Erdoğan: Yeni Amerikan yönetimiyle iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Amerika ile ortak menfaatlerinin görüş ayrılıklarından çok daha fazla olduğunu belirterek, "Bu anlayışla uzun vadeli bir perspektifle kazan- kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Haberler 22.02.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin (TASC) televizyon kanal TASC TVnin kesintisiz yayn hayatna balamas dolaysyla gerçekletirilen özel programa video mesaj gönderdi. Erdoan mesajnda, TASC TVnin hayrlara vesile olmasn dileyerek, Türk- Amerikan toplumunun temsil gücünü önemli ölçüde artran TASCn hayata geçirdii TASC TV, çok ksa zamanda büyük beeni toplad. Türk- Amerikan toplumundan gelen talep üzerine de 24 saat kesintisiz yayna geçildi. TASC TVnin anavatandan uzakta yaayan ancak kalpleri Türkiye için çarpan siz kardelerime yararl hizmetler sunacana inanyorum diye konutu.

DOSTLUUMUZUN CDD EKLDE TEST EDLD BR SÜREC YAADIK

Türkiye ve ABD arasnda ortak çkarlara dayal, güçlü, kapsaml stratejik müttefiklik ilikisi olduunu belirten Erdoan, likilerimizde zaman zaman görü ayrlklar olsa da ortaklmz bugüne kadar her türlü zorluun üstesinden gelmeyi baarmtr. Son dönemde de Türk- Amerikan dostluunun ciddi ekilde test edildii bir süreci hep birlikte yaadk. Özellikle PKK terör örgütü ve uzantlaryla mücadele konusunda NATO müttefikimizden arzu ettiimiz destei ve dayanmay göremedik. Ayn ekilde, Amerikan makamlarna ilettiimiz klasörler dolusu delillere ramen, FETÖ elebayla ilgili 4 yldr hiçbir adm atlmamas, milletimizi ve 251 ehidimizin ailesini derinden yaralamtr dedi.

MÜTTEFKLERMZDEN NET BR TUTUM BEKLYORUZ

Erdoan, demokrasi ve özgürlükler konusunda iddia sahibi bir ülkenin, demokrasiye kast eden darbecilere kucak açmasnn çok büyük bir çeliki olduunu belirterek, Geçmite yaanan tecrübeler, bir terör örgütü eliyle dierini ortadan kaldrmaya çalmann yanlln ac bir ekilde göstermitir. Nitekim Amerikan Kongresine yönelik menfur eylemde ba çekenlerin, bölücü örgütün Suriye kolu YPG/PYD ile balantlar ortaya çkmtr. Bu saldryla terörün, insanlkla beraber demokrasinin de düman olduu bir kez daha anlalmtr. Küresel bar ve istikrar hedefiyle çalan tüm ülkelerin terörle mücadele konusunda ortak bir zeminde bulumas, teröre kar ilkeli ve tutarl hareket etmesi, bu bakmdan büyük önem arz ediyor. Bilhassa geçen hafta yaanan 13 insanmzn ehit edildii kalle terör saldrs sonrasnda, tüm müttefiklerimizden net bir tutum bekliyoruz diye konutu.

BRLMZ DAHA DA GÜçLENDRMEK STYORUZ

Türkiyenin, bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da terörle mücadelesini snrlar içinde ve dnda kararl bir ekilde yürüteceinin altn çizen Erdoan, Ne ülkemizin ne de bölgemizin geleceinde, DEAndan PKKsna, FETÖsünden YPGsine kadar eli kanl katillerin hiçbirine yer yoktur. Türkiye olarak, Amerika ile ortak menfaatlerimizin görü ayrlklarmzdan çok daha fazla olduu inancndayz. Bu anlayla uzun vadeli bir perspektifle kazan- kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle i birliimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye, iki ülke arasndaki müttefiklik ve stratejik ortaklk ilikisine yarar ekilde üzerine düeni yapmay sürdürecektir ifadelerini kulland.

Her ihtilaftan medet uman Türkiye kart çevreler, Amerikan kamuoyunu aleyhimize yönlendirebilmek için youn çaba içerisindedir diyen Erdoan, TASCn yalan ve iftiralara gereken cevab verdiini belirtti. TASC, Türkiyenin ve kültürünün doal birer elçisi olarak gördüklerini kaydeden Erdoan, Sizlerden Türk- Amerikan ilikilerindeki pürüzlerin almas ve i birliinin güçlenmesi yolunda daha fazla çaba bekliyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git