Erdoğan tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'birkaç tane şehit' ifadelerini soran gazeteciyi tersledi: "Beni muhalefet mi yargılayacak?

Haberler 26.02.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Azerbaycana ziyareti öncesi Ankara Esenboa Havalimannda düzenlenen basn toplantsnda gazetecilerin sorular yantlad. Erdoan, Libyada birkaç tane ehit var ifadeniz tartld eklinde soru soran Fox muhabirine tepki gösterdi. Erdoan cevabnda, Fox, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi brak beni muhalefet mi yarglayacak? ifadelerini kulland.

BEN MUHALEFET M YARGILAYACAK

Erdoan devamnda, Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Bunu bir defa örenmeniz lazm, yalan haber üretmeyi brakn. Beni muhalefet mi yarglayacak? Muhalefet önce kendisini yarglasn. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal kalkp da bunlarn hesabn sormuyor, kalkp bize Esadla görüün diyor, akl veriyor. Sen o akl kendine sakla da bir ie yarasn. Bizim kendimize ait Libyada kendimize ait iki ehidimiz var. Suriye Milli Ordusundan u anda orada bulunanlar var. Suriye Milli Ordusundan oraya gidenlerin ortak paydalar var eklinde konutu.

DLB SÜRATLE çÖZMEMZ GEREKYOR

dlibi süratle çözmemiz gerekiyor. Türkiye-Rusya arasnda yaanan bir süreç var. Rusya, rejim güçlerine en üst düzeyde destek veriyor. nkar etseler de bu tespit bizde. Dolaysyla bizim burada 911 km snrmz varken biz böyle bir mücadelenin içinde olmayacaz da onlar m olacak? Biz bu mücadelenin içinde olmaya mecbur deil, mahkmuz.

MACRON, MERKEL VE PUTN ARASINDA TTFAK SÖZ KONUSU DEL

Bu haftasonu yaplan görümelerle ilgili ise Macron ile ayn ekilde Merkel ve Putin arasnda tam bir ittifak söz konusu deil. Yarn Rus heyeti dlib görümeleri için Türkiyeye gelecek. Bizim Putin ile belirlediimiz tarih yani 5 Martta bizim en kötü ihtimalde Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Telefonun ötesine geçip yüz yüze bu görümeleri yapmamz söz konusu olacak.

Ana Sayfaya Git