Erdoğan: Temenni ederim ki akşama kadar kuşatma çemberi tamamlanmış olur (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Bugün buraya gelirken Afrin'deki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim, 3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaştık. Temenni ederim ki akşama kadar kuşatma çemberi tamamlanmış olur" dedi.

Haberler 15.03.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stiklal Marnn kabulünün yldönümüne deinen Erdoan, Tavafmz sürdürürken eytan talamay da ihmal etmedik. Vesayet güçleri ile terör örgütleri ile darbe heveslileri ile dardaki destekçileri ile tarihi bir mücadele verdik, veriyoruz. Özellikle son iki asrda birbirinin kopyas saldr, ihanetler, alçaklklarla mücadele etmi bir milletiz. Önceki gün stiklal Marmzn kabulünün yldönümüydü. stiklal Marmzn airi Mehmet Akif Ersoyu ve mara hayat veren tüm ehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Büyük Millet Meclisi stiklal harbimizi ebediletirecek bir mar için araya girdiinde bu görev srarla ve özel olarak Akife verildi. En büyük üzüntüm bu emsalsiz marn hakiki manasn yüreklere nakedecek bir bestenin yaplamam, bulunamam olmasdr. O beste ile güftenin birbirini tamamlamas çok önemlidir. Burada bestekarlara i düüyor. stenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çkar. Hayflanacak daha baka meselelerimiz de var. 34 yllk terörle mücadelemizi hakkyla ifade edecek bir iirimiz, marmz da yok. u anda Frat Kalkan, Afrin biz bununla ilgili bir stiklal Mar demeyim ama oraya trmanamazlar, yetiemezler. Hiç olmazsa bir mehter mar gibi bir mar da yazamazlar m? Bunu hazrlasnlar. Evde torunum bile mehter maryla yürüyor. Askerimizi de ayrca mehter mar ile yürütür gibi yeni marlar ile yürütelim. Ayn ekilde 15 Temmuz gibi büyük bir destan Akifin çanakkale ve stiklal msralarnda kvamnda anlatacak bir iirimiz, marmz da mevcut deil. iirlerini sadece lafla deil yüreiyle de yazacak airlerimize büyük görev düüyor. Mehmet Akif Ersoya bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum diye konutu.

3 BN 444 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Zeytin Dal Harekatna ilikin Erdoan u ifadeleri kulland: Bugün buraya gelirken Afrindeki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamlar alaym istedim, 3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrine biraz daha yaklatk. Temenni ederim ki akama kadar kuatma çemberi tamamlanm olur.

BZ BATI GB GDP SVLLER VURMUYORUZ

Tabii iimiz kolay deil. Biz Bat gibi gidip sivilleri vurmuyoruz. smini açklamayacam, Cezayirde 5 milyon insan katledenler kalkp da Türkiyeye hesap sormasn önce bunun hesabn versinler. Ruandada Libyada on binleri, yüz binleri öldürdüler. Önce bunlarn hesabn versinler. Irakta on binleri, yüz binleri öldürenler bunun hesabn versinler. Bunlarn hesabn vermeyenler kalkp da Türkiyeye hesap sormaya yeltenmesinler. Türkiye sivilleri öldürmeyi hedef alsayd, Afrin u anda çoktan bitmiti. Her türlü hassasiyet gözetiliyor, dikkat ediliyor.

ÖNCE SVLLER ARABALARA BNDRLEREK ÖZEL BR KORDORDAN AFRNDEN çIKARILIYOR

Önce siviller arabalara bindirilerek özel bir koridordan Afrinden çkarlyor. Bunlar öyle alçak, katil ki benim mehmedim, yere atlan Kuran- Kerimi yerden kaldrrken el yapm bombayla ehit ediliyor. Bunlar imansz, kafir. Bunlarn akbeti belli. Mehmedim her türlü hassasiyeti gösteriyor. Biraz uzuyor, neticesi hayr olacak. çkarlanlar temizlenen yerlere yerletiriliyor. Haber geldii anda önce ben sonra siz beraber gideceiz inallah. Sanatçlar, sporcular beraber snra gidelim diyorlar. nallah. air ne diyor; yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan, yürüyeceksin muhtarlar yürüyecek arkandan. Saolun.

