Erdoğan: Terör ile mücadelede Somali'nin asker, polis yetişmiş kadroya da ihtiyacı var

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mohamed Abdullahi Farmajo ile ortak basın toplantısı düzenledi. Terör ile mücadelede Somali'nin ciddi sorunları olduğunu belirten Erdoğan, "Terör ile mücadelede gerçekten Somali'nin ciddi sorunları var.

Haberler 27.04.2017 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GÜçLÜ RADE LE SAYIN CUMHURBAKANIN BU SÜREC BAARI LE YÖNETECENE NANIYORUM

Erdoan, Somalide devletin inas bar ve istikrarn tesisi yolunda önemli gelimelere gebe olan kritik bir dönemden geçiliyor. Güçlü irade ile sayn cumhurbakann bu süreci baar ile yöneteceine inanyorum. Seçimlerin ardndan demokratik olgunluk ile gerçekletirilen yönetim deiimini de takdir ile karlyoruz diye konutu.

MOGADUDA NAATI TAMAMLANMAKTA OLAN ASKER ETM TESSMZN DE AçILIINI YAPACAIZ

Erdoan, Uluslararas toplumun srtn döndüü kendi kaderine terk ettii bir ülkeden istikrar yolunda ilerleyen artk bir Somalinin olduunu söyleyebilirim. Somali halk artk gelecee daha bir güvenle, umut ile bakyor. Son ziyaretimde deiimin zirve yaptn gördüüm. Somalideki bu büyük elçilik binamz sadece Türkiye için deil inanyorum ki dünyann bir çok ülkesi için de örnek tekil edecektir. Gördükleri zaman bizim neden böyle bir büyükelçilik binamz yok diyeceklerdir. Önümüzdeki dönemde Mogadiuda inaat tamamlanmakta olan askeri eitim tesisimizin de açln yapacaz. Burada eitim görenler Somali ordusunda yerlerini alacak, güvenlie katk sunacaklar ifadelerini kulland.

15 BN TONLUK YARDIM SEVKYATIMIZI SOMALL HTYAç SAHPLERNE ULATIRACAIZ

Somalideki açlk sorununa dikkat çeken Erdoan, Somalide 6 milyon Güney Sudanda ise 1 milyon kii yiyecek ekmek bulamyor. Afrika genelinde ise 14 milyon insan açlk çekiyor. Bir çok batl gelimi ülkenin insani trajediler karsnda 3 maymunu oynadklarn görüyoruz. TKA, Kzlay ile elimizden gelen bütün destekleri buralara hazrladk inallah gönderiyoruz. çocuklarn açlktan öldüü bir dünyada ne huzur ne bar, istikrar olur. Türk Kzlay Dou Afrikada kuraklktan etkilenen bölgelere yardmn ulatryor. AFAD, TKA, STKlarmz bu bölgelerde youn olarak çalmalarn sürdürüyor. lk aamada gda ilaç malzemelerinden oluan 15 bin tonluk yardm sevkiyatmz Somalili ihtiyaç sahiplerine ulatracaz. slam birlii Tekilat dönem bakan olarak Dou Afrikadaki kuraklk ile mücadele konusunda bir çalma yapmay da öngörüyoruz. nallah bu çalmalarn Somalili kardelerimizin yaad skntlar hafifleteceine inanyorum diye konutu.

SOMALL KARDELERMZ DARBE GRM SONRASINDA ÜLKEMZ LE TAM BR DAYANIMA çERSNDE OLMULARDIR

15 Temmuz darbe giriimi sonrasnda Somalinin Türkiyeye olan desteine deinen Erdoan, Tüm Somali halkna teekkür etmek istiyorum.

Somalili kardelerimiz 15 Temmuz darbe giriimi sonrasnda ülkemiz ile tam bir dayanma içerisinde olmulardr. Darbe giriimini haberini alr almaz Somali sokaklarnda gösteriler düzenlemi, camilerde eller semaya kalkmtr. Somaliler bize ve milletimize dua etmiledir. Bu samimi duruun tüm ülkelere örnek olmasn diliyoruz dedi.

Ortak basn toplantsndan sonra Cumhurbakan Erdoan, Somali Cumhurbakan Mohamed Abdullahi Farmajo ile resmi akam yemeinde bir araya geldi.

Ana Sayfaya Git