Erdoğan'dan parti kuranlara: Fitne tüccarları

AK Parti'den ayrılarak parti kurma çalışması yapanları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Ben inanıyorum ki Sivas fitne tüccarlarına pirim vermeyecektir. AK Parti kalesinde gedik açmaya çalışan pek çok girişim oldu. Bazı eski üyelerimiz, milletvekillerimiz hatta bakanlarımız çıktı. Hepsi de saman alevi gibi unutulup gitti. Hatırlayın Sivas'ın içinden de çıktı."

Haberler 05.09.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Partiden ayrlarak parti kurma çalmalar yapan Ahmet Davutolu ve Ali Babacann ekiplerini kast ederek, fitne tüccarlar ifadesini kulland ve partiye yönelik operasyon yapldn iddia etti.

Sivasta AK Parti il örgütünün yemeine katlan Cumhurbakan Erdoan konumasnda, partide eletirilerde bulunan ve ayrlarak yeni parti kurma çalmalar yapanlara yüklenirken, eski bakanlardan olan ve CHPden Konya Milletvekili seçilen Sivasl Abdüllatif eneri örnek verdi. Erdoan öyle konutu: Zaman zaman ehirlerimizi u anda dolaan fitne tüccarlar var. Ben inanyorum ki Sivas fitne tüccarlarna pirim vermeyecektir. Biz inanrsak partimize yönelik operasyon baarya ulaamaz. AK Parti kalesinde gedik açmaya çalan pek çok giriim oldu. Baz eski üyelerimiz, milletvekillerimiz hatta bakanlarmz çkt. Hepsi de saman alevi gibi unutulup gitti. Hatrlayn Sivasn içinden de çkt. Nerede imdi? Sorsan kimse hatrlamaz. Siyasi ihtiraslar uruna Ak Partiye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmutur. Bunlarn hepsi birer projedir. Biz bakalarna deil kendimize bakacak, kendi iimize younlaacaz. Dedikodunun bizim siyasetimizde yeri yoktur.

Ana Sayfaya Git