AFRNDE KULLANDIIMIZ SLAHLARIN TAMAMINA YAKINI YÜZDE 65 YERL

Erdoan, Dünyann en tehlikeli, vahi, acmasz, donanml olan DEA karmza diktiler bunlar böyle hain. Bir taraftan DEAa kar savaacaz sonra da karmza dikiyorlar ne oldu? 3 bin DEAly etkisiz hale getirdik. El Baba doru gittik. Tekrar DEAa kar mücadele dediler. Dürüst deilsiniz. Zeytin Dal Harekatnda yine ayn afra tafra ile karmza çktlar. Bize paras ile verilmeyen silahlar ile donatlan bu kötü komular bizi silah sahibi yapt. Afrinde kullandmz silahlarn tamamna yakn yüzde 65i yerli. nallah bu daha da artacak. Üretiyoruz devam edeceiz. 77 Kbrs Bar Harekatnda susturma harekat ile bütün muhabere sistemimizi çökerttiler. Bu iin banda güya müttefikimiz olanlar vard. çökerttiler. ASELSAN öyle kurduk. Bu kötü komular bizi mülk sahibi, bilgi sahibi yapt. Üretir duruma getirdiler. Eksiimiz çok ama bunlar baaracaz. Dünyann en iyi askeri eitimlerinden geçirilen Bat medyasnn allanp pullanan teröristler, girdiimiz her yerde kuyruklarn kstrp önümüzden kaçtlar. Güya müttefiklerimizin bizden esirgenen savunma ve tahkimat yöntemleri ile donatlm. Dalar, tepeler, yerleim birimleri birer birer ele geçirildi. Görüyorsunuz o dalarda ne tüneller açmlar. Bunlar kim yapt? O teröristler mi? Neyse siz söyleyin de ben söylemeyeyim. Koalisyon güçleri olarak hep beraber bu ileri yaptlar. O teröristlerde bu kadar akl yok bakmayn diye konutu.

KUZEY IRAKTAK TERÖR YUVALARINI YAKINDA TERÖRSTLERN BAINA YIKACAIZ

Erdoan, Güya Afrin ehir merkezinde direni yapacaklarn söyleyen teröristler biz gelince arkalarna bakmadan kaçtlar. Kendileri kaçarken ehirden çkmak isteyen sivilleri canl kalkan olarak kullanmak amacyla engelliyorlar. Teröristlerin bölgeye girmek ve çkmak için kullandklar dou taraf bugün yarn kapanacak inallah. Harekata baladmz günden beri sürekli gündeme getirilen Afrin ehir merkezinin rejim güçlerine devredilmesi projesi kuatmann tamamland u günlerde dahi köpürtülmeye devam ediliyor. Afrine gidecek konvoylar yola bile çkarld. Bu konvoylar içlerindeki sivillere zarar vermeden yollarda imha ettik ve oyunu bozduk. imdi de yapacamz aynsdr. Afrini de teröristlerden temizleyeceiz, Münbiçi de temizleyeceiz, Fratn dorusunu da Kuzey Irak snrna kadar temizleyeceiz. Kuzey Iraktaki terör yuvalarn zaten her frsatta yokluyoruz. Yaknda çok daha güçlü ekilde oralar da teröristlerin bana ykacaz. Biz kimin ne dediine deil, milletimizin ne istediine bakarz. Önceliimiz kendi topraklarmz, güvenliimiz, bölgemizdir ifadelerini kulland.

TERÖR ÖRGÜTLERNE HER TÜRLÜ DESTEK SALAYANLARA, ÜLKELERNDE BÜRO AçTIRANLARA DYECEK BR SÖZÜM YOK

Erdoan, Terör örgütlerine her türlü destek salayanlara, ülkelerinde büro açtranlara diyecek bir sözüm yok. Bir taraftan terörle mücadele diyeceksin, dier taraftan Suriyede terör örgütü ile birlikte olacaksn. Bunlardan bizim bir isteimiz var, gölge etmesinler baka ihsan istemeyiz. Bizim güvenliimizi salayacak gücümüz var. Her bakmdan yepyeni bir döneme gireceiz dedi.

Ana Sayfaya Git