Görüş Bildir

Erdoğan tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'birkaç tane şehit' ifadelerini soran gazeteciyi tersledi: "Beni muhalefet mi yargılayacak?

Erdoğan tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin soruları yanıtladı. Erdoğan, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" şeklinde soru soran Fox muhabirine tepki gösterdi. Erdoğan cevabında, “Fox, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın; beni muhalefet mi yargılayacak?" ifadelerini kullandı.

'BENİ MUHALEFET Mİ YARGILAYACAK'

Erdoğan devamında, "Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Bunu bir defa öğrenmeniz lazım, yalan haber üretmeyi bırakın. Beni muhalefet mi yargılayacak? Muhalefet önce kendisini yargılasın. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal kalkıp da bunların hesabını sormuyor, kalkıp bize 'Esad'la görüşün' diyor, akıl veriyor. Sen o aklı kendine sakla da bir işe yarasın. Bizim kendimize ait Libya'da kendimize ait iki şehidimiz var. Suriye Milli Ordusu'ndan şu anda orada bulunanlar var. Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var" şeklinde konuştu.

‘İDLİB'İ SÜRATLE ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR‘

"İdlib'i süratle çözmemiz gerekiyor. Türkiye-Rusya arasında yaşanan bir süreç var. Rusya, rejim güçlerine en üst düzeyde destek veriyor. İnkar etseler de bu tespit bizde. Dolayısıyla bizim burada 911 km sınırımız varken biz böyle bir mücadelenin içinde olmayacağız da onlar mı olacak? Biz bu mücadelenin içinde olmaya mecbur değil, mahkûmuz.”

‘MACRON, MERKEL VE PUTİN ARASINDA İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL’

“Bu haftasonu yapılan görüşmelerle ilgili ise Macron ile aynı şekilde Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Yarın Rus heyeti İdlib görüşmeleri için Türkiye’ye gelecek. Bizim Putin ile belirlediğimiz tarih yani 5 Mart'ta bizim en kötü ihtimalde Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Telefonun ötesine geçip yüz yüze bu görüşmeleri yapmamız söz konusu olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi