Erdoğan: Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de korona virüsü vaka sayılarının arttığını söyledi. Erdoğan, "Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu tedbirleri artırmak durumunda" ifadelerini kullandı.

Haberler 19.09.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, normalleme admlar ile yeniden artan korona virüsü vakalarna ilikin deerlendirmede bulundu. Tedbirleri yeniden sklatracaklarn belirten Erdoan, Biz biraz gevetince Ankara ve stanbul bata olmak üzere bir anda koronavirüs vaka saylarnn yükselmeye baladn gördük. Mecburen ii tekrar skmak durumundayz. Bilim Kurulu tedbirleri artrmak durumunda. Bunlar keyfimizden yapmyoruz. Sadece halkmza olan duyarllmzdandr dedi.

Cuma namazn Üsküdardaki Hz. Ali Camisinde klan Erdoan namaz sonras a çalmalarna da deindi. Erdoan, Ylbandan sonra baz olumlu sinyaller alacamz görüyoruz ifadelerini kulland.

ORUç RES çEKTYSEK BR ANLAMI VAR

Oruç Reisin tamir ve bakm bitince geri döneceini söyleyen Erdoan, Yunanistan ile biz her zaman görümeye hazrz ama neyi görüeceimiz önemli dedi. Oruç Reisi limana çektiysek bir anlam var diyerek devam eden Erdoan, Yunanistan ile diplomasiye bir frsat yaratalm, Yunanistan bu frsat olumlu karlasn diye yaptk diye konutu.

Oruç Reisin çekilmesinin Türkiyenin bölgedeki faaliyetlerinin bittii anlamna gelmediini söyleyen Erdoan, Biz görüürüz, video konferans olur, baka bir ülke olur görüürüz. Ama Yunan Cumhurbakan adaya gelip gövde gösterisi falan yapyorsa, biz daha büyüünü yaparz diye belirtti

Erdoan, Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümetinin Babakan Fayez Sarrajn istifa haberlerinden dolay üzüntü duyduunu dile getirdi. Bir hafta içerisinde heyetlerin bir araya gelebileceini aktaran Erdoan, Heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile görümeleri olabilir dedi.

Erdoan, Msrla ilgili ise unlar söyledi: Burada çok farkl gelimeler var. Msr ile istihbari görümeler ayrdr, bizim için engel yoktu ama Yunanistan ile Msrn yapt anlama bizi üzmütür. Yunanistan ile Msr arasndaki balar ile bizim Msr arasndaki balar farkldr. Görümeler yaplabilir.

Ana Sayfaya Git