Erdoğan: MİT Müsteşarı'na kesinlikle ifadeye 'gitmeyeceksin' dedim

FETÖ mücadele hakkında konuşan ve çok çarpıcı bir bilgi paylaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim kurmay subayım da ayrı bir cambaz. Psikiyatrik vak'a olduğuna dair raporlar uydurmuş. Bunlar her şeyi yapar" dedi.Terör örgütü PYD'yi hedef alan Erdoğan, "Şu anda terör koridoru oluşturmak isteyenler var ya kuzey Suriye'de, işte oralar hep Misak-ı Milli'nin içinde olan yerlerdi. Bu hassasiyetlerimizi unutmayın. Onun için oralarda öyle devlet kurma vesaire bu yola tevessül edenler avucunu yalar"ifadesini kullandı.

Haberler 12.01.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Külliyede 43.Muhtarlar Toplantsnda önemli açklamalar yapt. Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan satr balar:

Bugün sizlere yeni bir müjdem var. Muhtarlk binalar çou mahallemizde yoktu. Ülkemizin her yerinden muhtarlk binas ihtiyac olan yerlerde yapma karar aldk. Hazine envanterinde bu i için uygun olan araziler valiliklere ve kaymakamlklara tahsis edilecek onlar da bu muhtarlk binalarn yapacaklar. Bakanlmz projeler üretecek, binalar süratle yaplacak. imdiden hayrl olmasn diliyorum. Bütün bunlar karlnda sizlerden tek bir beklentimiz var o da mahallenize en güzel hizmeti yapmanzdr. Sizler mahalle halknn meseleleri ile ne kadar yakndan ilgilenirseniz milletimiz de ülkesine o derece güçlü ekilde sahip çkacaktr.

25-30 bin nüfuslu mahalledeki bir muhtarn herkese ulamas elbette mümkün olmaz. 2019da yeni yönetim sistemine geçerken muhtarlklarn nüfus ve alan olarak büyüklükleri konusunda bir alt ve üst snr getirilmesi düünülebilir. Muhtarlarmzdan beklediimiz verimi alabilmemiz ancak bu ekilde mümkün olabilecektir.

BZM çOK BÜYÜK HEDEFLERMZ VAR

Muhtarlklardaki bilgisayar sistemlerinin, kaymakamlklarmzdaki ilgili birimlerle entegrasyonu sayesinde kamu kurumlarndan bir ksmnn bilgi toplamas muhtarlklar üzerinden düünülebilir. Türkiye bir çadr devleti hiç deil. Biz güçlü bir ülkeyiz. Bizim çok büyük hedeflerimiz var. Attmz her admda çok büyük mücadeleler veriyoruz. Muhtarlarmzn katk salamalar bize güç verecektir. Biz muhtarlarla bulumalarmzda ayn zamanda ülkemizin, bölgemizin üzerinde deerlendirmeler yapyor, mesajlarmz milletimizle paylayoruz.

BENZER BR KAOS DÖNEMN 1990LARDA YAADIK

1950 yl seçimleri Demokrat Partinin deil, asl milletin zaferi ile sonuçlanmtr. Tüm basklara ramen sandktan çkan irade üstün gelmitir. Buna ramen bizim vesayet diye ifade ettiimiz seçilmi iradeye kar ülkeyi yönetme anlay varln devam ettirmitir. Darbeler, cuntalar devreye girmitir. Rahmetli Menderes ve arkadalarn gerçekten uydurma delillerle idama götürenlere bu millet hakkn hiçbir zaman helal etmeyecektir.

Benzer bir kaos dönemini 1990larda da yaadk. Tuzaklar milletimizle birlikte birer birer bozduk. Sosyal ve ekonomik anaforlarn maliyeti de çok ar oldu.

EER MT MÜSTEARI TUTUKLANSAYDI HEDEFN KM OLACAINI BLYORDUK

Eer MT Müstear tutuklansayd arkasndan hedefin kim olduunu gayet iyi biliyorduk. Kendisine kesinlikle gitmeyeceksin dedim. Polis gelir seni almak isterlerse, güvenlikçilerine talimat ver, polisi de içeri sokmayacaklar dedim. O günün FETÖ yargs ile verdik bu mücadeleyi. Emniyetin içinde FETÖnün de kendi temsilcileri var, onlarla temsil almaya gidiyor. Müstear teslim alacak, ardndan sra, hedefleri büyük ya oraya gelecekti. Onlar unu bilmiyordu, spanyann Endülüs Sarayna bir gitme imkan olursa, çileri Bakan burada, peyderpey bir seferberlik yapsa da muhtarlarmzn içinden grup grup buralara muhtarlarmz da götürmekte fayda var. Kubbede bir ayet yazar; Allahtan baka galip yoktur.

Ana Sayfaya Git