Erdoğan: yatıyorlar kalkıyorlar damat… damat kadar taş düşsün başınıza

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin dile getirdiği Merkez Bankası rezervleri ile ilgili “Kaybolan bir şey yok" dedi. Erdoğan, eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilere karşı "Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat… Damat kadar taş düşsün başınıza" dedi.

Erdoğan: yatıyorlar kalkıyorlar damat… damat kadar taş düşsün başınıza

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

DENİZ BAYKAL’IN DEMOKRATİK DURUŞUYLA YASAĞIMIZ KALKTI: Dün de kendi siyasi tarihimizin açısından önemli yıl dönümüydü. İktidar partisinin genel başkanı olarak biz, siyasi yasaklı bulunduğumuz için maalesef Meclis dışında kalmıştık. O dönemde CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ın sergilediği demokratik duruşla Meclis’te kısa sürede yapılan bir kanun değişikliğinin ardından bu yasağımız kalktı. Siirt’teki milletvekili seçiminin yenilenmesi kararı ile biz de 9 Mart 2003 tarihinde Meclis’teki yerimizi aldık ardından da başbakanlık görevini üstlendik.

CHP HÜKÜMETİNDE ENERJİ NE DURUMDAYDI ŞİMDİ NE DURUMDA: Türkiye yenilenebilir enerji başta olmak üzere gerçekleştirdiği enerji yatırımlarıyla bu alanda dünyada en büyük atılımları yapan ülkelerdendir. Güneşimizden suyumuza rüzgarımızdan jeotermal kaynaklarımıza kadar enerji üretebilecek tüm imkanlarımızdan istifade ediyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamının çok uzun zamandır faydalandığı nükleer güç santrallerinin ülkemize gelişi her nedense engellenmiştir. Bunun başında CHP zihniyetidir. Zira CHP zihniyeti iktidar olmadı ya, hükümet olduğu yıllara şöyle bir baktığımızda bu ülkede enerji ne durumdaydı veya enerji potansiyelimiz neydi, şimdi ne oldu…

DAMAT KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA: CHP zihniyeti mensubiyeti bir yoğun twit yarışındalar, yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat… Damat kadar taş düşsün başınıza…

KAYBOLAN BİR ŞEY YOK: Enerji Bakanlığı yaptığı yıllardan itibaren Sayın Berat Bey’in o dönemlerde attığı adımları acaba CHP zihniyetinin geçmişinde görmek mümkün mü, var mı böyle bir şey? Tutturmuşlar ‘şu kadar para nerede?’, o kadar para hepsi bu milletin Hazine'sinde ve Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir sizde.

SÖZCÜNÜZ ÇANTACI OLARAK DOLAŞIRDI: Şu anda sizin sözcünüz Hazine'de aynen çantacı olarak dolaşırdı, hiç bir zaman bu ülkenin ne Hazine'sini ne Merkez Bankası’nı güçlendirmediler, bizimle Merkez Bankası da güç buldu, başbakanlığımız döneminde. Döviz rezervimiz çıktı… Şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı.

TÜRKİYE EL VEREN ÜLKE KONUMUNDADIR: Şimdi bir tane daha sondaj gemisini alıyoruz. Filomuz dünyada en güçlü filolardan biri haline geliyor. Artık ben sismik araştırmalarımı da rahatlıkla yaparım. Bundan sonra sondaj çalışmalarımı da rahatlıkla da yaparım. İstersem bu gemilerimi dünyanın değişik ülkelerine de kiralarım. Bunlar öyle çok ciddi rakamlarla kiraya gidiyor. Türkiye elini açan değil tam aksine el veren bir ülke konumundadır.

ÇOK NANKÖRSÜNÜZ: Damat diye dalga geçtiğiniz, Berat Bey’in döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda bu adımlar atıldı. Çok nankörsünüz yahu. Bunların kulağı vardır duymaz, gözü vardır görmez, kalpleri bunların mühürlenmiştir. Deseler de demeseler de biz yolumuza devam edeceğiz. Akkuyu Nükleer’e geleceğiz. İşte o da Berat Bey’in döneminde başladı ve bugün Sayın Putin ile inşallah üçüncü reaktörün temel atma törenini yapacağız. Arkadan birkaç ay sonra da dördüncü reaktörün temel atma törenine inşallah sıra gelecek.

BAY KEMAL BUNLARDAN ANLAR MI: Yaklaşık üç yıl önce 2018 yılı nisan ayında ilk reaktörün temelini attık, nükleer güç santrali günün 24 saati çalışarak elektrik üretecektir. Bu tesis tek başına ülkemizin ihtiyacının yüzde 10’nu karşılayacak elektrik üretimini gerçekleştirecektir. Bay Kemal bunlardan anlar mısın? O yanındaki çantacılar bunlardan anlar mı? Biraz bunlara kafa yorun, kafa kafa yorun da millet de sizi adam sansın… Maliyeciyim diyor ama bunun maliyeci olması bu rakamların değişmesine neden olmaz. Biz işimize bakalım… Anladın mı Bay Kemal? Bunun adı finans yönetimidir finans… Kalkıp da Merkez Bankası’nın şu kadar parası nereye gitti, bunları sorma. Siz tarihinize bakın tarihinize. Merkez Bankası’nın rezervleri nasıl buharlaştı siz bize onun hesabını verin. Bizim verilecek hesabımız yok.

BİZİMLE YARIŞA GİRECEKLERSE MUHALEFETE DÜŞEN…: Muhalefete bizimle nasıl yarışacakları konusunda birkaç tüyo vermiştim. Şimdi burada bir kez daha tekrarlayalım ki kimse ‘duymadım görmedim haberim yok’ demesin. Muhalefete düşen, ‘bunlar eğitimde 304 bin yeni derslik yaptı, biz 640 bin yeni derslik yapacağım demektir, bunlar 132 üniversite açtı, biz 264 yeni üniversite açacağız’ demektir… Eğer bu hedefleri kuru sözle bile söyleyemiyorsanız, lütfen milletin vaktini boşa harcamayın. Siyaseti hayırda rekabet haline dönüştüremiyorsanız, yalan ve iftira ile şerrinizi kimseye bulaştırmayın. İnşallah bu mesajlarımız yerini bulur da Türkiye 2023 hedeflerine vizyon sahibi bir muhalefete kavuşma sevincini de ekler.

TÜRKİYE, BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİ: Vizyonda hedefte projede kendimizle yarışmaya devam ederiz. Bilhassa CHP’nin kendi iktidarı için belediyelerinin ortaya koyduğu görüntüler hiç de iç acıcı değildir. Türkiye, 1990’lı yıllarda çöp, çukur, çamur diye özetlediğimiz belediyecilik anlayışının ağır bedellerini ödemiştir. Bugün yeniden ülkemizin çeşitli şehirlerindeki ilçelerde sokaklarda ve meydanlara çöpleri görüyoruz, su kuyrukları görüyoruz, bugün yeniden her yağmurda su altında kalan binalar iş yerleri görüyoruz.

MASKESİZ KALMIŞIZ, BU NE TERBİYESİZLİK: Utanmadan sıkılmadan öyle twitler atıyorlar ki biz maskesiz kalmışız, halkımıza maske dağıtamamışız, bu ne vicdansızlıktır ya bu ne terbiyesizliktir ya... 146 ülkeye maske gönderen bir ülke var. Ona da kılıf uydurmuşlar, ‘Erdoğan reklamını yapmasın’, bizim reklama ihtiyacımız yok.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler