Erdoğan "Senle biz neyi konuşacağız ki?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da toplu açılış törenlerine katıldı.

Haberler 12.03.2017 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan törende yapt konumasnda, Ana muhalefetin bandaki zat da davet yapyor. Ya senle biz neyi konuacaz ki? Sen Kandilin bandakilerle berabersin. Bizim Kandilin bandaki teröristlerle konuacak hiçbir eyimiz yok. Hayr ne demektir diye sorarsanz size tek cümleyle cevap vereyim. Hayr, bu ülkede terörü ikame etmeye çalan PKKl bölücü terör örgütünün yandalarna destektir, o kadar. Kim ne derse desin dedi.

YEN SSTEMDE BABAKAN YOK, ÖRENDN M?

Erdoan, Sayn Klçdarolu bu sabah diyor ki egemenlik kaytsz artsz milletindir, ne oldu egemenlik gidiyor diyor. Niye gidiyormu? çünkü yasama organ olan meclisin elinden bütün yetkiler alnyormu. Ya oku be oku. Oku, hangi yetki alnyor? Sadece gensoru verilemeyecek. Bütün yine yasamay parlamento yapacak. Sadece bütçe kanunun Sayn Cumhurbakan hazrlayacak. Yeni sistemde babakan yok, örendin mi? Babakan baka, cumhurbakan baka olursa öyle olur, böyle olur... Ören ören, yeni sistemde babakan yok. Onun yerine her iki görevi de yürütecek olan cumhurbakan var. Üst düzey bürokratlar atayacak ve millete verdii taahhütlerin gereklerini yerine getirecek. Be yllna seçilen cumhurbakan baarl olursa, milletin takdiri ile ikinci bir be yl daha görevde kalma ans elde edebilir. Baarsz olursa millet kime güven duyuyorsa, kimi itimat ediyorsa, kimin program, projesi varsa o gelecek. Yani 2 kez. çünkü bu sistemde en az yüzde 50 art 1 oy ile seçilebiliyorsunuz dedi.

BENM KARDELER, VATANDALARIMI BR KAHVALTI VERP NYE ALDATMA YOLUNA GDYORSUN

Erdoan, imdi kanun verme yetkisi sadece ve sadece milletvekillerine ait ey Klçdarolu. Bakanlar Kurulu vermiyor, milletvekilleri veriyor. Cumhurbakannn bütçe kanunu dnda böyle bir yetkisi yok, anladm m Klçdarolu? Benim kardeleri, vatandalarm bir kahvalt verip niye aldatma yoluna gidiyorsun diye konutu.

AYIPTIR YA, YALAN SÖYLEME YA, DÜRÜST OL YA

Cumhurbakan Erdoan, imdi ne diyor, bütün yarg mensuplarn cumhurbakan atayacak. Ayptr ya, yalan söyleme ya, dürüst ol ya, dürüst. Senin akl hocan kim ya, oku u metni, sor. Böyle bir ey yok. Cumhurbakannn u anda Hakimler Savclar Yüksek Kurulundan dört tane atama yetkisi var. Bunun dnda dierlerini meclis atyor. Meclisin görevi yok diyorsun, ite Hakimler Savclar Yüksek Kurulunun 7 üyesini meclis atyor. Kar msn buna? eklinde konutu.

Erdoan, Anayasa deiikliine kar çkanlara bakn, akla manta uygun hiçbir ey bulamazsnz. Halk oylamasna olumsuz yaklaanlarn güvensizlii yeni sisteme deil milletedir dedi.

Ana Sayfaya Git