Görüş Bildir

Erdoğan: Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de korona virüsü vaka sayılarının arttığını söyledi. Erdoğan, "Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu tedbirleri artırmak durumunda" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme adımları ile yeniden artan korona virüsü vakalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Tedbirleri yeniden sıkılaştıracaklarını belirten Erdoğan, “Biz biraz gevşetince Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir anda koronavirüs vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu tedbirleri artırmak durumunda. Bunları keyfimizden yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır” dedi.

Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kılan Erdoğan namaz sonrası aşı çalışmalarına da değindi. Erdoğan, “Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ORUÇ REİS’İ ÇEKTİYSEK BİR ANLAMI VAR’

Oruç Reis’in tamir ve bakımı bitince geri döneceğini söyleyen Erdoğan, “Yunanistan ile biz her zaman görüşmeye hazırız ama neyi görüşeceğimiz önemli” dedi. “Oruç Reis’i limana çektiysek bir anlamı var” diyerek devam eden Erdoğan, “Yunanistan ile diplomasiye bir fırsat yaratalım, Yunanistan bu fırsatı olumlu karşılasın diye yaptık” diye konuştu.

Oruç Reis’in çekilmesinin ‘Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerinin bittiği anlamına gelmediğini’ söyleyen Erdoğan, “Biz görüşürüz, video konferans olur, başka bir ülke olur görüşürüz. Ama Yunan Cumhurbaşkanı adaya gelip gövde gösterisi falan yapıyorsa, biz daha büyüğünü yaparız” diye belirtti

Erdoğan, Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başbakanı Fayez Sarraj’ın istifa haberlerinden dolayı ‘üzüntü duyduğunu’ dile getirdi. Bir hafta içerisinde heyetlerin bir araya gelebileceğini aktaran Erdoğan, “Heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile görüşmeleri olabilir” dedi.

Erdoğan, Mısır’la ilgili ise şunları söyledi: “Burada çok farklı gelişmeler var. Mısır ile istihbari görüşmeler ayrıdır, bizim için engel yoktu ama Yunanistan ile Mısır’ın yaptığı anlaşma bizi üzmüştür. Yunanistan ile Mısır arasındaki bağlar ile bizim Mısır arasındaki bağlar farklıdır. Görüşmeler yapılabilir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi