benim Pensilvanyadan icazet aldm iddia ediyor. Ne dedim, Sayn Muharrem, bak, iddiay ispat iddia sahibine aittir. Eer ben Pensilvanyadan icazet almsam bunu ispat etmek görevin, ispat etmezsen namertsin dedim. Ses var m? u ana kadar yok. Böyle yalan olur mu? Bandaki adam Sayn Klçdarolu o bir yalanc, bu da bunun yannda çrak o da bir yalanc. Benim halkma sesleniyorum, ey aziz milletim, benim bu güzel ülkemi yalan dolanla siyaset yapanlara m teslim edeceksiniz? imdi kendisine dava açtm. Yargda hesabn versin. çünkü benim kendimden üphem yok. cazeti cezaevinden çkp kamuoyu aratrmas yapp, parti kurmamz isteyen millet verdi. Halk emretti biz de partimizi kurduk. Biz icazeti halkmzdan aldk, Pensilvanyadan deil. Onun için haddini bil. Kiminle ne konuacan çok iyi bil.

Ana Sayfaya Git