Erdoğan: yatıyorlar kalkıyorlar damat… damat kadar taş düşsün başınıza

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin dile getirdiği Merkez Bankası rezervleri ile ilgili “Kaybolan bir şey yok" dedi. Erdoğan, eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilere karşı "Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat… Damat kadar taş düşsün başınıza" dedi.

Haberler 11.03.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AKP Genel Bakan Erdoan, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Erdoann konumasndan öne çkanlar öyle:

DENZ BAYKALIN DEMOKRATK DURUUYLA YASAIMIZ KALKTI: Dün de kendi siyasi tarihimizin açsndan önemli yl dönümüydü. ktidar partisinin genel bakan olarak biz, siyasi yasakl bulunduumuz için maalesef Meclis dnda kalmtk. O dönemde CHP Genel Bakan olan Deniz Baykaln sergiledii demokratik durula Mecliste ksa sürede yaplan bir kanun deiikliinin ardndan bu yasamz kalkt. Siirtteki milletvekili seçiminin yenilenmesi karar ile biz de 9 Mart 2003 tarihinde Meclisteki yerimizi aldk ardndan da babakanlk görevini üstlendik.

CHP HÜKÜMETNDE ENERJ NE DURUMDAYDI MD NE DURUMDA: Türkiye yenilenebilir enerji bata olmak üzere gerçekletirdii enerji yatrmlaryla bu alanda dünyada en büyük atlmlar yapan ülkelerdendir. Güneimizden suyumuza rüzgarmzdan jeotermal kaynaklarmza kadar enerji üretebilecek tüm imkanlarmzdan istifade ediyoruz. Dünyann gelimi ülkelerinin tamamnn çok uzun zamandr faydaland nükleer güç santrallerinin ülkemize gelii her nedense engellenmitir. Bunun banda CHP zihniyetidir. Zira CHP zihniyeti iktidar olmad ya, hükümet olduu yllara öyle bir baktmzda bu ülkede enerji ne durumdayd veya enerji potansiyelimiz neydi, imdi ne oldu

DAMAT KADAR TA DÜSÜN BAINIZA: CHP zihniyeti mensubiyeti bir youn twit yarndalar, yatyorlar kalkyorlar damat da damat Damat kadar ta düsün banza

KAYBOLAN BR EY YOK: Enerji Bakanl yapt yllardan itibaren Sayn Berat Beyin o dönemlerde att admlar acaba CHP zihniyetinin geçmiinde görmek mümkün mü, var m böyle bir ey? Tutturmular u kadar para nerede?, o kadar para hepsi bu milletin Hazinesinde ve Merkez Bankasnda. Kaybolan bir ey yok. Eer kayp varsa, bunlar sizdedir sizde.

SÖZCÜNÜZ çANTACI OLARAK DOLAIRDI: u anda sizin sözcünüz Hazinede aynen çantac olarak dolard, hiç bir zaman bu ülkenin ne Hazinesini ne Merkez Bankasn güçlendirmediler, bizimle Merkez Bankas da güç buldu, babakanlmz döneminde. Döviz rezervimiz çkt u anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya balad.

TÜRKYE EL VEREN ÜLKE KONUMUNDADIR: imdi bir tane daha sondaj gemisini alyoruz. Filomuz dünyada en güçlü filolardan biri haline geliyor. Artk ben sismik aratrmalarm da rahatlkla yaparm. Bundan sonra sondaj çalmalarm da rahatlkla da yaparm. stersem bu gemilerimi dünyann deiik ülkelerine de kiralarm. Bunlar öyle çok ciddi rakamlarla kiraya gidiyor. Türkiye elini açan deil tam aksine el veren bir ülke konumundadr.

çOK NANKÖRSÜNÜZ: Damat diye dalga geçtiiniz, Berat Beyin döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlnda bu admlar atld. çok nankörsünüz yahu. Bunlarn kula vardr duymaz, gözü vardr görmez, kalpleri bunlarn mühürlenmitir. Deseler de demeseler de biz yolumuza devam edeceiz. Akkuyu Nükleere geleceiz. te o da Berat Beyin döneminde balad ve bugün Sayn Putin ile inallah üçüncü reaktörün temel atma törenini yapacaz. Arkadan birkaç ay sonra da dördüncü reaktörün temel atma törenine inallah sra gelecek.

BAY KEMAL BUNLARDAN ANLAR MI: Yaklak üç yl önce 2018 yl nisan aynda ilk reaktörün temelini attk, nükleer güç santrali günün 24 saati çalarak elektrik üretecektir. Bu tesis tek bana ülkemizin ihtiyacnn yüzde 10nu karlayacak elektrik üretimini gerçekletirecektir. Bay Kemal bunlardan anlar msn? O yanndaki çantaclar bunlardan anlar m? Biraz bunlara kafa yorun, kafa kafa yorun da millet de sizi adam sansn Maliyeciyim diyor ama bunun maliyeci olmas bu rakamlarn deimesine neden olmaz. Biz iimize bakalm Anladn m Bay Kemal? Bunun ad finans yönetimidir finans Kalkp da Merkez Bankasnn u kadar paras nereye gitti, bunlar sorma. Siz tarihinize bakn tarihinize. Merkez Bankasnn rezervleri nasl buharlat siz bize onun hesabn verin. Bizim verilecek hesabmz yok.

BZMLE YARIA GRECEKLERSE MUHALEFETE DÜEN: Muhalefete bizimle nasl yaracaklar konusunda birkaç tüyo vermitim. imdi burada bir kez daha tekrarlayalm ki kimse duymadm görmedim haberim yok demesin. Muhalefete düen, bunlar eitimde 304 bin yeni derslik yapt, biz 640 bin yeni derslik yapacam demektir, bunlar 132 üniversite açt, biz 264 yeni üniversite açacaz demektir Eer bu hedefleri kuru sözle bile söyleyemiyorsanz, lütfen milletin vaktini boa harcamayn. Siyaseti hayrda rekabet haline dönütüremiyorsanz, yalan ve iftira ile errinizi kimseye bulatrmayn. nallah bu mesajlarmz yerini bulur da Türkiye 2023 hedeflerine vizyon sahibi bir muhalefete kavuma sevincini de ekler.

TÜRKYE, BEDELN AIR ÖDED: Vizyonda hedefte projede kendimizle yarmaya devam ederiz. Bilhassa CHPnin kendi iktidar için belediyelerinin ortaya koyduu görüntüler hiç de iç acc deildir. Türkiye, 1990l yllarda çöp, çukur, çamur diye özetlediimiz belediyecilik anlaynn ar bedellerini ödemitir. Bugün yeniden ülkemizin çeitli ehirlerindeki ilçelerde sokaklarda ve meydanlara çöpleri görüyoruz, su kuyruklar görüyoruz, bugün yeniden her yamurda su altnda kalan binalar i yerleri görüyoruz.

MASKESZ KALMIIZ, BU NE TERBYESZLK: Utanmadan sklmadan öyle twitler atyorlar ki biz maskesiz kalmz, halkmza maske datamamz, bu ne vicdanszlktr ya bu ne terbiyesizliktir ya... 146 ülkeye maske gönderen bir ülke var. Ona da klf uydurmular, Erdoan reklamn yapmasn, bizim reklama ihtiyacmz yok.

Ana Sayfaya Git